Her Gün bir Sünnet

Huseyni

Müdavim
Sünnetleri sorgulamadan da uygulamak lazım olabildiğince. Sünnetlerin dünyevi faideleri de çoktur. Bunlar her ne kadar o sünnetin uygulanması için asıl sebep olmasa da, tercihimizi bu yönde kullanmaya bizleri teşvik edebilirler. Yani ibadetlerin, sünnetlerin dünyevi faideleri sadece bir teşvik, tercih ettiren bir şey olabilir. Yoksa asıl maksat rızai ilahidir. Allah istediği için o ibadetin yapılmasıdır.

Bu vesile ile buraya günlük olarak yazdığımız sünnetleri Allah sırf rızası için yapmamızı nasib eylesin amin. Bunun yanında dünyevi faideleri hakkında da bildiklerimizi paylaşırsak daha da güzel olur. Daha fazla bilgiden zarar gelmez...
Elleri yemekten önce ve sonra yıkamanın çok faideli birşey olduğunu zaten herkes bilir.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Muvahhid1

Well-known member
Su İçme Adabı
1 Başlarken بِسْمِ اللهِ الرَّحْمٰنِ الرَّحِيمِ demek

2 Bitince اَلْحَمْدُ لله demek

3 3 yudumda içmek

4 Sağ elle içmek

5 Oturarak içmek

6 Kıbleye doğru yönelmek


Oturarak su içmenin yararı : Midenin küçük eğriliğine uyan kısmında mide caddesi denen bir oluk bulunur. Sıvı gıdalar bu yolu takip ederek zaten devamlı küçük bir açıklığı olan mide çıkışını geçerek 12 parmak barsağına geçer.
Eğer insan sıvı gıdayı oturarak içerse bunlar önce midede birikir, asitle karışarak mikropları ölür ve sonra 12 parmak barsağına geçer. Bu durumda oturarak su içme usulüne uymakla insan kolera da dâhil, birçok insan hastalıklarından korunmuş olur.

 

maxilife

Yeni Üye
Her-gune-bir-sunnet.png

Her güne bir sünnet hepsi tek bir sayfada. Dilerseniz çıktı alarak odanızın yapıştırabilirsiniz.

Her Güne Bir Sünnet (40 Gün 40 Sünnet)
 

Muvahhid1

Well-known member
Sünnet-i Seniyye edeptir. Hiçbir meselesi yoktur ki, altında bir nur, bir edep bulunmasın.
Resul-i Ekrem Aleyhissalâtü Vesselâm ferman etmiş:

1 اَدَّبَنِى رَبِّى فَاَحْسَنَ تَاْدِيبِى Yani, “Rabbim bana edebi güzel bir surette ihsan etmiş, edeplendirmiş.” Lem'alar
 

Kýrýk Testi

Well-known member
Paylaştğımız her sünnetin asıl metni ile kaynağını da paylaşabilsek daha güzel olur.O cümlelerin bile insanın akıl ve kalbini tatmin eden doyuran bir yönü var zannımca.
 
Üst