Hadis

*Ramazan*

Member
Ebû Umâme el-Bâhilî'den (r.a.) rivayetle:
Öyle fitneler gelecek ki, kişi mü'min olarak sabahlayacak, kâfir olarak akşamlayacaktır. Ancak Allah'ın ilimle hayatlandırdıkları kimseler bundan hâriçtir.

Camiu's Sagir - 2341. [4:101, Hadîs No: 4677]

*Ramazan*

Member
îbni Abbas'dan (r.a.) rivayetle:
Kişinin misafirine hizmet ettirmesi bir akıl noksanlığıdır.

Camiu's Sagir - 2343. [4:103, Hadîs No: 4686]

*Ramazan*

Member
Abdurrahman bin Ganem rivayet ediyor:
Bir melek bana selam verdi. Sonra şöyle dedi: "Şu an gelip izin verilinceye kadar ben devamlı olarak seninle karşılaşmak için aziz ve celil olan Rabbim'den izin istedim. Sana müjde veriyorum ki, Allah katında senden değerli hiçbir kimse yoktur.

Camiu's Sagir - 2348. [4:107, Hadîs No: 4698]

*Ramazan*

Member
İbni Mes'ûd (r.a.) rivayet ediyor:
Allah'tan fazl ve ihsanını isteyiniz. Şüphesiz Allah, kendisinden birşey istenmesini sever. İbadetlerin en üstünü sıkıntı halinde kurtuluşu sabırla beklemektir.

Camiu's Sagir - 2350. [4:108, Hadîs No: 4701]

*Ramazan*

Member
îbni Ömer (r.a.) rivayet ediyor:
Ahlâksızlık, sirkenin balı bozduğu gibi güzel ameli bozar.

Camiu's Sagir - 2362. [4:113, Hadîs No: 4722]

*Ramazan*

Member
Ebû Hüreyre (r.a.) rivayet ediyor:
Ümmetimin başına öyle bir zaman gelecek ki, o zamanda Kur'ân'ı güzel okuyanlar çoğalacak, fakat dinde ince anlayış sahibi âlimler azalacak, ilim ölecek, anarşi çoğalacak, sonra Öyle bir zaman gelecek ki ümmetimden öyle adamlar Kur'ân okuyacaklar ki, okudukları Kur'ân gırtlaklarını geçmeyecek. Sonra öyle bir zaman gelecek ki, Allah'a ortak koşanlar Allah'a inananların söylediklerine karşı deliller getirmeye çalışacaklar.

Camiu's Sagir - 2374. [4:117, Hadîs No: 4735]

*Ramazan*

Member
Ebû Hüreyre'den (r.a.) rivayetle:
İnsanların başına öyle bir zaman gelecek ki kişi acizlikle, nefsin gayr-ı meşru arzularına uyarak Allah'a isyan arasında bir tercih yapmaya mecbur bırakılacaktır. O zamana eren kimse, acizliği Allah'a isyana tercih etsin.

Camiu's Sagir - 2375. [4:117, Hadîs No: 4736]

*Ramazan*

Member
Enes (r.a.) rivayet ediyor:
Bu din, Allah katında hiçbir nasipleri olmayan bazı adamlarla kuvvetlendirilecektir.

Camiu's Sagir - 2388. [4:125, Hadîs No: 4762]

*Ramazan*

Member
Ebu Hüreyre'den (r.a.) rivayetle:
Ümmetime diğer ümmetlerin şu hastalıkları bulaşacaktır: Küfran-ı nimet, nimetten dolayı şımarıklık, dünya malını toplamada yarış, birbirine karşı dünya malıyla övünme, dünyalık şeyler için karşılıklı kin ve düşmanlık besleme, karşılıklı kıskançlık içerisine girme. Bu duygularda öylesine ileri gidecekler ki zulme bile girecekler.

Camiu's Sagir - 2389. [4:125, Hadîs No: 4763]

*Ramazan*

Member
Ebû Said'den (r.a.) rivayetle:
Sahura kalkmak berekettir. Bir yudum su içseniz bile onu terk etmeyiniz. Çünkü Allah sahura kalkanlara rahmet, melekler de istiğfar ederler.

Camiu's Sagir - 2409. [4:137, Hadîs No: 4801]

*Ramazan*

Member
Abdullah bin Sercis'den (r.a.) rivayetle:
Güzel haslet, düşünerek sabırla hareket etmek ve her hususta orta yolu tutmak, peygamberliğin yirmi dört parçasından bir parçadır.

Camiu's Sagir - 2423. [4:145, Hadîs No: 4825]

*Ramazan*

Member
İbni Abbas'dan (r.a.) rivayetle:
Her yönüyle cömert ve güzel ahlâklı bir genç, Allah katında kendisini ibadete vermiş cimri ve kötü huylu bir ihtiyardan daha sevimlidir.

Camiu's Sagir - 2433. [4:153, Hadîs No: 4852]

*Ramazan*

Member
Ebâ Hüreyre (r.a.) Peygamber Efendimizin (a.s.m.) şöyle buyurduğunu rivayet ediyor:
Kişide bulunabilen en kötü vasıf, hırsa sürükleyen cimrilik ve aşırı korkaklıktır.

Camiu's Sagir - 2441. [4:160, Hadîs No: 4881]

*Ramazan*

Member
Ebû Hüreyre (r.a.) Resâlullah Efendimizin (a.s.m.) şöyle buyurduğunu rivayet ediyor:
Mü'minin şerefi, geceleyin namaz kılması, izzeti de insanların elindekine karşı bir beklenti içerisinde olmamasıdır.

Camiu's Sagir - 2442. [4:160, Hadîs No: 4883]

*Ramazan*

Member
Bana salavat getirin. Çünkü bana getirdiğiniz salavatlar sizin için berekettir.

Camiu's Sagir - 2488. [4:203, Hadîs No: 5031]

*Ramazan*

Member
Ebû Hüreyre'den (r.a.) rivayetle Resûlullah Efendimiz (a.s.m.) şöyle buyurmuşlardır:
Bana salavat getiriniz ki Allah'da size merhamet etsin.

Camiu's Sagir - 2489. [4:204, Hadîs No: 5032]

*Ramazan*

Member
Oruçta riya yoktur. Yüce Allah şöyle buyuruyor: "O benim içindir. Onun mükâfatını da Ben veririm. Oruç tutan yemesini ve içmesini Benim için terk etmiştir."

Camiu's Sagir - 2545. [4:251, Hadîs No: 5202]

*Ramazan*

Member
îlim öğrenmek her Müslüman üzerine farzdır. İlmi layık olmayana öğreten domuzun boynuna yakut, inci ve altın takan kimse gibidir.

Camiu's Sagir - 2571. [4:267, Hadîs No: 5265]

*Ramazan*

Member
Allah mazlumun ve darda kalmışın imdadına koşulmasını sever.

Camiu's Sagir - 2573. [4:268, Hadîs No: 5267]