Kara Listeye Aldim Kalbimi

Eyvàh!

Talebe
KARA LİSTEYE ALDIM KALBİMİ

Biricik25_darkline.gif

Kara Listeye Aldım Kalbimiİptal Ettim Tüm Kredilerini de…Umudun Ayağına Pranga,

Ellerine Kelepçe TaktımVe Yüreğimin Gözlerini Kapattım… Mesafelere İnatçı Umut Kuşlarım Vardı,Dün Kanatlarını Kırdığım; Şimdi İse Son Bir Çaba İleTek Tek Çığlıklarını Vurduğum…

Kuruyanın Adı Bir Çiğ Damlası Aşk, Can verdiğim Toprağında Bir GülistanVe O Bahçede Solan İki Gül;Sararmış Yapraklarında İse *HazaN* Var…Artık Ne Yıkacak

Nede Başkasının Yıkacağı Hayal Kalmadı…

Aşk Yalan, Mutluluk Haram...

Ve Umut Yasak Bahçelerde Kazılı Mezar Taşı…

Önce Yanağa,

Sonra Çöl Dudağa

Ve Damla Damla Toprağa

Akan Gözyaşı…

Artık Kara Listeye Aldım;

Temyizsiz İdam kararı Verilecek

Ve İnfazı Yapılacak Bir Yürek daha kalmadı...

Sözde Dostlar(!) Sağ Olsun,

Yürekte İz Bırakanlar Var Olsun.

kimine gore calinti yada alinti

bana gore paylasim

darkinwhite

New member
Ne Güzel Değilmi!.. Bir Güzel Yazılmış, Hazırlanmış emek harcanmış,ruhun özünden katılmış ve ortaya çıkmış hazır bir sunumu al kopyala ve sanki her hakkı emeği sende gibi arz et... Be Hak tanımaz Emek Hırsızı Arkadaşım Neden Alıntı YAptığın Yer ve Varsa Eserin Hak Sahibi İsmini Yazmazsın; Kİ Zeki YÜNCÜOĞLU'^na ait bu Şiir Sunumunu Diğerleri Gibi Köşedeki Gölge Blogcu Com dan (Yani Benim Blogum dan) Aşırmışsın. Bu şekli ile Bu Sitede Hırsızlık ve gasp Mübahmıdır ve bu tür elde ettiğin bir sana göre ganimet ile insanlardan teveccüh mü beklersin? Çok Üzgünüm...
Evet ya resmen Hüsran a Uğramış Oldum.

TaLHa

Nur-u Aynım
Yönetici
Değerli darkinwhite ;

İnternet paylaşım demekdir herhangi bir şekilde sitenizde içerik hakkı siteye sahipdir ibaresi bulunmadığı takdirde her turlu sitedeki içerik paylaşılabilir . Bununla beraber üyemiz altına kendi imzasını atmamışdır. Yani sahiplenmemiş bilakis çok beğendiği için paylaşım yapdığı sitelerde mesaj olarak açmışdır. ; aslında bu duruma sevinmeniz gerekir..

Saniyen site adınızı yazmamışsınız. Site adınızı yazar ve içerik hakkı lisansını görebilirsek bu konuyu kaldırabiliriz...

Salisen Nurlu Site Yayıncılık yetkilisi olarak site kurallarımızda beyan ettiğimiz gibi içeriğinin meşruluğundan veya herhangi bir şikayetiniz bulunduğunda bunu birebir tema yerine site yöneticilerine iletişim kurarak bildirmenizi dipnot olarak beyan ederiz...

darkinwhite

New member
Değerli darkinwhite ;

İnternet paylaşım demekdir herhangi bir şekilde sitenizde içerik hakkı siteye sahipdir ibaresi bulunmadığı takdirde her turlu sitedeki içerik paylaşılabilir . Bununla beraber üyemiz altına kendi imzasını atmamışdır. Yani sahiplenmemiş bilakis çok beğendiği için paylaşım yapdığı sitelerde mesaj olarak açmışdır. ; aslında bu duruma sevinmeniz gerekir..

