"""""""Hanım kardeşler işin ciddiy et boyutu sizi alakad ar etmiye bilir ama forum kurlla rımızda bayan kimlik lerin acık yerde vurgul anmama sını
işte bu sizler den bir abinin yorumu,burdan cıkardım kafada n uydurm adım...."""""""""""
bakın ne demiş ""vurgul anmama sı"" demiş söylenmesin dememiş gizli kalsın dememiş sadece üstüne basa basa bayan olunduğu vurgul anmasın ille de belli edilme sin demek istemiş,, o abimiz sanki bilmiy ormu bayan nikler i serbes t bayanl arında tanışma bölümüne girip kendil erini tanıtmaları serbes t.. elbett e biliyo r bu da demek oluyor ki bayan kimliği açıklanmasın dememiş sadece vurgul anmasın demiş,, yani biz kızlar şöleyizdir denilm esin kızlar şöledir denils in demek istemiş,, bu ikisin in arasındaki fark şudur : birinc isinde kendin inde kız olduğunu beyan etmiş oluyor sun ikinci si ise bir erkeğinde ağzından çıkmış olabil ir.
iyi ya işte kastetiğim buydu,hem böyle diyorsunuz,hemde ''isteye nler koyabi lir isteme yenler koymay abilir sizler e kalmıştır'' diyerek çelişkiye düşüyorsunuz...zira farzımuhal buna göre biri fotosunu koysa yorumada gerek yok,gun gibi aşikar alur,ne olduğu....
valla bende bunu anlamış değilim, haram yerler belli ve efendi mizin kadın sahabe lerle görüştüğünü konuştuğunu da biliyo ruz onlar yüzüne bakmadımı efendi mizin vucudu nu görmedilermi(giysi dahili nde tabi) vs... o yüzüne bakmam a mesele si takvad andır,, olaki etkile nirim diye, olaki beni gayri meşru yola götürebilir diye şayet sen de müttaki isen bakma ama tekrar tekrar söleyimki bir erkeğin yüzüne bakmanızda bir haram yoktur .. sadece takva açısından bakmay anlar vardır..
gelelim bu konuya,,
Hadis-i şeriflerde buyuruluyor ki:
(Yabancı kadını görünce, yüzünüzü ondan ayırın! Ansızın görmek günah olmaz ise de, tekrar bakmak günah olur.) [Ebu Davud, Darimi]
Gözler zina eder, eller zina eder, ayaklar zina eder, ferc zina eder.) [Ahmed, Taberani]
Kadına, şehvetle bakanın, gözlerine erimiş kurşun dökülüp Cehenneme atılır.) [M. Enhür]
(Allah’ın azabından korkarak, başını yabancı kadından çevirene, Allahü teâlâ ibadetin tadını duyurur) hadis-i şerifini düşünerek ibadetlerin zevkine varabilmek için bayanlara bakmamalıyız
Meymune ile birlikte Resulullahın yanında idik. İki gözü de görmeyen İbni Ümmi Mektum izin isteyip içeri girdi. Resulullah bunu görünce, bize (İçeri geçin) buyurdu. (O a'mâ değil mi, bizi görmez) dedim. (O sizi görmüyorsa, siz onu görmüyor musunuz?) Yani, o kör ise, siz kör değilsiniz ya, buyurdu. (Tirmizi, Ebu Davud, İ. Ahmed)
madem yüze bakmak helal dahi olsa rasulullah burada validemize müdahele etmiş....
Üstelik gözler baktıklarının resimlerini de çeker, hayal arşivinde depo eder. Nereye gitse, nerede olsa artık çektiği bu resimler, hayal âleminde gözlerinin önündedir...
buda kalpte yer eder zamanla...
Yasaklanan bu bakışın sınırı ve mahiyeti nedir, nasıl olacaktır? Âyetin geçen “gözleri kapamaktan” maksat, gözleri kapatıp başı yere eğerek yürümek, dolaşmak değildir. Zaten bu şekilde davranmak da mümkün değildir. Bir insan tâbiî olarak karşılaştığı erkeği ve kadını görür, bakar. Ancak burada anlatılmak istenen husus, karşı cinse şehvetle, cinsî bir duygu besleyerek bakmaktır. Şehvetle bakmanın ölçüsü de, devamlı olarak birkaç sefer bakıp durmaktır.
