Hadi bilin bakalim

HAYA

Sevdam Davam
Eski Türkçe'de kahverengi anlamında konur sözü kullanılmaktaydı (4). Bugün de açık kahverengi saçlı kimseleri tanımlayan kumral sıfatı bir görüşe göre bu sözle al sözünün bileşimi olup özgün biçimi konuraldır (8, 16). Raesaenen ise bu sözün kumun türevi olduğu kanısındadır (10). Konur sözü de az kullanılmakla birlikte dilimizde bugüne dek varlığını sürdürmüştür. Asya'daki Türk dilcelerindeyse yaygın olarak kullanılmaktadır. Konurun ölçünlü ayrıncı koyu kestane rengidir (4). Bugün alayla konur sözlerini büyük ölçüde silmiş olan kahverenginin ölçünlü ayrıncı kavrulmuş kahvenin rengidir (1). İngilizlerse coffey sözünü kahverenginin açık bir ayrıncı olan sütlü kahverengi anlamında kullanmaktadırlar araştırdım buldum

dua ile

inþirah

Well-known member
Hadra....??? Bıyır....

Neskafenin 40 yıllık hatırı yok ama.... Bizim bahsettiğimiz cezve de pişirilen...

Üstü köpüklü,altı telveli olan anam babam Türk kahvesi...

Ha bu arada bir sitede gördüm Nescafe israil ürünü...

NESCAFEYE HAYIR...

Biraz emek geçin de ocak başında kahve pişirin aaaaaa....

HAYA

Sevdam Davam
ben zati vip içeyrum adı neskafe kalmış ben çok güzel bakır cezvede bol köpüklü türk kayfesi severim yanındada çikolata

dua ile

Ruh

Well-known member
Kahvehane=Kıraathane :011:

Kucukkende erkek gibiymisim aklıma o geldi :011:

AH MİNEL AŞK İzmir'e gel sana bi kahve ısmarlıyım...
Arkadasımla her zaman gittigim bir yer vardır...
Bol kopuklu turk kahvesi yanında cikolata ve kurabiye :)

inþirah

Well-known member
aaaa... evet Türk kahvesiyle bitter çikolata çok yakışıyor birbirlerine....

Lezzetli oluyor... Sanırım eve gidince bir kahve içerim:D

HAYA

Sevdam Davam
kahve.JPG

al hadra kardeşim ellerimle yapmadım ama ikram edeyim afiyet olsun

dua ile

güllügönül

Well-known member
ayıp olmuyor mu arkadaşlar? biri yer biri bakar kıyamet ondan kopar. hiç diğer üyeciklerin de cancağızları ister falan demeden höpürdetiverdiniz.:012: