hayatın bir tarifini yapabilirmisiniz?

Eyvàh!

Talebe
kardeşler sizin için hayat ne demek? herkes sahip olmuş olduğu hayatın bir tarifini yapabilirmi?
medine gulum
hayat bir uykudur olunce uyanir insan biz erken davranalimda olmeden once uyanalim :p

ama bizim sinekte soyle diyo :D

image.php

Hayat dediginiz aha benim su yuregim kadar abiler ... :D

y.ziya

New member
Dünya ahiretin tarlasıdır ne ekersen onun karşılığın alacağın bir tarla...
Hayattan ne bekliyorsun akıl süzgecinden geçirirsen aradığını bulursun.
Aradığın huzur mutluluksa dünya hayatında böyle şeyler anlıktır gelir ve lezzetini hissettirerek geçer ebedi olmasını istiyorsan reçete istiyorsan Allahın kitabı Kuran'a Resululahın sünnetine sımsıkı sarılarak elde etmek istediğini alırsın...
HANNE umarım ki dediğin şekilde düşünmüyorsundur ilahiyatçıdan beklediğimiz cvp bu değil?

yahu şu sineği kim tebellaş etti ikide bir ekranı tokatlıyorum:D

Yeltegiyan

Elfidam
Aradığın huzur mutluluksa dünya hayatında böyle şeyler anlıktır gelir ve lezzetini hissettirerek geçer ebedi olmasını istiyorsan reçete istiyorsan Allahın kitabı Kuran'a Resululahın sünnetine sımsıkı sarılarak elde etmek istediğini alırsın...
HANNE umarım ki dediğin şekilde düşünmüyorsundur ilahiyatçıdan beklediğimiz cvp bu değil?

o anda öyleydi şimdi değil;):)

Eyvàh!

Talebe

hay Allah im niyekine ilahiyatcilarin yanlisi olmazmi nebiler bile yanlis yapmisken ilahiyatcinin yanlislarina sadece gulerim :p

15 gun once star tv de pazar sabahi ruhat mengu nun programini arayan eski dinayet isleri baskani adi herneyse basortusu konusunun Kur an da yeri yoktur diye telle arayip soylemis olmasi beni cileden cikarmaya yetti

hele o ruhat mengunun yuz ifadesini gormeli idiniz bir asiri laikci olarak kasila kasila diyanetten birinin boyle bir aciklama yapmasi dusundurucu demesi
davet ederseniz bunu canli yayinda konusurum da diyen ilahiyatci dayim bakalim davet edilince neler soyluycek bu konuda

merakla bekliyorum ilahiyatci dayimin basortusu hakkindaki yorumunu

sinege gelince dokunmayin :D o korumam altinda :p

Hayat ezan ve namaz arasi kisa bir yolculuk... dunyada yolcularin misafirhanesi...
bizden once neler gormediki, hic biri kalmadi su an... vaktimiz gelice bizede Haydin disari diye tekmeyi vuracak.. :)

aslında hayat ezan ve sala arasında kısa yolculuk desen daha anlamlı olurdu :)

sala namaz zaten abi... :)

cenaze namazina cagrinin ismi olmus... neden bilmiyorum... ezan ve namaz arasi daha anlamli geliyor, cunku... namaz vakti cabuk gecer... ezan okunduktan hemen sonra kilinir namaz.. hayatin kisaligina isaret hasebiyle dedim..
gerci maruf bir sozdur..:rolleyes:

vakit yada cenaze, hangisini niyet ettiyseniz, ona bagli.. ikisinede uyuyor namaz kelimesi.. :)

turkuaz

Active member

...Babacımmmmmm benim hayatım 'Sensin';)...

ebrar172

Talebe
hayat nedir biliyormusunuz ?..insanın tam sırrını çözmeye başladığında süre doldu denip geri çağrıldığı harikulade bir masal...ne kadar zor olursa olsun acıtsın veya korkutsun yinede çok sevilen vazğeçilemeyen bir masal hemde..bazen tek bir Ânı bir ömür feda etmeye değecek kadar tatlı,bazen bütün lezzetleri alıp götürecek kadar fazla acı...ama hep umut dolu her zaman yeniden başlayan bir masal... Sizi güçlendiren , var olmakla varlık olmak arasındaki ince ayrımı ustaca gösteren ebrulÎ bir masal...istemeden gittiğiniz o istasyonda arkanızda bıraktıklarınızdır hayat...