Her Gün Bir Hadis

harp

Well-known member
Cevap: Ynt: ***Her Gün Bir Hadis***

Hz. Hafsa Radiyallahu Anh'tan rivayetle Efendimiz Sallallahu Aleyhi Vessellem buyurdular ki:

"Çok sözden sakın, zira içinde Allah'ın zikri olmayan çok söz, kalbi öldürür. Ve Allah'ı çok zikreden söz de, kalbi diriltir.

(Deylemi)

harp

Well-known member
Ümmetimin bana en yakın olanları
21 Aralık 2010 / 05:30
Günün Hadis-i Şerif'i...

Bismillahirrahmanirrahim
Ümmetimin bana en yakın olanları, bana en çok salavat getirenleridir.
Beyhaki

harp

Well-known member

Peygamberimizin Tevrat'taki vasıfları
22 Aralık 2010 / 05:30
Günün Hadis-i Şerif'i...

Abdullah İbnu Amr İbni'l-As (ra)'a rastladım ve: "Resulullah (sav)'ın Tevrat'ta zikredilen vasıflarını bana söyle" dedim. Bunun üzerine hemen: "Pekala dedi ve devam etti: Allah'a yemin olsun! O, Kur'an'da geçen bazı sıfatlarıyla Tevrat'ta da mevsuftur (ve şöyle denmiştir): "Ey Peygamber, biz seni insanlara şahid, müjdeleyici ve korkutucu (Ahzab 45) ve ümmiler için de koruyucu olarak gönderdik. Sen benim kulum ve elçimsin. Ben seni mütevekkil diye tesmiye ettim. O, ne katı kalpli, ne de kaba biri değildir. Çarşı pazarda rastgele bağırıp çağırmaz. Kötülüğü kötülükle kaldırmaz, bilakis affeder, bağışlar. Allah, bozulmuş dini onunla tam olarak ikame etmeden onunla kör gözleri, sağır kulakları, paslanmış kalpleri açmadan onun ruhunu kabzetmez."
Hadis No: 5558-Buhari

harp

Well-known member

Resûlullah Sallallahu Aleyhi Vessellem buyurdular ki:

"Hasedçi, söz taşıyıcı ve gaybtan haber verici (falcı) benden değildir."

(Taberani, Kebir)

harp

Well-known member
Resulullah: Güzel bir kelime hoşuma gider
23 Aralık 2010 / 05:30
Günün Hadis-i Şerif'i...

Resulullah (sav) buyurdular ki: "Ne sirayet (bulaşma), ne de uğursuzluk vardır. Benim fe'l hoşuma gider." Yanındakiler sordu: "Fe'l nedir?" "Güzel bir sözdür!" buyurdu." [Buhari'nin rivayetinde şu ziyade mevcuttur: "Resulullah (sav): "Benim," dedi, "fe'l-i salih, güzel bir kelime hoşuma gider."]
Hadis No: 4094-Buhari

harp

Well-known member

Hz. Ali Radiyallahu Anh'tan rivayetle Efendimiz Sallallahu Aleyhi Vessellem buyurdular ki:

"Ya Ali! Bismillah ile erkenden yolculuğa çıkmaya bak. Muhakkak ki, Allah (cc.) erken vakitleri ümmetime bereketli kılmıştır.."

(Hatib/Tarih)

harp

Well-known member
Kim kendisine yapılan iyiliğe karşı...
24 Aralık 2010 / 05:30
Günün Hadis-i Şerif'i...

Resulullah (sav) buyurdular ki: "Kim, kendisine yapılan bir iyiiğe karşı, bunu yapana: "Cezakellahu hayran (Allah sana hayırlı mükafaat versin)" derse teşekkürü en mükemmel şekilde yapmış olur."
Hadis No: 981-Buhari

_vatan_

Well-known member
Habibullah(asm)Efendimiz şöyle buyurdular:

"Muhlislere(ihlaslı olanlara)ne mutlu ! Onlar hidayet kandilleridir.Karanlık her fitne onlar sayesinde aydınlanır." Beyhaki

harp

Well-known member
Hz. İbni Mes'ud Radiyallahu Anh'tan rivayetle Efendimiz Sallallahu Aleyhi Vesssellem buyurdular ki:

"Kıyamet gününde şu beş şeyden hesap vermedikçe Adem oğlunun ayakları Rabbinin huzurundan ayrılmaz:

Ömrünü nerede tüketti?

Gençliğini nasıl geçirdi?

Malını nasıl kazandı?

Malını nereye harcadı?

İlmi ile nasıl amel etti?-

(Beyhaki/Şuab)

harp

Well-known member
Hz. Ebu Şurayh Radiyallahu Anh'tan rivayetle Efendimiz Sallallahu Aleyhi Vessellem buyurdular ki:

"Vallahi mü'min olamaz! Vallahi mü'min olamaz! Vallahi mü'min olamaz."

Denildi ki: "Ya Resulallah kimdir o?"

Buyurdu ki: "Komşusu şerrinden emin olmayan kimse."

(Buhari)

harp

Well-known member
Kim haksız olarak bir karış yer alırsa...
27 Aralık 2010 / 05:30
Günün Hadis-i Şerif'i...

Bismillahirrahmanirrahim
Resulullah (sav) şöyle buyrulmuştur: "Kim, araziden haksız olarak bir karışlık yer alırsa, Kıyamet günü, onunla yedi kat yere batırılır."
Hadis No: 4320-Buhari

harp

Well-known member

Resûlullah Sallallahu Aleyhi Vessellem buyurdular ki:

"İkindi namazını kaçıran, çoluk çocuğunu (ailesini) ve tüm malını yitirmiş gibi zarardadır."