Saniyen site adınızı yazmamışsınız. Site adınızı yazar ve içerik hakkı lisansını görebilirsek bu konuyu kaldırabiliriz...

Salisen Nurlu Site Yayıncılık yetkilisi olarak site kurallarımızda beyan ettiğimiz gibi içeriğinin meşruluğundan veya herhangi bir şikayetiniz bulunduğunda bunu birebir tema yerine site yöneticilerine iletişim kurarak bildirmenizi dipnot olarak beyan ederiz...

Değerli Talha Kardeşim;

Bura da kimseye Ahlak dersi vermeye çalışacak kadar ukalalık yapmanın çok anlamlı olacağını düşünmüyorum; Ancak Amaca Ulaşmak İçin Her Yol Mubah Değildir diye düşünüyorum...

Olayı polemiğe dönüştürmemek için çok uzatmanın da alemi yok ve fakat,
İnternetin ne olduğunu uzunca zamandan bu yana olabildiğince paylaşıma konu olan fikir ve eserin menşei ve haksahibi ni hele hele altında bariz şekilde belirtilmiş olduğunda alıntılarken dip notuna imleyerek yapagelmekle bilebildiğimi düşünüyorum...

Elbette net'e atılan her yazılı görsel eser paylaşılmak adına bir isteğin eylemi halidir, Ancak Eserin içerisinde ki ide, duygu sahibince katıldığınca, sahibi de bilinmeyi istemek, bu anlamda hakkının teslimini arzu etmektedir.

Lisans ve ya telif belgesi ibrazından bahsetmişssiniz, hukuki ken bu bir doğrudur ancak hukuk pusulası bir koz olarak kullanıldığın da pusulası çok iyi tesis edilmiş sac ayakları ile her zaman doğru yönü göstermeyebilir. Bura da ikazına çalıştığım konu hele hele İslam, İman ve bu yönde belli etik değerlerin övgülendiği savunulduğu ideolojisi olan bir platform da insanlara; Hani Kur-an daki her ayeti ilahi emir kabulumuz da olduğu gibi ve eminizdir ki Yüce Rabbimizin Kelamıdır ve eserin sahibi Allah C.C dur..Biz bu öyle bilindiği hallerde bile bir ayet-sure üzerine Eserin Sahibini sürekle vurgulamak durumunda da oluruz... Şİmdi haşa ne haddime, hele hele benzetmektende zul duyarım ama tutupta birisi çıksa ve kuran daki bir ayeti alıp altına hiç bir şey yazmayarak, sahibi değilim ama sahibi benim de demeyerek muallakta bırakarak, bir bilmeyenin sanki eseri paylaşına ait zannederek "aa ne güzel yazmışsın" diye bir de yorumlayacağı bir nokta da paylaşımcının da bunu kendisine teveccüh kabul etmesi halini düşünebilirmisiniz. KOrkunç Olurdu Değilmi??

Benim tepki ve bu nefsi tepkimle ikazımdan bir çok sonuç çıkarılabilir ancak bir kaç şeyi izah ederek zamanınızı daha fazla almak istemiyorum.

1... Ahlak hele hele İslam ahlakı(Aslında Tüm Din ve İnanç Sistemlerinin) çok zor şartlarda kalınmadıkça sahibi olan bahçelerinden birisinden bir kişinin bir meyva veya bir çiçek çalmasını
İlahın emri ile yasaklamışmıdır değilmidir? Hatta en zor koşullarda bile mümkünse rıza alınması değilse daha sonra mümkünse ikararla kefaret ile bedellenmesi esastan değilmidir?

