hayatın bir tarifini yapabilirmisiniz?

Eyvàh!

Talebe
Silgi Kullanmadan resim yapma sanatina "нαуαт" denir...
smile4np3.gif

TaLHa

Nur-u Aynım
Yönetici
Hayat, imânın altı erkânına bakıp, ispat ediyor; onların tahakkukuna işaretler ediyor.(Risale-i Nur Külliyatı)

medine gülü

Well-known member
Eski zamanlarin birinde bir adam hayatin anlaminin ne olduguna takmis kafayi..
Buldugu hiçbir cevap ona yeterli gelmemis ve baskalarina sormaya karar vermis..
Ama aldigi cevaplarda ona yetmemis.
Fakat mutlaka bir cevabi olmali diyormus..
Ve dolasip herkese bunu sormaya karar vermis...
Köy,kasaba,ülke dolasmis bu arada zamanda durmuyor tabiki...
Tam umudunu yitirmisken bir köyde konustugu insanlar ona
-Su karsi ki daglari görüyormusun,orada yasli bir bilge yasar istersen ona git belki o sana aradigin cevabi verebilir. ' demisler.

Çok zorlu bir yolculuk sonunda Bilgenin yasadigi eve ulasmis adam.
Kapidan içeri girmis ve bilgeye Hayatin Anlaminin ne oldugunu somus..

Bilge sana bunun cevabini söylerim ama önce bir sinavdan geçmen gerekiyor demis...

Adam kabul etmis...
Bilge bir çay kasigi vermis adamin eline ve içinede silme bir sekilde zeytinyag doldurmus.
Simdi çik ve bahçede bir tur at tekrar buraya gel..Yalniz dikkat et kasiktaki zeytinyag eksilmesin eger bir damla eksilirse kaybedersin...
Adam gözü çay kasiginda bahçeyi turlayip gelmis.Bilge bakmis evet demis kasikta yag eksilmemis,peki bahçe nasildi(!)
Adam saskin...
Ama demis ben kasiktan baska bir yere bakmadim ki...
Simdi tekrar bahçeyi dolasiyorsun kasik yine elinde olacak ama bahçeyi inceleyip gel,demis Bilge...
Adam tekrar bahçeye çikmis, gördügü güzellikler büyülemis.Muhtesem bir bahçedeymis çünkü.
Geri geldiginde bilge,adama bahçe nasildi diye sormus...
Adam gördügü güzellikler karsisinda büyülendigini anlatmis..
Bilge gülümsemis,ama kasikta hiç yag kalmamis demis ve eklemis
'-Hayat senin bakisinla anlam kazanir ya sadece bir noktayi görürsün, hayatin akip gider sen farkina varmazsin..
Ya da görebilecegin tüm güzelliklerin tam ortasinda hayati yasarsin akip giden zamanin anlam kazanir...

ALINTIDIR...

hepinizin hayata bakış tarzı değişikmiş...kiminiz hayatı bir uyku, kiminiz bir yolculuk,kiminiz de bir mücadele diye adlandırmış.. yorumlarınız için çok teşekkür ederim.allah hepinizden razı olsun... hayat ebedi alemi kazanmak için bize verilen bir nimettir tıpkı ölüm gibi...!

Eyvàh!

Talebe
medine gulu

hayatin tarifi elbette yazdiklarim degil biraz tebessum olsun istedim

hayat ,su kisa alemde ebedi hayati kazanmak veya keybetmek gibi buyuk bir dava bizler icin

evet dediginiz gibi tipki olum gibi dis yuzu soguk ve urkutucu ama ic yuzu

Ey nefsim ve ey arkadaşım! Aklınızı başınıza toplayınız. Ömür sermayenizi ve hayat kabiliyetinizi hayvan gibi, hatta hayvandan daha aşağı bir derecede şu geçici hayata ve maddi lezzetlere harcamayın. Yoksa sermayece en üstün hayvandan elli derece yüksek olduğunuz halde, en aşağıda olanından elli derece aşağı düşersiniz. Said Nursi

iste ici icinde ebedi hayati zehirleyecek yada bozacak hayvani islerden kacinmaktir

hayat ahiret icin cok onemli cok degerli , o yuzden hayatin her anini iyi degerlendirmek lazim Allah i en fazla nasil razi ederim diye soru sormaktir ve bu sorunun cevabini aramaktir

sonsuz guzelliklere kavusmanin yoludur hayat

insallah kazananlardan oluruz

medine gülü

Well-known member
medine gulu

hayatin tarifi elbette yazdiklarim degil biraz tebessum olsun istedim

hayat ,su kisa alemde ebedi hayati kazanmak veya keybetmek gibi buyuk bir dava bizler icin

evet dediginiz gibi tipki olum gibi dis yuzu soguk ve urkutucu ama ic yuzu

Ey nefsim ve ey arkadaşım! Aklınızı başınıza toplayınız. Ömür sermayenizi ve hayat kabiliyetinizi hayvan gibi, hatta hayvandan daha aşağı bir derecede şu geçici hayata ve maddi lezzetlere harcamayın. Yoksa sermayece en üstün hayvandan elli derece yüksek olduğunuz halde, en aşağıda olanından elli derece aşağı düşersiniz. Said Nursi

iste ici icinde ebedi hayati zehirleyecek yada bozacak hayvani islerden kacinmaktir

hayat ahiret icin cok onemli cok degerli , o yuzden hayatin her anini iyi degerlendirmek lazim Allah i en fazla nasil razi ederim diye soru sormaktir ve bu sorunun cevabini aramaktir

sonsuz guzelliklere kavusmanin yoludur hayat

insallah kazananlardan oluruz

ama ben yazdıklarınıza bişey demedimki:( sayfama kattığın tebessüm için çok teşkür hüsran ABİ:D TEBESSÜMLERİNİZİN DEVAMINI BEKLERİM msn de daha iyi ifade edicem seni açık görmim yani:D dediğin gibi inş kazananlardan oluruz...

