Her Gün Bir Hadis

Tarihci

Marmara Tarih
Cevap: Her Gün Bir Hadis-i Şerif

Abdullah İbn-i Ömer radiya'llahu anhüma'dan
Resûlullullah Salla'llahu aleyhi ve sellem'in:

"Kim ki dünyâda şarab içer de,
sonra bu günâhından dünyâda tövbe etmez (den ölür) se,
o kişi âhirette Cennet şarâbından mahrûm olur, (içemez)"

buyurduğu rivâyet olunmuştur.

müdavim

Üye Sorumlusu

Fasil:SABIR BÖLÜMÜKonu:Sabır HakkındaRavi:Ebu HüreyreHadis:Resulullah (sav) buyurdular ki: "Allah Teala hazretleri şöyle demiştir: "Ben kimin iki sevdiğini almışsam ve o da sevabını umarak sabretmişse, ona cennet dışında bir mükafaat vermeye razı olmam." [Buhari`deki ibare şöyle: "Hz. Enes (ra) anlatıyor: "Resulullah (sav)`ın şöyle söylediğini işittim: "Allah Teala hazretleri buyurdu ki: "Ben kulumu iki sevdiğiyle imtihan edersem o da sabır gösterir (ve sevap umarsa) onlara bedel cenneti veririm." (Buradaki "iki sevdiği" ile gözlerini kastediyor. Doğruyu Allah bilir.")]HadisNo:3235

müdavim

Üye Sorumlusu

Ümmü eymen'den(r.a.) rivayet edildiğine göre Rasulullah(a.s.m.) şöyle buyurmuştur:'' Hiçbir farz namazı kasten terk etme. Kim namazı kasden terk ederse, İlahi koruma ve teminattan mahrum kalır.'' (İbn-i Mace,Fiten:23; Müsnet, 5:238.)

hulusi

Well-known member

Aişe radıyallahu anhadan:

“Yanımızda yedi yahut dokuz dinar vardı. Peygamber efendimiz hastalandığı zaman bana o dinarları muhtaçlara dağıtmamı emretti ve bir ara gözünü açıp

—Ne yaptın? diye sordu.

—Seninle meşgul olduğum için unuttum dedim, dedim.

—Bana getir, dedi ve getirdiğim zaman

—Eğer bunlar yanında olduğu halde Muhammed Allah’a mülaki olursa ne yüzle Allaha bakacaktır? buyurdu.”(Beyhaki)

müdavim

Üye Sorumlusu

Konu:Af Ve Mağfiret HakkındaRavi:Ebu HüreyreHadis:Resulullah (sav) (bir hadis-i kudsi`de) Rabbinden naklen buyururlar ki: "Bir kul günah işledi ve: "Ya Rabbi günahımı affet!" dedi. Hak Teala da: "Kulum bir günah işledi; arkadan bildi ki günahları affeden veya günah sebebiyle cezalandıran bir Rabbi vardır." Sonra kul dönüp tekrar günah işler ve: "Ey Rabbim günahımı affet!" der. Allah Teala Hazretleri de: "Kulum bir günah işledi ve bildi ki, günahı affeden veya günah sebebiyle cezalandıran bir Rabbi vardır. Sonra kul dönüp tekrar günah işler ve: "Ey Rabbim beni affeyle!" der. Allah Teala da: "Kulum günah işledi ve bildi ki, günahı affeden veya günah sebebiyle muaheze eden bir Rabbi olduğunu bildi. Dilediğini yap, ben seni affettim!" buyurdu."

Tarihci

Marmara Tarih

Konu:Af Ve Mağfiret HakkındaRavi:Ebu HüreyreHadis:Resulullah (sav) (bir hadis-i kudsi`de) Rabbinden naklen buyururlar ki: "Bir kul günah işledi ve: "Ya Rabbi günahımı affet!" dedi. Hak Teala da: "Kulum bir günah işledi; arkadan bildi ki günahları affeden veya günah sebebiyle cezalandıran bir Rabbi vardır." Sonra kul dönüp tekrar günah işler ve: "Ey Rabbim günahımı affet!" der. Allah Teala Hazretleri de: "Kulum bir günah işledi ve bildi ki, günahı affeden veya günah sebebiyle cezalandıran bir Rabbi vardır. Sonra kul dönüp tekrar günah işler ve: "Ey Rabbim beni affeyle!" der. Allah Teala da: "Kulum günah işledi ve bildi ki, günahı affeden veya günah sebebiyle muaheze eden bir Rabbi olduğunu bildi. Dilediğini yap, ben seni affettim!" buyurdu."

çok güzel Allah razı olsun.. işte Rabbimizden küçük bir cümleyle aff dilememizin lisanı halle manası ne büyüktür..

Kulun, Rabbi bildiğini, Rabbinin ceza ve mükafat verebilecek güce haiz olduğunu, affedici de olabildiğini bildiğini gösterir.. Allah u ekber..

İyi ki Allah u teala Rahmandır ve Rahimdir, ya yalnızca Kahhar ve Cabbar olsaydı...

FaKiR

Meþveret Bþk.

Hz. Enes radıyallahu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: "Kim bir ilimden sorulur, o da bunu gizlerse, Kıyamet günü ateşten bir gem ile gemlenir."

HAYA

Sevdam Davam

akilliinsanhadisi.jpg

HAYA

Sevdam Davam

[FONT=Tahoma, sans-serif]
eserden2090508wk1.png
[/FONT]
[FONT=Tahoma, sans-serif]Allah Resûlü (sav) buyurdu:[/FONT]
[FONT=Tahoma, sans-serif]
"Başınıza şu yedi şey gelmeden güzel işler yapmakta acele ediniz
[/FONT][FONT=Tahoma, sans-serif]: [/FONT]

[FONT=Tahoma, sans-serif]1)Kişiyi unutturucu kılan fakirlik, [/FONT]

[FONT=Tahoma, sans-serif]2)Azdıran zenginlik, [/FONT]

[FONT=Tahoma, sans-serif]3)Bozan hastalık, [/FONT]

[FONT=Tahoma, sans-serif]4)Bunaklık derecesinde yaşlılık, [/FONT]

[FONT=Tahoma, sans-serif]5)Aniden gelen ölüm, [/FONT]

[FONT=Tahoma, sans-serif]6)Beklenenlerin en kötüsü deccâl ve [/FONT]

[FONT=Tahoma, sans-serif]7)Hepsinden daha şiddetli ve acı olan kıyamet."

[/FONT]

[FONT=Tahoma, sans-serif](Ebû Hureyre (ra). Tirmizî.)
[/FONT]

HAYA

Sevdam Davam

Ademoğlu sabaha erdi mi, bütün azaları, dile temenna edip: "Bizim hakkımızda Allah'tan kork. Zira biz sana tabiyiz. Sen istikamette olursan biz de istikamette oluruz, sen sapıtırsan biz de sapıtırız" derler.​
(Tirmizi, Zühd 61)​