2... Bir insanın izni ve haberi olmadan ona ait bir şeyi bir şekilde elde edererl ondan maddi ve manevi nemalanmak durunumda kalmasının adı paylaşım gibi bir kavramla yumulatılması ne derece doğrudur... ona bakarsanız Allah dünya ya insanları gönderirken ilkinde burası senin, şurası senin diye tapu ile göndermemiştir ve dünya tüm insanlığındır... Bu Böyle Diye Gidip her şeyi destursuz düstursuz paylaşmamız çok doğru bir hareket olmalı o zaman -öyle ise istediğimiz yere gidebilelim ve istediğimiz kadar istediğimiz şeyden istifade edelim hiç emeksiz ve hesapsız- gibi bir sonuç çıkar.

3... Çok beğendiğim bir şey bende isterim, ki benim hüküm alanlarımda tamamen ya da kısmende olsa bana ait olsun...Her kes bu noktadan yola çıktığını bir düşünebilirmisiniz.Dünya sanırım 1 kaç saate yok olurdu değilmi?

Çok Basit bir şeydir ki buna neden arkadaşlarımın nefsi müsade etmez anlamıyorum. Sunum bir emektir... Resmi hazırlanmış, ki ruh ile akıl birleşmiş konuya uygun bir kompozisyon elde edilmiş, altına gerçekten bir hali bir zamanı yazarın yeteneğince tespih gibi dizilmiş bir şiir (ki bazen 4 mısralık bir şiir belki bir yılın belki de bir ömrün hikayesidir ve üzerinde günlerce düşünülmüş olabilir) ve elbette altına da Eseri o hale getiren şahsın imzası eklenerek paylaşılmış...
İyi güzel sende kendi alanında paylaşmak istiyorsun hepsini tam format olarak müsade almadan (ki isteyene elbette veriliyor altındaeser hak sahibinin imzası olmak şartı ile) kopyalıyorsunda neden kaynak ve ya imzayı eklemiyorsun...

Hoş, çoğu zaman çok beğendiğim bir eserin işte bu tür davranışlar yüzünden hak sahibini bulamıyorum..Formlarda "alıntıdır" diye bir ibare ama kimden nerden alındığı belirtilmediği için alıntının alıntısı devam ede giderken kaç kişi eser sahibinin üzerine toprak serpmiş gibi geliyor bana çünkü eseri sanki uzaylılar yazmış gibi bulamıyorum yazarının adını... tabiki paylaştığım da en son ben... Yazık.

Tek Ricam Ama Tüm Arkadaşlar dan Tek Ricam Lütfen Eseri Kullanırken Hakka İnancınız Kendinize ve o beğendiğiniz esere ve yazarınıza saygınız ve bunun da bir hak meselesi olduğunu bunun da sorgusu olacağını unutmayarak eserin emekçisi/emelçilerini mutlaka dip not olarak belirtiniz. Bu şekli ile yarın bir gün hak savaşı vermek zorunda kaldığınızda şikayetlenecek hakkınız olabilir. Üreten insanlara bu şekilde desetek olarak el ele kardeşçe dostç, sevgi ve güzellik zinciri ile kenetlenmiş bir insanlık rüyasına daha çok yakınlaşmış olabiliriz.Unutmayınız ki İçerisinde emek olan her şey üretimdir ve emekçisinin hakkını yüklenmiştir.

Sözde uzatmayacaktım, maruz görün...
Eğer sürç-ü Lisan Olduysa affola.
Saygı ve Sevgilerimle...

Eserlerin Aynı Formatla alındığını Belirtmiştim, Bunu Görebileceğiniz Kaynak Adres Ana sayfada ilk 4 yazdır zaten; http://www.kosedekigolge.blogcu.com
adresini ziyaret ederek tespit edebilirsiniz

Eyvàh!

Talebe
Değerli Talha Kardeşim;

Bura da kimseye Ahlak dersi vermeye çalışacak kadar ukalalık yapmanın çok anlamlı olacağını düşünmüyorum; Ancak Amaca Ulaşmak İçin Her Yol Mubah Değildir diye düşünüyorum...

kardes burdaki amaca ulasmaktan kastiniz nedir ?bu siiri alinti yada sizin tabirinizle calinti yapip bu siteye koymakta ne gibi amacim olabilir ?

