Bütün yorum yapan kardeşlere teşekkürler.
Elbette bu meselenin pek cok boyutu var.Ben de bir kac cümle ile katılmak isterim.
Evvela zaman ahir zaman hakikaten her şey cok güçleşti. Tesettür mevzuunda istikameti
yakalamak hepimiz icin cok önemli.ictimai hayatta en dar dairemizden başlayarak acaba ne yapabiliriz.Hizmet-i imaniye (inşallah)bu zamanda ihsan-ı ilahi ile bizlerin omuzuna konulduğuna göre çare aramak bizlere düşer.Elhamdulillah elimizde müstakil bir ders olarak tesettür risalesi var.Lakin bunu gençlere okuyup anlatma zeminini yakalamak hayli zor oluyor.
ki bu risaleninde külliyat içinde en çok muhakeme edilen derslerden olduğu düşünülürse tesettüre kasıtlı bir taarruz olduğu,planlı müfsid tahripler yapıldığını daha net görünür.
böyle bakınca gafletli hallere düşen kardeşlerimize kızmaktan ziyade şefkatimizi celbediyor.
Hiçbir manevi alt yapısı olmayan şuursuzca örtünen kardeşlerimize nasıl yardım etmeliyiz?
bu soruma cevap bulmak üzere sizlerin de bekliyorum kardeşler.Biliyorum ki iman hizmetinde gayret gösteren kardeşlerin muhtelif tecrübeleri vardır.
Ben de kendimce bazı tecrübelerimi paylaşmak isterim.
medenilere galebe ikna iledir icbar ile değil.zorla örtünmüş gençlerde bu tür zaafiyetler daha cok oluyor.
okuma pogramlarında veya yaz okullarında genlerle yaptığımız okumalarda kardeşlerimizin nazarlarının hayli dağınık ve şaşkın olduklarını görüyoruz.temelde aileden yetişenler de bile bocalamalar var.
Bizim zamanımızla bu zaman arasındaki farkı uzun uzun düşündüm.Ablalarımız bize nasıl
yaklaşmışlardı.Gençlikte nefis hissiyat galeyanda.bin taraftan günahlar hücum ediyor
akibeti görmeyen kör hissiyat hükmediyor.Peki gençler bu ahvel üzere serbestce bırakıldıkları böyle bir ortamda istikameti nasıl muhafaza edecekler.
netice olarak bu sorunlara kendimce bulduğum cevaplar şöyle:
Evvela:biz önce hüsn-ü misal olmaya özen göstermeliyiz.tatbikatımızın taklit edileceğini unutmamalıyız.belki bir kere yaptığınız tavizkar bir davranış ´nasısa o ablamızda öyle örtüyor veya bunu giymişti....deyip kapı açıyor.
Saniyen:İslami şuuru ve hizmet şuurunu ciddiyetle aşılamak gerekiyor.hususan beni en çok muhafaza eden bu hissiyattı.Nefsim beni zorladığı dönemlerde bu bize yakışmaz bizim elimizde risale-i nur var.
deyip kendimi çekmeye çalıştığımı hatırlıyorum.Birde öncelikle en yakınlarımızdan sorumlu olduğumuzu unutmamalı; herkes çocuğu kardeşi yeğeni vs ilgilenmeli inşallah.
Ama bu da çok kolay olmuyor elbette .................sabır ferecin miftahı......