Her Gün Bir Hadis

kýþ meleði

Well-known member
Nerde olursan ol Allah'a karşı gelmekten sakın;yaptığın kötülüğün arkasından bir iyilik yap ki bu onu yok etsin.İnsanlara karşı güzel ahlakın gerğine göre davran...

(tirmizi)

genc_kalem

Okumak,Yaþamaktýr
Cennete girmeden evvel ihvanıma havzda kevser şarabı sunduğumu bir görseydim. Dediler ki: "Ya Resulallah biz senin ihvanın değil miyiz?"

Buyurdu ki:

"Hayır, siz Benim ashabımsınız. Benim ihvanım, Beni görmeden iman edenlerdir. Ben Rabbimin gözümü, sizinle ve Beni görmediği halde Bana inananlarla ruşen etmesini diledim.
Ravi: Hz. İbni Ömer (r.anhüma)

Þefkat_

Well-known member
: Resulullah (sav) buyurdular ki: "Gıybetin ne olduğunu biliyor musunuz?" "Allah ve Resulü daha iyi bilir!" dediler. Bunun üzerine: "Birinizin, kardeşini hoşlanmayacağı şeyle anmasıdır!" açıklamasını yaptı. Orada bulunan bir adam: "Ya benim söylediğim onda varsa, (Bu da mı gıybettir?) dedi. Aleyhissalatu vesselam: "Eğer söylediğin onda varsa gıybetini yapmış oldun. Eğer söylediğin onda yoksa bir de bühtanda (iftirada) bulundun demektir." HadisNo : 4321

kütübü sitte

bizar

Well-known member
706: Yine Ebu Hüreyre (Allah Ondan raz​
ı olsun)’dan rivayet edildiğine göre
Rasûlullah (sallallahu aleyhi vesellem)
şöyle buyurdu: “Allah’a ve ahiret gününe
iman eden kimse misafirine ikram etsin, Allah’a ve ahiret gününe iman eden kimse
akrabas
ını görüp gözetsin, Allah’a ve ahiret gününe iman eden kimse mutlaka hayır
söylesin veya sussun.” (Buhari, Edeb 85, Müslim
İman 74)

kýþ meleði

Well-known member
Gecenin son bölümünün ortasında, Adem oğlunun kıldığı iki rekat namaz, dünya ve dünyadakilerden hayırlıdır. Ümmetime zor olacağını bilmeseydim, onlara "teheccüdü" mecburi kılardım.

Ravi: Hz. Hasan (r.a.)

Allah razı olsun dervişane kardeşim Peygamberimiz (s.a.v.) hep bizleri düşünmüş doğarkende hayatı boyuncada ve vefat ederkende .......O'na layık bir ümmet oluruz inşallah..
Amin.....

Þefkat_

Well-known member
vAHYİN NE ŞEKİLDE GELDİĞİ VE MERTEBELERİ Hadis : Şöyle demiştir: Hâris b. Hişâm radiya`llâhu anh Resûlu`llâh salla`llâhu aleyi ve sellem`den: "Yâ Resûllâ`llâh, sana vahiy nasıl gelir?" diye sordu. Resûlu`llâh salla`llâhu aleyhi ve sellem buyurdu ki: Ahyânen bana çıngırak sesi gibi gelir ki bana en ağır geleni de budur. Benden o hâl zâil olur olmaz (Meleğin) bana söylediğini iyice bellemiş olurum. Ahdânen Melek bana bir insan olarak temessül eder. Benimle konuşur. Ben de söylediğini iyice bellerim. -Âişe radiya`llâhu anhâ der ki: Resûl`llâh salla`llâhu aleyhi ve sellem`i soğuğu pek şiddetli bir günde kendisine vahiy nâzil olurken görmüşlüğüm vardır. (İşte öyle soğuk bir günde bile) kendisinden o hâl geçtiği vakitde şakaklarından şapır şapır ter akardı.
Buhari hadisleri

zerrat

Well-known member
Hz. Ebu Umame Radiyallahu Anh'tan rivayetle Efendimiz Sallallahu Aleyhi Vessellem buyurdular ki:
"Allah'ın melekleri, yuvasındaki karıncaya ve denizdeki balığa varıncaya kadar yer ve gökte yaşayan tüm varlıklar, insanlara hayır öğreten
kişiye, rahmet duası ederler."

