hanım kardeşlerin ideal erkek tiplemesi

huve

Well-known member
yok artık çıkardık, :) bu kıyağı yaptığı için ;)

tamam hanne boşver, ben söyledim gerçeği değiştirmeye uğraşma :) cadılaş yahu, mukavemet olunca daha güzel oluyor :)

iyi peki ne yapalım, kader der sineye çekeriz.. :)
hanne alacağın olsun, sen hangi taraftasın, yoksa habern yok muydu taraf değiştirdiğinden :)
yahu bu kadar mı önemli kara listeden çıkmak :):)

Yeltegiyan

Elfidam
ben Tarihçi yi kendi haline bıraktım :D ne derse o biz nisalar itaati severiz din kardeşimiz ne de olsa mutlu olsun Allah rızası işte başka bişi yuk:)

Tarihci

Marmara Tarih
ben Tarihçi yi kendi haline bıraktım :D ne derse o biz nisalar itaati severiz din kardeşimiz ne de olsa mutlu olsun Allah rızası işte başka bişi yuk:)

bu beyan üzerine ben de gerçeği söyleyeyim.. hanne istemeden bana bu konuda yardımcı olmuş oldu, ben de onu benle anlaşmalıymış gibi lanse ettim :)

ama bakın, biz nisalar itaati severiz diyor, işte bu.. helal sana :)

bizde bunun yuzu suyu hürmetine Black List i yırtıp atıyor ve yaşasın rical ve nisanın kardeşliği diyoruz :)

huve

Well-known member
bu beyan üzerine ben de gerçeği söyleyeyim.. hanne istemeden bana bu konuda yardımcı olmuş oldu, ben de onu benle anlaşmalıymış gibi lanse ettim :)

ama bakın, biz nisalar itaati severiz diyor, işte bu.. helal sana :)

bizde bunun yuzu suyu hürmetine Black List i yırtıp atıyor ve yaşasın rical ve nisanın kardeşliği diyoruz :)

işte bir tane daha "sizin şer bildikleriniz hayır olabilir" mübarek lafzının çarpıcı örneği.. :)
kocaman liste Tarihcinin tarihine karışmış oldu..
tekrar gündeme gelmemesi ümidiyle.. :)
haydin selametlen kalın.. Allah sizi çok sevsin..

Tarihci

Marmara Tarih
ne yanii bir robot mu bunu mu diyrsunuz

hımmm different

ALLAH iyiliğinizi versin güzeldi

evet aynen bir robot gibi..

günün birinde meleklerden biri yeryüzünde fitne ve fesat çıkartabilen günah işleyen İnsanoğlunun neden bu kadar değerli olduğunu, neden alayı illiyuna kadar çıkabildiğini, Allah ın onlara neden bu denli değer verdiğini merak eder.. Allah tan bunun sebebini sorar.. Allah u Teala bunu kendisi anlaması için meleği insan suretine sokup insani ihtiyaclarını da bedenine yükleyip dünyaya gönderir..

Dünyaya inen melek evvel Rabbine ruku etmeye ve zikretmeye başlar, bir saat rukuda kaldıktan sonra hiç hissetmediği bir şey hisseder.. beli ağrımaktadır ve zar zor doğrulur.. sonra devam ederim diye düşünür..

Melek, insanlar arasında yürür gezinir.. bir kaç saat sonra yaratıldığından beri hiç hiç hissetmediği açlık duygusu hisseder.. bir manavın önüne gider ve ona çekici gelen meyveleri alıp yemeğe başlar.. manavcı gelip parası beyim der.. melek, para nedir deyince, manavcı meleğin yüzüne şamarı indirir.. yaratıldığından beri acı nedir bilmeyen meleğin canı yanmıştır, bir ahh çeker ve adama vurup onu öldürür..

biraz daha zaman geçer,, melek yine hiç hissetmediği bir şey, şehvet hissetmektedir.. yolda gördüğü nisalar dikkatini çekmektedir ve onlara bakmaktan kendini alıkoyamamaktadır.. bu açlık yemek yemek gibi de değildir daha kuvvetlidir ve dayanamaz bir nisa ile şehvetini giderir...

daha zaman geçer insanlarla konuşup tanışmaya başlar, nereli olduğu nerde yaşadığı nerde çalıştığı hakkında insanlara hep yalan söyler..

Allah u Teala meleği bunlar olduktan sonra katına alır.. Melekler başka varlıklardır, acıkmazlar, yemezler, şehvet duymazlar, yorulmazlar, terlemezler.. Melek anlamıştır neden insanların kıymetli olduklarını..

İnsanlar her acıktıklarında bulduklarını yemezler yalnızca kendi mallarını yerler.. İnsanlar her tartıştıkları insanı öldürmezler, insanlar her şehvet duyduklarıyla birlikte olmazlar, yalnızca nikahlarına aldıklarıyla birlikte olurlar.. insanlar kendi aleyhlerine de olsa işlerine gelmese de yalan söylemezler... insanlar Allah a ibadeti, zikri yorularak yaparlar.. canları istemese de yaparlar.. ve bunları Allah için yaparlar..

Tarihci

Marmara Tarih
utanmana luzum yok inşallah, yazdığım yazı ile ilgili yorum yaparsan devam edebilirz yapmaszan da burda kalır. herhangi bir sorun yok inşallah.

Tarihci

Marmara Tarih
aslı düşünmektir..

meleklerin özelliklerini biliyoruz, insanların özelliklerini biliyoruz..

insani hazlar tadlar acılar nedir bilmeyen meleğin dünyada yapacaklarını da tahmin ediyor ve temsili hale getiriyoruz.. mesajı vurgulamak için uç örneklerle olayı geliştirmiş olabilirz ancak ana tema önemlidir.. gerisi temsili hikayedir.