Günümüz Fudayl bin Iyadlari

Livza

Well-known member
2649611368_d2264e9d0f.jpg

Iman edenlerin yüreklerinin, Allah'i ve hakikati anarken yumusayip saygi ile dirilme vakti gelmedi mi? Hadid 16

Fudayl bin Iyad yol kesen ve kervan vuran bir zat...Öyle ki nami tüm yöreye yayilmis bir cete reisi ...Hicri 125 yillarinda yasamis...Bir hanima sevdali...Kafasina koydugunu yapan birisi ve karar vermis masukunu kaciracak...Bir gece tenhasinda yaklasmis eve dogru...
O zamana kadar yüreginden vurgun sanirmis kendini ama o dakikada vurulmus...Yukarida ki ayeti birileri terennum ediyormus...''Iman edenlerin yüreklerinin, Allahi ve hakikati anarken yumusayip saygi ile dirilme vakti gelmedi mi?'' Ayet Fudayl bin Iyad'i yüreginden vurmus....
Öyle ya söz hatibin neresinden cikarsa muhatabin orasina isabet eder derler...Birilerinin yüreginin dudaklariyla okudugu bu ayet Fudayl'in yüregine isabet etmis...Gercek aski o zaman bulmus...Megerse tutkuymus daha önceki...Tutku tutuklamis onu yillar boyu ama ask özgürlestirmis birden...Zira bu ask Allah askiymis...Birden cöküvermis dizlerinin üstüne ve salmis göz yaslarini gecenin koynuna...Aglamis, aglamis, aglamis....Ve tövbe etmis yani dönüs yapmis...Öz benligine, vicdanina ve vahiy eksenli bir hayata dönüs...Yani vahyin yüreklere hitap eden o essiz sesini gönül kulaklariyla duymus birden...Nemi yapmis? Solugunu irfan ve ilim yolunda almis...Ebu Hanifelerden ders almis ve Imam Maliklerle ayni ortamlarda bulunmus...Tarihin kaydettigi bir Islam alimi olmus...Tarihte kaybolan ve bogulan bir eskiya olacakmis oysa ki...

Islam sahsiyet kazandiran ve vicdan insa eden bir dindir...Askeri, siyasi ve ekonomik gücü olmayan bir ümmetin nesinden korkuyor sanirsiniz bugünün malum odaklari...Nicin bu kasitli kampanya? Müslümanin topraklarini isgal ettiler, topunu tüfegini bloke ettiler, siyasal anlamda sömürdüler...Peki nicin hala bu korku?
Cünkü müslümanin sözü var...Söz silahtan güclüdür...Söz sayet silahtan güclü olmasaydi Allah nebilerine ok gönderirdi vahiy yerine...
Firavun simdi yok ama Musa gönüllerde ölümsüz bir dua...Zira söz insan ruhunu hedef alir ama silah insan bedenini..Beden cürür gider ama ruh yasamaya devam eder...Önemli olanda zaten ruhu özgürlestirmektir...

Amerikan hapishanelerinde insanlar müslüman oluyorlar ve hayatlarini degistiriyorlar Bugün Ronald isimli bir mahkumla konusuyordum...Silahli soygundan iceride...19 yasinda islemis sucunu ve önce cocuk hapisahanesine oradan buraya almislar...Sucun neydi diye sordugumda bazen sorduguma pisman oluyorum...Ama öyle ki bazen yardimci olmam icin sormam gerekiyor...Yinede sorduktan sonra onlarin utanmasi icimi burkuyor...Sordugumda basini öne egdi ve ''robbery'' dedi...Ama dedi cok genctim o zamanlar seytana uydum...Aslinda müslümandim ama Islami yasamiyordum...Kiz arkadaslarim vardi serseri bir hayat yasiyordum dedi...Buralara gelmem ile hayatim degisti...Namaza basladim...Yillardir icerideyim...Ama artik cikmak istiyorum... dedi. Ciktiktan sonra denizasiri memleketlere gidecegini ve orada Islami bilgisini gelistirecegini söyledi...Amerikada yasamak istemediginden filan bahsetti...

Onun icin aklima Fudayl bin Iyad geldi...Aslinda Fudayl bin Iyadlar var ama bizim bugün onlari yetistirecek Ebu Hanifelerimiz yok...Onlara feyiz verecek Uveys bin Karn yok...Onlara yoldas olacak Imam Malikler yok...Biz tefekkürümüzü kaybettigimiz icin bu haldeyiz...

Dünya ''aklin nuru ilim ve kalbin nuru dindir'' diyen muctehidlere muhtac bana kalirsa...

O nuru gönder Ilahi asirlar oldu yeter
Bunaldi milletin afaki artik bir sabah ister

Bilgin Erdogan