Herkesin Bir Hikayesi Var‏

kayýp_gül

Well-known member
Ünlü basketbolcu eşiyle birlikte, Eminönü nde geziyordu. Önce Akvaryumculari dolaştilar, Kapaliçarsi, Nuruosmaniye, Yerebatan Sarnici Ayasofya, Sultanahmet, Topkapı Sarayi, Gülhane Parkı derken,Yeni Caminin önüne kadar geldiler. Orada bağıra bağıra simit satan bir çocuk vardı.

Basketbolcu birden durakladı. Sonra simitçiye yaklaştı:

- Simit in kaça koç?

- 300 bin abi. Çitir çitir...

- Tezgahta kaç simit var?

- 70-80 tane var herhalde...

- Hepsini alsam, ne tutar?

- Seksen desek 24 milyon

- Al sana 30 milyon... Farz et ki hepsini aldım...

- Sağol abi... Sağol...

Basketbolcu üç onluk çıkarıp simitçinin önüne bıraktı. Eşi şaşkındı. Üç beş adım yürümüşlerdi ki kocasına yaklaşıp fısıldadı.

- Suat, sen deli misin?

- Yooo.

- Peki, yemediğimiz simitlerin parasını niye verdin?

- Boşver sormaa

- Diyelim ki soruyorum. Hem ısrarla soruyorum.

- Öyleyse söyliyeyim

- Lütfedersiniz beyefendi.

- Tablanin kenarı dikkatini çekti mi?

- Hayir.

- Baksan görecektin. Tahtaya bir isim kazinmisti.

- Nasıl bir isim?

- Suat!

- Yoksa?
- Evet, o tezgâh, eskiden benimdi.

ebrar172

Talebe
eee ne oldum deme ,ne olacağım de ..demiş atalarımız...:)

bence hiçbirini deme...herşey ALLAH''ın ...ve aslolan yaradanın rizasını almak...geçenlerde show haberde bir adam çıkmış ben seyretmedim .M.Fethullah Gülen ile ilgili edepsiz açıklamalar yapmış..

en komiğide diyormuşki o ilkokul mezunudur insanlar ilkokul mezununun peşinden nasıl gidiyor...bunu bana anlatan kişi dediki iyide hocaefendi lise mezunu adam iftira atıyor..

bende güldüm ; yahu mübarek dedim ilkokul mezunu olsa ne olacak...hatta okuma yazma bilmese ne olacak biz onu gönlümüze koymuşuz...iki cihan güneşi insanlığın ,iftihar tablosu efendimiz hiç okuma yazma bilmiyordu degerinden ne kaybeder hiçbirşey elbette...okumakla cehalet geçmez...adamda olunmaz.. görüyoruz işte adam üniversite mezunu iftira atıyor birde aklınca rencide edecek...bilmiyorki büyük gönüllü insanlar gönülleriyle insanların yüreğini feth eder...makam yahutta mevkileriyle değil..

ARİF

Well-known member
eee ne oldum deme ,ne olacağım de ..demiş atalarımız...:)

bence hiçbirini deme...herşey ALLAH''ın ...ve aslolan yaradanın rizasını almak...geçenlerde show haberde bir adam çıkmış ben seyretmedim .M.Fethullah Gülen ile ilgili edepsiz açıklamalar yapmış..

en komiğide diyormuşki o ilkokul mezunudur insanlar ilkokul mezununun peşinden nasıl gidiyor...bunu bana anlatan kişi dediki iyide hocaefendi lise mezunu adam iftira atıyor..

bende güldüm ; yahu mübarek dedim ilkokul mezunu olsa ne olacak...hatta okuma yazma bilmese ne olacak biz onu gönlümüze koymuşuz...iki cihan güneşi insanlığın ,iftihar tablosu efendimiz hiç okuma yazma bilmiyordu degerinden ne kaybeder hiçbirşey elbette...okumakla cehalet geçmez...adamda olunmaz.. görüyoruz işte adam üniversite mezunu iftira atıyor birde aklınca rencide edecek...bilmiyorki büyük gönüllü insanlar gönülleriyle insanların yüreğini feth eder...makam yahutta mevkileriyle değil..
YURT DIŞINDA ADINA KÜRSÜ AÇIYORLAR HOCAEFENDİNİN O ADAM BU NEDEMEK BİLİRMİ KENDİSİ ÜNÜVERSİTE MEZUNU OLMUŞTA İNSAN OLAMADIKTAN SONRA NEYE FAYDA....................