Herkes Yediğinden İkram Eder.. Y.S.S

Satuk Buðra Han

Well-known member
Bana da bir küpe getirin adlı konumda o hadiseyi de yazmıştım. Rivayet şöyledir, ya bir gün temsili olarak taktı ve çıkardı ya da sadece sözle küpe istedi bunun üzerine söyleyeceğini söyledi ama küpeyi hiç takmadı..

Bir rivayete göre de Yavuz Sultan Selim ordusuyla Mısırı fethettiği zaman orada köleleri ziyaret etmiş çiftliklerde çalışan erkek kölelerin kulaklarında küpeleri görünce neden taktıklarını sormuş
Sultanım demişler Bunlar köle sınıfı olduğundan hür erkeklerden ayırt edilmeleri için bu küpeleri takarlar

bu küpeler onların kölelik nişanıdır
Yaa öyle mi demiş Yavuz Sultan Selim demek öyle ha getirin öyleyse ben de kulaklarıma küpe takacağım Kendisini Alemlerin Sultanı karşısında köle olarak gören Yavuz Sultan selim
Getirin benden daha hakir bir köle mi olur demiş ve küpeleri kulaklarına takarak bir müddet köleler arasında dolaşmış

takmışsada Rabbimize kölelik adına takmış maksat çok anlamlı

bildigim bir konuydu hatırlattıgınız için teşekkürler tekrar tebessümle okudum güzel bir paylaşım Allah razı olsun

Tarihci

Marmara Tarih
Bir rivayete göre de Yavuz Sultan Selim ordusuyla Mısırı fethettiği zaman orada köleleri ziyaret etmiş çiftliklerde çalışan erkek kölelerin kulaklarında küpeleri görünce neden taktıklarını sormuş
Sultanım demişler Bunlar köle sınıfı olduğundan hür erkeklerden ayırt edilmeleri için bu küpeleri takarlar
bu küpeler onların kölelik nişanıdır
Yaa öyle mi demiş Yavuz Sultan Selim demek öyle ha getirin öyleyse ben de kulaklarıma küpe takacağım Kendisini Alemlerin Sultanı karşısında köle olarak gören Yavuz Sultan selim
Getirin benden daha hakir bir köle mi olur demiş ve küpeleri kulaklarına takarak bir müddet köleler arasında dolaşmış
takmışsada Rabbimize kölelik adına takmış maksat çok anlamlı

bildigim bir konuydu hatırlattıgınız için teşekkürler tekrar tebessümle okudum güzel bir paylaşım Allah razı olsun

ecmain olsun.. teşekkürler..

Tarihci

Marmara Tarih
eyy gidi günler.. hizmette evdeyken bazen sabah namazlarına kadar ben anlatırdım arkadaşlar dinlerdi.. şimdi nerde o gün nerde o arkadaşlar nerde o çay partisi nerde o heyecan nerde o rahat günler...

okuyan kardeşlerim, iyi değerlendirin zamanınızı boş işlerle zaman kaybetmeyin, öğrenci olmanın tadını çıkarın okuyabildiğiniz kadar kitap okuyun yoksa ilerde okuyamayacaksınız.. gezin görün..

Allah tan ben öğrenciyken baya gezdim.. gezin derken tabi şehirler arası gezin.. İnanın çok okuyan değil çok gezen biliyor.. Okumayın demiyoruz sakın haa.. ama gezerek tecrübe ettiğinizi okuyarak kazanamıyorsunuz.. Şimdi askere gideceğiz Allah nasip ederse inşallah istanbula uzak gitmediğim bir yer çıkar diye istiyorum ki gidip oraları da görmüş olayım diye.

lafı nerden nereye getirdim farkındayım ama söylemek istedim.. zaman geri kazanamayacağımız nadir şeylerden biridir. ali tuncayın dediği gibi: bozuk para gibi harcamamak lazım. okul varken çok şehirler arası çok yere gittim ama şimdi diyorum neden bir kaç yere daha gitmemişim.. neyse uzatmayayım.. okul bittiğinde iş başladığında bir kelepçe vuruluyor adeta ama daha beteri var ki o da evlilik :) o zamanda pranga vuruyorlar hiç bir yere kıpırdayamıyorsunuz. Daha prangalarımız yokken biraz daha gitme görme şansımız mevcut Allah a şükür :)

ebrar172

Well-known member
Hemen bu sıralar gitmiyorum, daha bu gün başvurunun ilk safhasını hallettik. Yarında gidip devam edeceğiz işlemlere tahminen temmuz da asker olacağım hayırlısıyla. Merih in askerliği bitmez yahu :)

e şimdi benim kafam karıştı..:)
Merih gelmiş oluyor mu bu hesaba göre...siz giderken...
icon10.gif