Abdulvahid bin Zey "Hacda yanındaki bir gencin hiç durmadan Rasulullah'a SALAVAT okuduğunu,bazı yerlerdeki hususi duaları bile okumayıp yine SALAVAT-I ŞERİFE okuması kendisinin çok dikkatini çektiğini ve başka dua bilmiyorsa dua öğretmeyi teklif edince genç delikanlı şunları anlattı:"Babamla hacca gitmiştik.Yolda uykudayken rüyamda Kalk,baban öldü dediler.Kan ter içinde uyandığımda hakikaten babamın öldüğünü gördüm.Yüzü de kararmıştı...korktum ve üzüntüden tekrar uyuya kaldım.Tekrar bir rüya daha gördüm.Rüyamda kara suratlı 4 kişi ellerindeki demir kamçılarla babama yaklaştılar ki tam vuracaklarında Nur yüzlü bir başka zat "Vurmayın!" dedi.Adamlar vurmaktan vaz geçti.Nurani simalı zat ise mübarek eliyle babamın kara suratını sıvazladı.Babamın yüzü nurlandı.Uyan artık baban nurlandı dedi.Ben sevinçten heyecanla Siz kimsiniz?soruma;Ben Resulullahım(a.s.m.).Baban hayattayken bana çok SALAVAT okuduğu için ona şefaat ettim buyurdu.'Heyecan ve sevinçle ayağa kalktım hemen babamın yüzüne baktım.Siması hakikaten nurlanmıştı.Elhamdülillah dedim.Dünyalar benim olmuştu.O günden beri ben SALAVAT-I ŞERİFEYİ çok okuyorum.(Evliyalar Ansiklopedisi 2-14)
Ve hevâdan söz söylemez. 4) O başka değil, ancak bir vahiydir, vahyolunuverir.(Necm Suresi-3,4),Ömer Nasuhi Bilmen-Kur'an Meali)
O, hevâdan (arzularına göre) konuşmaz. 4) O(nun konuşması kendisine ) vahyedilenden başkası değildir.(Necm Suresi:3,4Elmalılı Hamdi Yazır-Kur'an Meali)
O, arzusuna göre de konuşmaz. 4) O (bildirdikleri) vahyedilenden başkası değildir.(Necm Suresi:3,4 Diyanet İşleri Başkanlığı-Kur'an Meali.)
3) O, hevadan (kendi istek, düşünce ve tutkularına göre) konuşmaz. 4) O (söyledikleri) yalnızca vahyolunmakta olan bir vahiydir.(Necm Suresi,Tefhimu'l-Kur'an Meali)
O(Muhammed) arzusuna göre de konuşmaz.O(nun bildirdikleri) vahyedilenden başkası değildir.(Necm:53---3,4)
Nor doth he speak of (his own) desire. (3) It is naught save an inspiration that is inspired.(An-Najm:3,4)
Nor does he speak of (his own) desire. (3) It is only a Revelation revealed.(The Star-3,4)
Camiü's-Sağir isimli son derece güvenilir Hadis Külliyatında kayıtlı ,3 Hadisi-iŞerif;
1) Şu 3(şey) her Müslüman üzerinde yerine getirilmesi gereken bir haktır.Cuma günü yıkanmak,misvak kullanmak ve güzel koku sürünmek.(s:861=HN1859)
2) Cuma günü yıkanınız.Kim böyle yaparsa 3(üç) gün fazlasıyla 2(iki) Cuma arasında işlediği günahlar affedilir.(s:338=HN697)
3) Namaz Sırat Köprüsü üzerinde nurdur.Kim ki Cuma günü bana 80(seksen) defa salavat getirirse 80(seksen) senelik küçük günahları affedilir.(s:1142=HN2541)