Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Mizah ve Eğlence
Mizahi Sohbet
internette tanımadıgın bir insanla konuşmak caizmi
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Sergerdan" data-source="post: 65794" data-attributes="member: 2492"><p>1-Risale-i nurlardan aldıgımız,almamız gereken ölçüler sohbet kanalı bir yana forumda bile bulunmaya engeldir birisi diyebilir.Olmasına kuvvetle ihtimal veriyorum.Kimseyi tutan yok,ister malayani buldugu için olsun ister kalbine,zihnine düsturlar adına münafi bir durum vicdanen sezen olsun girmesin.Ellerinden öpülür kardeşlerin.Ama zannımca buna üyeler vicdanen karar verir.Yoksa forum açmanın dahi anlamı kalmaz.</p><p></p><p>2-Hala nerede sohbet kanalı oldugunu anlıyamadım.Saidnur.org sitesinde yok.Birara vardı,suistimal edildi ve vebali için kapatıldı.</p><p></p><p>3-Sadece risale-i nurlar degil,her meşreb ideal olanı söyler.Birilerinin yapmaması onun hakikat olmasını degiştirmez.Ve başkalarının dalaleti ile meşkul olunmaz.Hem şer tahrip oldugundan cüz i bir emri yapmamakla günaha neden olunur.Ehl-i islamın fena huylarını bu şekilde de görmek gerekir.Ne fena adammış demiyelim kardeşlere.</p><p></p><p>Mesela ben bilirim ki acz,fakr,şefkat,tefekkür yolu Allah a en güzel kulluk hediyesidir.Peki bu yolda seviyemin düşüklügü onun hakikatine zarar verir mi?yahut daha basit bir örnek vereyim ben içki içen birisi olsam evladım,anam babam sizi Allah için çok seviyorum diyemem mi?Veya rızkı hakikiyle yaşamak bir düsturdur,rızkı mecaziye kapılan iktisad etmeyen nurlardan vazmı geçsin?Yani kusur gören her vakit zerafet içinde hatırlatır,kusuru üzerine alanlarda kamil olmaya çalışırlar.Bu sadece bu konu için fikrim degil,gerçek hayat içinde böyle düşünüyorum.</p><p></p><p>İnsanların ekserisi salih olmak isterler ama çıkamazlar der üstad hazretleri,biz nur göstericez,hatırlatıcaz,hem nefsimize hem başkalarına vesile olacagız.</p><p></p><p>4-Sonuç olarak söyledikleriniz haktır.Kişiler ve siz kendi kararınızı alırsınız,başkalarına da hatırlatırsınız.Allah razı olsun.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Sergerdan, post: 65794, member: 2492"] 1-Risale-i nurlardan aldıgımız,almamız gereken ölçüler sohbet kanalı bir yana forumda bile bulunmaya engeldir birisi diyebilir.Olmasına kuvvetle ihtimal veriyorum.Kimseyi tutan yok,ister malayani buldugu için olsun ister kalbine,zihnine düsturlar adına münafi bir durum vicdanen sezen olsun girmesin.Ellerinden öpülür kardeşlerin.Ama zannımca buna üyeler vicdanen karar verir.Yoksa forum açmanın dahi anlamı kalmaz. 2-Hala nerede sohbet kanalı oldugunu anlıyamadım.Saidnur.org sitesinde yok.Birara vardı,suistimal edildi ve vebali için kapatıldı. 3-Sadece risale-i nurlar degil,her meşreb ideal olanı söyler.Birilerinin yapmaması onun hakikat olmasını degiştirmez.Ve başkalarının dalaleti ile meşkul olunmaz.Hem şer tahrip oldugundan cüz i bir emri yapmamakla günaha neden olunur.Ehl-i islamın fena huylarını bu şekilde de görmek gerekir.Ne fena adammış demiyelim kardeşlere. Mesela ben bilirim ki acz,fakr,şefkat,tefekkür yolu Allah a en güzel kulluk hediyesidir.Peki bu yolda seviyemin düşüklügü onun hakikatine zarar verir mi?yahut daha basit bir örnek vereyim ben içki içen birisi olsam evladım,anam babam sizi Allah için çok seviyorum diyemem mi?Veya rızkı hakikiyle yaşamak bir düsturdur,rızkı mecaziye kapılan iktisad etmeyen nurlardan vazmı geçsin?Yani kusur gören her vakit zerafet içinde hatırlatır,kusuru üzerine alanlarda kamil olmaya çalışırlar.Bu sadece bu konu için fikrim degil,gerçek hayat içinde böyle düşünüyorum. İnsanların ekserisi salih olmak isterler ama çıkamazlar der üstad hazretleri,biz nur göstericez,hatırlatıcaz,hem nefsimize hem başkalarına vesile olacagız. 4-Sonuç olarak söyledikleriniz haktır.Kişiler ve siz kendi kararınızı alırsınız,başkalarına da hatırlatırsınız.Allah razı olsun. [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Mizah ve Eğlence
Mizahi Sohbet
internette tanımadıgın bir insanla konuşmak caizmi
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…