Hani Kur-an daki her ayeti ilahi emir kabulumuz da olduğu gibi ve eminizdir ki Yüce Rabbimizin Kelamıdır ve eserin sahibi Allah C.C dur..Biz bu öyle bilindiği hallerde bile bir ayet-sure üzerine Eserin Sahibini sürekle vurgulamak durumunda da oluruz... Şİmdi haşa ne haddime, hele hele benzetmektende zul duyarım ama tutupta birisi çıksa ve kuran daki bir ayeti alıp altına hiç bir şey yazmayarak, sahibi değilim ama sahibi benim de demeyerek muallakta bırakarak, bir bilmeyenin sanki eseri paylaşına ait zannederek "aa ne güzel yazmışsın" diye bir de yorumlayacağı bir nokta da paylaşımcının da bunu kendisine teveccüh kabul etmesi halini düşünebilirmisiniz. KOrkunç Olurdu Değilmi??

baska isi olmayanin isi gibi gorundu bu yazilar bari 4 yol agzina durup gelene gecene aman kardes Husran ne yapti biliyormusun diye anlatinda bi ise yarasin bu yazdiklariniz

tamam hak adina dusunelim bakalim
hak adina dusunurken Kur ani Kerim i ornek de gosterdiniz
peki siz bu yazdiklarinizi yazarken ve yaptigim seyi elestirirken hak adina iyice dusundunuzmu?

o kadar basit bir seye Kur ani kerimi ornek gostermissinizki hasa da deseniz fesubhanallah dedirtecek kadar var

zaten ne bana nede yonetime ders verecek nitelige sahip degilsiniz ama ukalaca vermissiniz ..
ayrica siirlerin resimlerinde kosedekgolge imzasi var dikkatli bakarsaniz gorursunuz

googleye kosedekigolge yazin aninda cikiyor sizin siteniz hemde en ust sirada kaldiki uyariniz yok yayim hakki saklidir diye hakka o kadar onem veriyor olsaniz bunu buraya degilde yonetime arz etse idiniz benim hakkima girmis olmazdiniz vesselam ...talha sizin icin sorun ise silin yoksa kalsin kendi adima hakka girdigimi dusunmuyorum ...darkinwhite size hakkim haramdir ...

TaLHa

Nur-u Aynım
Yönetici
Dakinwhite cevabınızı ve site içeriğinizi yapmış olduğumuz analiz sonucunda gördük ki : İçerik hakkı lisansınız mevcut değil bununla beraber ücretsiz bir site olmasıyla beraber içerik hakkı lisansınada sahip olamazsınız. Bu nedenle blogunuz butun içeriği paylaşılabilir ve yasal olarak hak dava edilemez. Ancak kişisel hak olarak bir hak olabilir ama buda sitenizin hicbir kısmında içerik hakkı yazısı bulunmadığından paylaşılabilir olduğu anlamına gelir... Madem durum böle o zaman lütfen kardeşim site huzurumuzu bozucu hareketlerden kacınız aksi takdirde gerekli cezai uygulamalarda bulunmak durumunda kalabilirim.. Yazılarınızın paylaşıldığına sevinmelisiniz. Çünkü her cemal ve kemal sahibi kendi cemalini görmek ve göstermek ister ve bundan haz duyar. Sizde elem getirmek yerine haz duyarak bu lezzeti paylaşılır kılmanız ümidiyle..Bununla beraber eğer arzu ederseniz size ücretsiz hosting sunabiliriz. Bu sunacağımız hostingde alacağınız alan adına kendi yazılarınızı paylaşabilir ve kullanımı tamamıyla size ait bir siteniz olabilir...(İletişim İçin Lütfen Tıklayınız)