(Buhari, Mevakit)

harp

Well-known member
Resulullah (sav) şu duayı çok yapardı
28 Aralık 2010 / 05:30
Günün Hadis-i Şerif'i...

Bismillahirrahmanirrahim
Resulullah (sav) şu duayı çok yapardı:
"Ey kalbleri çeviren Allahım! Kalbimi dinin üzerine sabit kıl!"
Ben (bir gün kendisine): "Ey Allah'ın resulü! Biz sana ve senin getirdiklerine inandık. Sen bizim hakkımızda korkuyor musun?" dedim.
Bana şöyle cevap verdi: "Evet! Kalpler, Rahman'ın iki parmağı arasındadır. Onları istediği gibi çevirir."
HadisNo:3484

harp

Well-known member

Hz. İbni Üşeym Radiyallahu Anh'tan rivayetle Efendimiz Sallallahu Aleyhi Vessellem buyurdular ki:

"Ne güzel evdir dünya; Allah razı oluncaya kadar, ahiret azığını temin etmeye çalışlan için.

Ne fenadır dünya evi; ahiret azığını terkeden ve Allah'ın rızasını da kazanamayanlara."

(İbni Lal)

harp

Well-known member

Resulullah: 'Bırak söylesinler' dedi
31 Aralık 2010 / 05:30
Günün Hadis-i Şerif'i...

Resulullah (sav), benim yanımda iki cariye, Buas (savaşı ile ilgili hamasi) türküler söylerken çıkageldi. Gidip yatağın üzerine (yan üstü uzandı ve yüzünü de (aksi istikamete) çevirdi. Derken (babam) Hz. Ebu Bekr (ra) girdi. Derhal beni azarladı ve: "Resulullah'ın hane-i saadetlerinde şeytan çalgısı ha!" dedi. Bunun üzerine Resulullah (sav), ona yönelip: "Bırak onları (söylesinler!)" buyurdu. (Onlar sohbete dalıp, bizden) dikkatlerini çekince, ben cariyelere göz işareti yaptım, kalkıp gittiler." Hz. Aişe devamla der ki: "Bir bayram günüydü. Siyahiler, mescidde kılıç-kalkan oyunu oynuyorlardı. Ben mi Resulullah (sav)'dan taleb etmiştim (bilemiyorum), yoksa o (kendiliğinden) mi, "Seyretmek ister misin?" buyurdular. Ben: "Tabii!" dedim. Kalktı, beni geri tarafına aldı yanağım yanağının üstünde olduğu halde durduk. "Ey Erfideoğulları göreyim sizi (oynayın)!" diyordu. Ben usanınca(ya kadar böyle devam ettik. Usandığımı farkedince): "Yeter mi?" buyurdular. Ben: "Evet!" dedim. "Öyleyse git!" dediler.
Hadis No: 4330-Buhari, Ravi: Aişe

harp

Well-known member

Hz. Sehl bin Sa'd Radiyallahu Anh'tan rivayetle Efendimiz Sallallahu Aleyhi Vessellem buyurdular ki:

"Mü'minin niyeti amelinden hayırlıdır. Münafıkın da ameli niyetinden hayırlıdır. Herkes niyetine göre amel eder. (Ameli niyetine tâbidir.) Mü'min bir amel işlediği zaman kalbinde bir nur parlar."

(Taberani/Kebir)

harp

Well-known member
Ey Müminler! Kendinizi ateşten koruyun
01 Ocak 2011 / 05:30
Günün Hadis-i Şerif'i...

Resulullah (sav) buyurdular ki: "Sizden herkese Rabbi, aralarında bir tercüman olmaksızın, doğrudan doğruya hitab edecektir. Kişi o zaman (ateşe karşı bir kurtuluş yolu bulmak üzere sağına bakar, hayatta iken gönderdiği (hayır) amellerden başka birşey göremez. Soluna bakar, orada da hayatta iken işlediği (kötü) amellerden başka birşey göremez. Ön cihetine bakar, Karşısında (kendini beklemekte olan) ateşi görür, (Ey bu dehşetli güne inanan mü'minler!) yarım hurma ile de olsa kendinizi ateşten koruyun. Bunu da bulamazsanız güzel bir sözle koruyun"
Hadis No: 192-Buhari

harp

Well-known member
Resûl-ü Ekrem Aleyhissalât-ü Vesselâm buyurdular ki:

"Kur'an'ın açıkça haram kıldığı şeyleri helal gören kimse, Kur'an'a iman etmemiş sayılır."

(Tirmizi, Sevabül-Kur'an)

harp

Well-known member
Allah kulun tevbesine çok sevinir
03 Ocak 2011 / 05:30
Günün Hadis-i Şerif'i...

Ebu Sa'îd radıyallahu anh anlatıyor: "Resülullah aleyhissalatu vesselâm buyurdular ki:
"Allah, kulunun tevbesine şu adamın sevinmesinden daha çok sevinir (yani razı olur): Adam yolculuk halindedir. Bir susuz çölde bindiği devesini kaybetmiştir, onu aramaya koyulur. Sonunda aramaları adamı cidden yorup aciz bırakınca (susuzluk ve sıcaktan olduğu yerde ölmek üzere, yere yatar), elbisesini başına çekip örtünür. İşte kendisi o halde iken, devesini kaybettiği yerde hayvanın ayak seslerini duyar. Yüzünden örtüyü kaldırır ve karşısında devesini görür."

Bu alana bir cevap yazın...