Bu ölçüyü de Resul-i Ekrem Efendimizden (a.s.m.) öğrenmekteyiz. Bu hususta Hz. Ali’ye şöyle buyurmuşlardır:
“Yâ Ali, arka arkaya bakma! Birinci bakış hakkındır, fakat ikinci bakışta hakkın yoktur.”3
Karşı cins insanın gözüne iliştiği zaman,gözlerini ayırmadan bakıp durmamalı, başını çevirmeli. Böylece şehvetle bakma sınırına da yaklaşmamış olur.
Çünkü umumiyetle fuhşun kapısı önce bakışla aralanır. Daha sonra diğer kapılar birbirini açar. Bu sebepten zinaya açılan ilk kapı böylece kapanmış sayılır.
Fahrüddin Râzi, tefsirinde Tevrat’tan şu cümleyi nakletmektedir:
“Harama bakış kalbe şehvet tohumunu eker. Her şehvet de insanda derin hüzünler doğurur.”
Kalbe düşen her günah tohumu, müsait zemin bulup yeşerirse insanın mânevî hayatını tehlikeye sokar. Bir mâneviyat büyüğü olan Zünnün Mısrî’nin dediği gibi, “Gözleri günahlara kapamak korunmanın en güzel yoludur.”
Kendisini haramdan muhafazaya çalışan Müslümanın durumunu da Peygamber Efendimiz şöyle anlatmaktadır:
“Bir kadının güzelliği bir Müslümanın gözüne çarpar da ondan gözünü çevirirse, Cenab-ı Hak o Müslümana lezzetini kalbinde duyacağı bir ibadet bahşeder.”4
Bilindiği gibi erkeğin erkeğe ve yabancı kadınlara avret sayılan, göstermesi haram olan yerleri müçtehidlerin ekserisinin görüşüne göre diz ile göbek arasıdır. Kadının da kendimahremleri dışındaki erkeklere karşı avret sayılan, caiz olmayan yerleri el ve yüzün dışında kalan vücudunun tamamıdır.
Buna göre kadının, bir erkeğin vücudunun, göbekle dizi arası dışında kalan yerlerine şehvetsiz olarak ve tekrar edilmeden bakması caizdir. Erkeğin de, kadının el ve yüzüne şehvet hissi olmadığı takdirde bakması helâldir. Ancak cinsî bir zevk duyarak erkeğin veya kadının birbirlerinen bu kısımlarına bakmaları yasak sınırına girer.
ve son olarak, dediğim buydu,,
bakılması caiz mi derken, tekrar tekrar, farklı bir niyetle bakmak,herzaman niyetimizi halis tutamıyabiliriz,yusuf a.s bile demiş,ya rabbi ben nefsimi temize cıkarmam,zira nefsim hertürlü kötülüğü ister...
en başta risaleden verdiğim örneği hatırlarsanız,25.sözde resime de dikkat cekile n bir nokta var,erkeklere hitab ediyor,ama bizim de alacagımız bir ders var orda.. ..ve sonu söyle bitiyo r 'ölmüş kadınların sûretlerine veyahu t sağ kadınların küçük cenaze leri hükmünde olan sûretlerine hevesp erverâne bakmak, derind en derine, hissiyât-ı ulviye-i insani yeyi sarsar, tahrip eder.biz bu neticeye sebebiyet verebiliriz demiştim(sakın nefsime bir pay cıkarmayın burda tekrar ediyorum bundan allaha sığınırım,umumen konusuyorum)
----- o yüzüne bakmam a mesele si takvad andır,, olaki etkile nirim diye, olaki beni gayri meşru yola götürebilir diye şayet sen de müttaki isen bakma -----demiştiniz,demek k sadece müttaki değil,avamda bakamaz şartla rı muhafaza edemezse....
evet abi konuyu burda noktalıyorum,bakmak caiz olabilir,ama yukardaki şartlar muhafaza edilmeli,buda hakikatleri mezcetmiyenler icin gayet zordur...