gönül...................................

bardak

Well-known member
elmatomurcukvedamla2gk9dh8.jpg

Çiçeklerle hoş geçin,balı incitme gönül. Bir küçük meyve için,dalı incitme gönül.. Başın olsada yüksek,gözün enginde gerek,Kibirle yürüyerek,yolu incitme gönül...Mevla verince azma,geri alınca kızma, Tüten ocağı bozma,külü incitme gönül.. Dokunur gayretine,karışma hikmetine Sahibi hürmetine,kulu incitme gönül.. Sevmekten geri kalma,yapan ol,yıkan olma Sevene diken olma,gülü incitme gönül.. Konuşmak bize mahsus,olsada bir güzel süs, Ya hayır de,ya da sus,dili incitme gönül....

Livza

Well-known member
Sus payı bırakıyorum yüreğimde...

33664146dg7.jpg

Sus payı bıraktım yüreğimde...
Acınası kelimeler sarfetmekten kaçınıyorum artık, ağlamalarıma engel olmak için.

Sus payı bırakıyorum yüreğimde... Kendi kendime şanslar verip , hepsini birer birer yitiriyorum.Bilemiyorum suçlusu benmiyim bütün yaşanmışlıkların... Bilemiyorum acı en çok benim üzerimdemi hoş duruyor.

Canım yanıyor , bilmesinler istiyorum .Ve bir suskunluk payı bırakıyorum yüreğimde... Ve susuyorum ... Susuyorum en acı harflerimle...

Susuyorum...
Susuyorum......

Suskun Hüzünbaz*

Alıntı

Livza

Well-known member
eygonul.jpg
[FONT=comic sans ms,sans-serif]Ey gönül, ey gönül, neden bu kadar gamla dolusun. Yıkıksın, kırık döküksün ama tılsımlı bir definesin sen.[/FONT]

[FONT=comic sans ms,sans-serif]Meleklerin secde etmeleri emredilen kadri yüceltilmiş bir varlıksın, bildiğin gibi değil, her varlıktan daha olgun daha ilerisin sen.[/FONT]
[FONT=comic sans ms,sans-serif]Ruhsun, Cebrail’in üfürmesiyle ikizsin, Tanrı’nın sırrısın, Meryem’in oğlu İsa gibisin sen.
Kendine bir hoşça bak, alemin özüsün sen, varlıkların gözbebeği olan insansın sen.
[/FONT]
[FONT=comic sans ms,sans-serif]Mertebeni adlarla sanma; adların sahibindedir. Dönüp varacağın yer her şeyi yaratandır, eşyaya gideceğini zannetme.[/FONT]
[FONT=comic sans ms,sans-serif]Gördüğün gerçekleri rüya sanma, sen başka bir varlıksın; kendini her sûreti kabul eden Heyulanın büründüğü sûret zannetme.[/FONT]
[FONT=comic sans ms,sans-serif]Keşifle gerçekliği meydana çıkan manayı dava sanma, hakkında söylenen vasıfları gözüne girmek için söylenmiş sözler zannetme.[/FONT]
[FONT=comic sans ms,sans-serif]Kendine bir hoşça bak, alemin özüsün sen; varlıkların gözbebeği olan insansın sen.[/FONT]
[FONT=comic sans ms,sans-serif]Sırrını inleyip de sakın ağyara açma; bilmezlikle inkâr çukuruna düşmekten sakın.[/FONT]
[FONT=comic sans ms,sans-serif]Ahların, sakın, sevgilinin kâkülüne değmesin, sonra Mansur gibi dâra çıkarsın.[/FONT]
[FONT=comic sans ms,sans-serif]Sakın yaradan incinip de sevgiliye aczini bildirmeye kalkışma; a çaresiz kişi bulduğun kadri yüce incileri sakın. [/FONT]

[FONT=comic sans ms,sans-serif]
Kendine bir hoşça bak, alemin özüsün, varlıkların gözbebeği olan insansın sen.
[/FONT]
[FONT=comic sans ms,sans-serif]Sevgi sırlarının mahzeni, o sırlar hazinelerinin konduğu yer sendedir, sende. Erlik, yiğitlik nurlarının madeni sendedir, sende.
[/FONT]
[FONT=comic sans ms,sans-serif]Gizli gizli daha nice ruh halleri var sende. Tanıyıp anlayış sende, hüner sende hakikât sende.Baksan görürsün ki yer de, gök de, cehennem de, cennet de sende, kürsî de sende, melek de elbet sendedir sende.[/FONT]
[FONT=comic sans ms,sans-serif]Kendine bir hoşça bak, alemin özüsün sen, varlıkların gözbebeği olan insansın sen.
Yazıktır, padişahken alemde yoksul olmayasın, ümit ve yalvarışla bozbulanık bir hale gelmeyesin.Yeis vadisine düşüp bir hiç olarak yok olmayasın, yolunu yitirip bela sahrasının yolunu tutmasayasın.
[/FONT]
[FONT=comic sans ms,sans-serif]Âdeme yapış ki gerçekten ayrılmayasın, secdeler etki Tanrı reddetmesin seni.
Kendine bir hoşça bak, alemin özüsün sen, varlıkların gözbebeği olan insansın sen.
Tanrı’dan gayri bütün varlıklardan, çakıp sönen, gelip giden bütün şimşekler gibi geç git.
[/FONT]
[FONT=comic sans ms,sans-serif]Üstüne takılan, konan çerçöpe aşk ateşini siper et ( onları yak yandır).
Gönül bağlanacak şeylerin eserleri, sakın, eteğini tutmasın. Şems gibi, Mevlana’yı isteyerek yola koyul, yol almaya bak.
[/FONT]​
[FONT=comic sans ms,sans-serif]Aynanı( gönlünü) arıt, bütün sûretler ona vursun, görünsün. Galip, hele bir duygularını derle, topla da bak.
[/FONT]​
[FONT=comic sans ms,sans-serif]Şeyh Galip[/FONT]
[FONT=comic sans ms,sans-serif]Düzenleme, Ali BÜYÜKÇAPAR[/FONT]