(Taberani/Kebir)

Þefkat_

Well-known member
Hz. Peygamber (sav) şöyle buyurdular: "Bir kul İslam`a girer ve bunda samimi olursa, daha önce yaptığı bütün hayırları Allah, lehine yazar, işlemiş olduğu bütün (erleri de affeder. Müslüman olduktan sonra yaptıkları da şu şekilde muamele görür: Yaptığı her hayır için en az on misli olmak üzere yediyüz misline kadar sevap yazılır. İşlediği her bir şer için de, -Allah affetmediği takdirde- bir günah yazılır."
Kütübu Sitte

kýþ meleði

Well-known member
Eğer bi rkimsenin bir başkasına secde etmesini emretseydim,kadına ,kocasına secde etmesini emrederdim ve eğer bir erkekle karısına kırmızı bir dağdan siyah bir dağa ve siyah bir dağdan kırmızı bir dağa taş taşımayı emretseydim,uygun olan ,kadının bu emri yerine getirmesidir..

(Kütüb-i Sitte 6529)

Þefkat_

Well-known member
Bana en sevgili olanınız, kıyamet günü de bana mevkice en yakın bulunacak olanınız, ahlâkça en güzel olanlarınızdır. Bana en menfur olanınız, kıyamet günü de mevkice benden en uzak bulunacak olanınız, gevezeler, boşboğazlar ve yüksekten atanlardır." (Cemaatte bulunan bâzıları): "Ey Allah'ın Resûlü! Yüksekten atanlar kimlerdir`?" diye sordular. "Onlar mütekebbir (büyüklük taslayan) kimselerdir!" cevabını verdi."
(Tirnizi, Birr 77):020:

Þefkat_

Well-known member
[FONT=tahoma,]Ravi (r.a.):[/FONT] [FONT=tahoma,]Ebû Hüreyre[/FONT] [FONT=tahoma,]

[/FONT] [FONT=tahoma,]Şöyle demiştir: Nebiyy-i ekrem salla'llâhu aleyhi ve sellem buyurdu ki: Benim adımı (kendinize, yâhud birbirinize) takınız. Künyemi de (yâni Ebû'l-Kâsım künyesini) de takınmayınız. (Şu da ma'lûm olsun ki,) her kim beni rü'yâda görürse hakîkatte beni görmüş olur. Zîrâ şeytan benim sûretime temessül edemez. Bir de, her kim benim ağzımdan bilerek yalan uydurursa Cehennem'deki yerine hazırlansın.
Buhari Es Sahih
[/FONT]

genc_kalem

Okumak,Yaþamaktýr
Benden evvelki Peygamberlere verilmeyen Bana verildi. Düşmanıma korku vermekle Bana yardım edildi. Bana arzın anahtarları verildi. (Hazinede Mehdi (a.s.) zamanında olacak). Ben Ahmed ismi ile zikrolundum. Benim için toprak temiz ve temizleyici oldu. Ümmetim de ümmetlerin hayırlısı oldu.

Ravi: Hz. Übey İbni Kaab (r.a.)

Þefkat_

Well-known member
Abdullah ibni Amr (Radiyallahu Anh) şöyle dedi: “Ben Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)’den işittiğim ve ezberlemeyi istediğim her şeyi yazıyordum. Kureyş kavmi beni yazmaktan nehyettiler ve dediler ki:
−İşittiğin her şeyi yazacak mısın? Hâlbuki Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)’de insandır, öfkeli anında da, neşeli anında da konuştuğu olur. Ben de bunun üzerine yazmayı bir müddet durdurdum, bunu Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)’e söyledim. Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) parmağı ile ağzına işaret etti ve:
−‘Ey Abdullah Yaz! Nefsim elinde olan Allah’a yemin ederim ki bu ağızdan hakikat olmayan bir şey çıkmaz buyurdu."

Ebu Davut

Þefkat_

Well-known member
BÛ BEKR`İN TEVÂZUU HAKKINDA ABDULLÂH İBN-İ ÖMER HADÎSİ

: Rivâyete göre: Bir kere Resûlullah salla`llahu aleyhi ve sellem: - Kim ki giydiği libâsını kibirlenerek (yerde) sürüklerse, Kıyâmet gününde Allah ona rahmet nazariyle bakmaz, buyurmuştu. Ebû Bekr: - Yâ Resûla`llah! Benim libâsımın iki tarafından birisi -ben onu sürünmekten korumazsam- muhakkak yerde sürünür! (Ne buyurulur?) diye sordu. Resûlullah salla`llahu aleyhi ve sellem de: - Sen kaftanını sürüklemeyi kibirlenerek işler değilsin! diye cevap verdi.
Kütübü buhari