vayybaşınızda eşofmanlarını giymiş hadi ,hadi kurtulamazsın diyen biri olursa sizde gidersiniz birgün...
herdefasında of pof yapıp kalksamda sonradan iyikide yürümüşüz diyorum..içim huzurla doluyor...yorgunluk kalkıyor çayı içerken..
sevdiğim birisi sağolsun iyiki inat ediyor her defasında...![]()
bakın yürüyüşe kaldırmam ama arabayla gezdirirm amaç sabah sabah kalkıp o sabahın havasını tenefüsse arabayla da olur açarız camları, yürümek şart mı![]()
camiye veyahut sohbete ilim meclislerine gidecekse bence yürüyerek gitsin hatta dolaşa dolaşa yolunu uzata uzata gitsin bu onun için hem sıhhatli hem sevaplı bi iş her adımına 100 senelik sevabı kim kaçırmak ister hele mübarek aydaTarihci siz bakkala bile arabayla giden şu teknoloji tembellerindenmisiniz yoksa...
hayır bir kuzenim var kendisi camiye arabayla gidiyor...diyeceksinizki eee normal....ama gittiği camii evine 20 adım yani mahallesindeki camii...
sizi tanıştırayım tam sizin kafadan...
camiye veyahut sohbete ilim meclislerine gidecekse bence yürüyerek gitsin hatta dolaşa dolaşa yolunu uzata uzata gitsin bu onun için hem sıhhatli hem sevaplı bi iş her adımına 100 senelik sevabı kim kaçırmak ister hele mübarek ayda![]()
hııı bi ara diyosun elektirikli süpürgenin pedallı olanı var mı diyeiyide mübarek bunları oda biliyor...derler ya hani hocanın dediğini yap ,yaptığını yapma...
işin kötü tarafı o kadar abarttıki son zamanlarda...bir süre sonra istesede yürüyerek gidemeyecek...malum insan bakkala bile arabayla gidince yavaş yavaş genleşmeye başlıyor...
çok uğraşıyorum onunla...ya diyorum eve bir zencefil alsana odadan odaya rahat ulaşım olur...![]()
adımıma sevap yazan Allah arabada bastığın pedallara da sevap yazar üstelik camiye kadar harcadığın benzini de sana sadaka yazar![]()
çamaşır yıkamaya gelince makina, bulaşık yıkamaya gelince makina, ev süpürmeye gelince makina, bir harc yapmak için bile çırpıcı makina, soğan doğramak için bile mutfak robotu makina... yaprak sarmak için bile makina... taifei nisa bizden çok makinalara bağlı yaşıyor. insaff yahu..
![]()
Ama keyfiyet ön planda olmuyor mu? zannetmiyorum kişi "bugün düşündümde sadaka vermedim en iyisi ben camiye arabayla gideyim de benzinim sadaka olsun" demez heralde
Veyaa "Çok yoruldum aslında mübarek gün namazı camide ikame etsek daha sevap ama kim gidecek şimdi keşke bir arabam olsaydı"...Nefse daha hoş gelebiliyor diye düşündüm....
Gerçi sizinde haklı olduğunuz yön vardır benim göremediğim hikmeti görmüşsünüzdür...
Ben Rabbimi bu kadar Rahman bu kadar Rahim biliyorum...
MaşaALLAH sübhanALLAH güzel açıklamışsınız..
Bu kadar kızmayın abi bişi demedik haklısınız dedik sadece dereceleri farklıdır demek istedik. şimdi sizin açıklamınızın üstüne bende bişeyler yazsam olmaz yakışık almaz atışma gibi görünür kii öyle bir intiba sergilenmiş. Muhabette tenakuzluk söz konusu değil, fikir alışverişi söz konusudur nezdimde ... İyi haşlamışsınız beni Allah razı olsun..İftardan önce iyi geldi
bir daha yorum yok!!![]()
böyle düşünme mübarekben istiyorumki bana böyle şeyler söyleyip bunları yazdıracak kimseler olsun.. açtıkça açalım meseleleri.. ben senin vesilenle bunları yazma fırsatı buldum.. amacım sana karşılık mahiyetinde cevap vermek değil. Bak valla böyle düşünürsen hele de yorum yapmazsan silerim yazıyı
![]()
estf abi. Silmeyin çok güzel değinmişsiniz konuya..Ben bişey söylemesem daha iyi. At binenin kılıç kuşananın demişler, sözünüzün üstüne başka söz gelmesin ...Siz daha güzel açıklamışsınız...
bu salatayı ben yaptım dun![]()
![]()
yahu bu ne biçim salata hüsrev, domates neresinde bunun ? ben salata değil bir yığın ot görüyorum![]()