bak mecaz kardeş bu hasasasiyetine bin maşallah ama ebrarın dediği gibi dısarda bizim icin gecerli olan burda da aynen gecerlidir.Mesela 13.sözdeki genclik bahsi''İşte ey hayat-ı dünyeviyenin zevkine müptela ve endişe-i istikbâl ile istikbâlini ve hayatını temin için çabalayan bîçareler! Dünyanın lezzetini, zevkini, saadetini, rahatını isterseniz, meşrû dairedeki keyfe iktifâ ediniz; o, keyfinize kâfidir. Birgün yanıma parlak birkaç genç geldiler. Hayat ve gençlik ve hevesât cihetinden gelen tehlikelerden sakınmak için tesirli bir ihtar almak isteyen bu gençlere, ben de, eskiden Risâle-i Nur’dan meded isteyen gençlere dediğim gibi, dedim ki:
Sizdeki gençlik katiyen gidecek. Eğer siz daire-i meşrûada kalmazsanız, o gençlik zâyi olup başınıza hem dünyada, hem kabirde, hem âhirette kendi lezzetinden çok ziyâde belâlar ve elemler getirecek. Eğer terbiye-i İslâmiye ile, o gençlik nimetine karşı bir şükür olarak, iffet ve nâmusluluk ve tâatte sarf etseniz, o gençlik mânen bâkî kalacak ve ebedî bir gençlik kazanmasına sebep olacak.
fena şeylerle meşguliyet fena tesire eder,batılı tasvir safi zihinleri idlaldir....gibi hakikatler net alemi icnde gecerlidir.
bak nette olan bi insan sohbet kanallarındansa buraya girmesi daha iyi, ama en iysi hic girmememk,bu noktada kendiğim girdiğim icin nasihata da hakkım yok.Bu hakikatlerle yola cıkarak vicdanınada danışarak ,doğru yolu bulursun zaten. Ama ne yalan söyliyeyim hakikatler olmasa ben kendimi net aleminde de muhafaza edemezdim.sadece buraya giriyorum inş birgün buraya da fikirlerin safi olması acısından girmemeyi beceririm.