Eyvàh!

Talebe
ama ben yazdıklarınıza bişey demedimki:( sayfama kattığın tebessüm için çok teşkür hüsran ABİ:D TEBESSÜMLERİNİZİN DEVAMINI BEKLERİM msn de daha iyi ifade edicem seni açık görmim yani:D dediğin gibi inş kazananlardan oluruz...

bende bisey dedin diye yazmadimki aciklamak istedim

TEBESSÜMLERİNİZİN DEVAMINI BEKLERİM msn de daha iyi ifade edicem seni açık görmim yani
dit :
.D pu ne :p

medine gulu bu sozu msnime yolladilar bu ne demek diye biraz daha acarsan sevinirim yanlis anlasilmalara neden olmus sanirim

gerci ben anladim ama birde anlayamana anlatalim

buda yanlis anlayana :mad::mad::mad::mad::mad:

y.ziya

New member
Thank you
Şükran
Didi madloba..
Artık özlemlerimizi böyle gideriyoruz siz bana rabbimin bir lutfusunuz sizi çok ama çoook seviyorum dünya hayatında böyle ayrılıklarımız bize sevgimizi pekiştiriyor birde mecburi ayrılıklarımız olacak insanoğlu için mukkadder olan umuyor ve dua ediyorum ebedi hayatımız sevdiklerimizle hep beraber oluruz.
Şu anda aklıma gelen bir ayet mealini buraya almak istiyorum
BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM

''Biz gökleri, yeri ve bunlar arasında bulunanları, oyun ve eğlence olsun diye yaratmadık. Onları sadece gerçek bir sebeple yarattık. Fakat çoğu bilmiyorlar.''
Duhan Suresi
38-39
Rabbim inşaallah bizleri bilenlerden eyler......

...Babacımmmmmm benim hayatım 'Sensin';)...

medine gülü

Well-known member
bende bisey dedin diye yazmadimki aciklamak istedim

TEBESSÜMLERİNİZİN DEVAMINI BEKLERİM msn de daha iyi ifade edicem seni açık görmim yani
dit :
.D pu ne :p

medine gulu bu sozu msnime yolladilar bu ne demek diye biraz daha acarsan sevinirim yanlis anlasilmalara neden olmus sanirim

gerci ben anladim ama birde anlayamana anlatalim

buda yanlis anlayana :mad::mad::mad::mad::mad:

ya inanmıyom yaaaaaaaaaa. kim ne anlamış bakım bide bana anlatsınlar ne mana çıkartıklarını. kardeşler nerde güzel gören güzel düşünür kaidesi hı:mad::mad: ya husran ben seni zor durumu soktum sanırım bilmeden çok özür dilerim ya:(:(:( kardeşler msnsi açık olmasın babında söylemiştim. artık kim yanlış anlamışsa sanırım almıştır cevabı???? ben tekraradan husran çok üzgünüm.ben gerçekten çok kötü oldum ya:( ve yönetici sanırım talha abi bu yazıyı kaldırırsa sevinirim. en azında diğer kardeşler de yanlış anlamadan......

TaLHa

Nur-u Aynım
Yönetici
ya inanmıyom yaaaaaaaaaa. kim ne anlamış bakım bide bana anlatsınlar ne mana çıkartıklarını. kardeşler nerde güzel gören güzel düşünür kaidesi hı:mad::mad: ya husran ben seni zor durumu soktum sanırım bilmeden çok özür dilerim ya:(:(:( kardeşler msnsi açık olmasın babında söylemiştim. artık kim yanlış anlamışsa sanırım almıştır cevabı???? ben tekraradan husran çok üzgünüm.ben gerçekten çok kötü oldum ya:( ve yönetici sanırım talha abi bu yazıyı kaldırırsa sevinirim. en azında diğer kardeşler de yanlış anlamadan......

Yok mübarek yanlış anlama HuSRan size takılmak için öle diyor siz canınızı sıkmayınız hem yanlış anlayan almış cevabını :p

Eyvàh!

Talebe

:p canim medine gulu ben zora felan girmis degilim zora giren o konuyu msnime yollayip pu ne :Ddiyendir :mad:

talha aganin da dedigi gibi yanlis anlayan aldi cevabini :D

genc_kalem

Okumak,Yaşamaktır
Ben Aşık Yunus tan bir söz ile cevaplamak isterim. "Hayat; Üç harf, Beş noktadan ibarettir, Ayn, Şin, Kaf = AŞK." (Arapçada Ayn,Şin, Kaf birer harf ve Şin; üç noktalı ,kaf; iki noktalıdır.) Tabi buradaki Aşk İlah-i aşk yani Aşk-ı Hakiki.
Emre isminin de Aşık anlamına geldiğini de tekrar burada belirtmiş olalım.
Selam ve dua ile..

dua dilencisi

New member
Hayat bazen içindeyken kayboldugum
Hyat bazende yaşarken korktugum
Bazen dar gelen görünüşte büyükde olsa
Bazen agladıgım ,düşündügüm ,varoldugum bu yerde yapamadıklarımın acısını çektigim
Bazen bildigim halde dogruları yamuldugum yerdir hayat.
Hayat sevdiklerimle oldugum zaman farklı renklere bürünen farklı algıladıgım gercektir ama hayat ne kadar yaşasamda bir gün bu emanet canı daha fazla yaşamayacagı yerdir hayat -HAYAT BİR SINAVDIR Allah c.c. bu sınavda bizleri bir an dahi olsa nefsimizin eline bırakıp bu süslü püslü hayatın peşinde köle eylemesin bu hayat geçicidir .....