Hadis Sohbetleri 45:Allah, sizden birinizin yaptığı işi ameli ve görevi sağlam ...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Muvahhid1

Well-known member
Allah razı olsun.

Söz niyete göre değerlendirilseydi,her günaha,her küfür söze bir kılıf bulunurdu.Her şeyimizin olduğu gibi sözlerimizin ve sevgimizin de Kuran'a ve sahih hadislere uygun olması gerekir.Selam ve dualar karşılıklıdır kardeşim.

amin ecmain ..

Kalplerde olanı ancak Allah bilir ...

kýrýmlý

Well-known member
Madem hadislere göre hareket edeceğiz. İşte hadiste "ameller ancak niyetlere göredir..." buyuruluyor. Eğer niyetimiz bu meseleyi anlamak ise kolay, yok eğer kendi bildiğimizi haklı çıkarmak ise uzar da gider.

Buhâri, Müslim ve Ebu Davud, Hz. Ömer’den naklediyor:
"Ameller ancak niyetlere göredir; herkesin niyeti ne ise eline geçecek odur. Kimin hicreti, Allah ve Resûlü için ise, onun hicreti Allah ve Resûlü’ne müteveccih sayılır. Kim de nâil olacağı bir dünya veya nikahlanacağı bir kadından ötürü hicret etmişse, onun hicreti de hedeflediği şeye göredir.”
(Buhârî, Bedü’l-Vahy, 1; Müslim, İmare, 155; Ebu Davud, Talak, 11)

Bu hadisin konumuzla alakası yok kardeşim.Hadisin tamamını ve şerhini okumanı tavsiye ederim.Eminim konumuzla alakası olmadığını anlayabileceksin.

kenz-i mahfi

Sorumlu
kırımlının mesajını ben düzelttim yani sildim, benim için "kusura bakmayın kendi kendinize konuştuğunuzu anlayamadım" demiş. Ukalaca bir ifade kullanmıştı ben de kendisini böyle yazarak yani "terbiyenin sınırlarını aşmayalım" yazarak ikaz ettim. İnşaallah anlamıştır.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...