Her Gün Bir Hadis

ayvazoðlugýda

Active member
Abdurrahman İbnu Semüre (ra) anlatıyor: Resulullah (sav) buyurdular ki:

-Ey Abdurrahman! Emirlik isteme.

Eğer senin talebin üzerine sana emirlik verilirse, istediğin şeyin sorumluluğu sana yüklenir.

Eğer sen talibi olmadan sana emirlik verilirse, o işte yardım görürsün.

Bir iş için yemin eder, sonra da aksini yapmakla hayır görürsen, daha hayırlı gördüğün ne ise onu yap, ettiğin yemin için de kefarette bulun.-

(Buhari, Ahkâm 5, 6)

ayvazoðlugýda

Active member
Sakın Allah’a ‘böyle’ dua etmeyin
09 Temmuz 2011 / 05:30
Günün Hadis-i Şerif'i...

Bismillahirrahmanirrahim
Ravi Ebu Hureyre (ra): Rivâyete göre, Nebî Salla'llahu aleyhi ve sellem şöyle buyurmuştur:
Sakın sizin biriniz: “Allah'ım! Dilersen beni mağfiret eyle; Allah'ım! Dilersen bana merhamet eyle” diye duâ etmesin! Azim ve kat'iyyetle, kesin olarak (Yâ Rab! Beni afvet, bana merhamet et, diye) duâ etsin! Çünkü Allah'ı icbâr eden (hiç bir kuvvet) yoktur.
HadisNo : 2148

ayvazoðlugýda

Active member
Cevap: Ynt: ***Her Gün Bir Hadis***

Ubey İbnu Kab Radiyallahu Anh anlatıyor: Resulullah (Sallallahu Aleyhi Vessellem) bana:

"Ey Ebu'l-Münzir, ALLAH'ın Kitab'ından ezberinde bulunan hangi ayetin daha büyük olduğunu biliyor musun?" diye sordu.

Ben: "O ALLAH ki, O'ndan başka ilah yoktur, O Hayy'dir, Kayyum'dur (yani diridir herşeye kıyam sağlayandır" (Bakara 225) -ki buna Ayetü'l-Kürsî denir dedim.

Göğsüme vurdu ve: "İlim sana mübarek olsun ey Ebu'l-Münzir!" dedi.

(Müslim, Müsafirin 258)

ayvazoðlugýda

Active member

Peygamberimiz Aleyhissalâtü Vesselam Berat Gecesinin faziletini şöyle anlattı:

"Muhakkak ki, Allah Teâlâ Şâban'ın onbeşinci gecesinde dünya semasına rahmetiyle tecelli eder ve Benî Kelb Kabilesinin koyunlarının kılları sayısınca insanları mağfiret eder."

(Tirmizî, Savm:39.)

---

Bu gece BERAT Gecesidir, mağfiret edilenlerden olabilme umuduyla ...

ayvazoðlugýda

Active member

Allah, anne şefkatinden daha merhametlidir
15 Temmuz 2011 / 05:30
Günün Hadis-i Şerifi...

Bismillahirrahmanirrahim
Resûl-i Ekrem Sallallahu Aleyhi Vesellam buyuruyor ki;
"Allahu Teâlâ kullarına, annenin çocuğuna şefkatinden daha merhametlidir", buyurdu.
Hadis No:1972-Buhari

ayvazoðlugýda

Active member
Allah Resulünden (asm)... Ebû Umâme (r.a.) rivayet ediyor:
Şöyle de: "Allah'ım, Senden, Sana kavuşmaya îman eden, hükmüne razı olan ve verdiğine kanaat getiren mutmain bir nefis diliyorum."
Hadis-i Şerif Meali - Camiü's-sağir - 6136

ayvazoðlugýda

Active member
Allah Resulünden (asm)... Halil bin Mürre rivayet ediyor:
Kendisine bir üzüntü veya sıkıntı geldiğinde Hz. Peygamber şöyle duâ ederdi:
"Kullara bedel Rabbim bana yeter. Yaratıklara karşı Yaratıcı bana yeter. Rızık
isteyenlere karşı Rezzak bana yeter. Bana yeten bana yeter. Allah bana yeter, O
ne güzel vekildir. Allah bana yeter. Ondan başka hiçbir ilâh yoktur. Ona güvenip
dayandım. O, büyük Arşın Rabbidir.
Hadis-i Şerif Meali - Camiü's-sağir - 6580

genc_kalem

Okumak,Yaþamaktýr
secde23ih4.jpg

4. Çok secde etmeye devam et. Her bir secde bir derece yükselmene ve senin bir hatanın silinmesine sebep olur.
Ravi: Hz. Sevban (r.a.)

ayvazoðlugýda

Active member
Her ümmet için bir fitne var, ümmetiminki...
16 Temmuz 2011 / 05:30
Günün Hadis-i Şerifi...

Bismillahirrahmanirrahim
Rasulullah (sav)'ı şöyle derken işittim:
“Her ümmet için bir fitne vardır, ümmetimin fitnesi de maldır.”
Tirmizi, Zühd 26

ayvazoðlugýda

Active member
İbnu Mes'ud Radiyallahu Anh anlatıyor: Resulullah (Sallallahu Aleyhi Vessellem) buyurdular ki:

"Şeytan da, melek de insanoğluna sokularak onun kalbine bir takım şeyler atarlar. Şeytanın işi kötülüğe çağırmak, sonu fena ve zararlı olan şeylere teşvik etmek ve hakkı yalanlamak, haktan uzaklaştırmaktır. Meleğin işi hak ve hayra, iyiliğe çağırmak ve kötülükten uzaklaştırmaktır. Kim içinde hakka, hayıra, iyiliğe çağıran bir ses duyarsa, bilsin ki bu ALLAH'tandır ve hemen Allah Teâla'ya hamdetsin. Kim de içinde şerr ve inkara çağıran bir fısıltı duyarsa, ondan uzaklaşsın ve hemen şeytandan ALLAH'a sığınsın."

Resulullah (Sallallahu Aleyhi Vessellem) bu sözlerine şu mealdeki ayeti ekledi:

"Şeytan sizi fakir olacaksınız diye korkutur, size cimriliği emreder..."

[(Bakara, 2/268); (Tirmizi, Tefsir)]

ayvazoðlugýda

Active member
Kalbinde zerre kadar kibir olan kimse cennete giremez. Bunun üzerine bir sahabi: İnsan elbisesinin ve ayakkabısının güzel olmasını arzu eder, dedi. resulullah şöyle buyurdu: Allah güzeldir güzelliği sever. Kibir ise, hakkı kabul etmemek ve insanları hor görmektir. (Hadis-i Şerif)