Kýrýk Testi
Well-known member
Irkıyla büyüklenmek şeytanın huyudur.Allah`a inanan ırkçı olamaz,ırkçılık veya ayrımcılık Allah`a savaştır bazı milletleri veya grupları alçakla yaratmakla suçlamaktır.İnsan ırkı itibariyle bir kediye bile büyüklenem hakkına sahip değildir,şeref tevazudadır.Anadolu `yu asırlarca vatan tutan atalarımız Selçuklular,Osmamlılar ırkçılığa izin vermediler,ABD `yi süper güç yapan ,Osmanlı taklidinde dayanmasıdır,ABD `nin devlet millet ilişkisi ve toplumsal farklılara bakışı Osmanlıya çok benzer ,Türkiyede ise dininizin,dilinizin ,kültürünüzün ,örtünme stilinizin sınırlarını ben çizerim diyen bir ideoloji hükmediyor,koca Osmanlı yı 600 yüzyil süper güç yapan ilkelerin bir kısmı şimdi bölüçülük irtica ve gericilik olarak yorumlanıyor.Bizden 50 yıl sonra yola çıkanlardan on kat fakir gibiyiz .Çok yazıkAslinda asil olan bizden kotu durumda olanlara bakip sukretmek...
iyi durumda olanlarada bakip ilerlemeye calismak, gayret etmek...
butun demek istedigim bu aslinda...
Turkiye Arvupa nin halinde olmadigi icin binler sukur... ama sanirim Turkiyede dindarlar uzerinde olusturulan baskidanda haberdarsiniz...bu konuda daha iyi memleketlere bakincada...... insan farkli dusunebiliyor... ama belki ben yanlis hatirliyorum ulkemi...
herneyse...