Hayırda Yarışalım!

ABDULLAH4

Forum Yöneticisi
Hayırda Yarışalım!

Cenab-ı Hak buyuruyor:
"... Onlar hayırda Birbirleriyle yarışırlar ..." (Al-i İmran, 114)
ayirac.jpg

Resulullah (sav) buyurdular:
"Faydalı İşler görmekte acele ediniz. Zira Yakın Bir gelecekte Karanlık GECELİK Gibi birtakım fitneler ortalığı kaplayacaktır. Zamanda O İnsan, mü'min olarak sabahlar, kafir olarak GECELİK, mü'min olarak GECELİK, kafir olarak sabahlar. Dînini Küçük Bir dünyâlığa Satar. " (Müslim, İman 186, Tirmizi, Fiten 30, Zühd 3, İbn-i Mace, ikame 78)
ayirac.jpg

Enes (ra) 'in anlattığına gore Resulullah (sav) Söyle buyurmuşlardır:
"Kıyamet GÜNÜ Cep telefonları saf saf olurlar. (. Bir rivayet gore; cennet Ehl saf saf olurlar) derken Cehennem ehlinden Bir kisi cennet ehlinden birine rastlar ve:
"Ey Filan! Hatırladın mi sen su istemiştin ben sana Bir de su içimlik vermiştim? "(Ve met sûretle şefaat Ba). O de mü'min Kimsey şefaat Eder.
(Cehennemlik olan Bir Baska) Kimse, Cennetler olan ve Ona birinin Yanina varır:
"Hatırlıyor musun, sana Bir olumlu abdestlerini Suyu vermiştim?" Diyerek (orada şefaat ister. Hatırlar O) ve Ona şefaat Eder.
Yine cehennemlik olanlardan Biri, Cennetler birisine:
"Ey Filan! Beni Söyle Söyle İMKB Bir gönderdiğin GÜNÜ hatırlıyor musun? Ben de o olumlu Senin Click gitmiştim. ". Cennetler olan Kimse Ona de şefaat Eder. " (İbn-i Mace, Edeb, 8)
Diğer Ameller Saalih de BURADA nakledilenlere kıyâs edilirse, TÜRLÜ hayırda yarışmak iCab ettiği anlaşılmış Olur önce Büyük-Küçük ayırt etmeksizin. Zira Herkesi âhirette-Iyi-veya kotu yaptigi önce Amelin karşılığını görecektir. (Osman Nuri Topbaş, Faziletler Medeniyeti-2, Erkam Yay.)
ayirac.jpg

Her Bir Esma-ül Hüsna (Allah'ın En Güzel İsimleri) Güneş
el-Kaadir : Her Seye Gücü Yeten, eden Ölçer, Tanzim, plânlayan, hükmeden, Takdir eden, TAM Bir Kudret sahibi Şu olan ve istediğini, dilediği sekilde yapmaya Gücü Yeten Demektir.
ayirac.jpg

Kari Kısa Gunu
Deprem bölgesindeki kardeşlerimize Maddi Manevi yardımlarda bulunalım.
ayirac.jpg

Lügatçe
kıyâs: benzetme, Karşılaştırma mukâyese.
ayirac.jpg

"Bir Gün Iki Degil" Posta Servisi Bir ​​Altınoluk hizmetidir.