Kola tiryakilerine kötü haber...

nuriye

Well-known member
Aşırı kola tüketmek kas ve ölümcül kalp sorunlarına yol açabiliyor.
Yunanlı bilim adamları tarafından yürütülen bir araştırma, aşırı kolanın vücutta potasyum seviyesini düşürdüğünü ortaya koydu. Ioannina Üniversitesi tarafından uzmanlarına göre daha kola kalp ritminin bozulmasına, kalp krizine ve kasların kasılıp kalmasına yol açabiliyor.
Günde 3 litre kola içen 21 yaşındaki bir hastada kalp tıkanıklığı yaşandığı ancak kolayı bırakıp potasyum takviyesi aldığında tamamen iyileştiği gözlendi. Kolanın daha önce de obezite, diş çürümesi, diyabet ve kemik dokusunu zayıglatma gibi sorunlar oluşturduğu da ortaya çıkmıştı. Bilim adamları yüksek orandaki şeker ve kafeinin vücuttaki potasyumu yok ettiğini tahmin ediyor.
2007'de dünya çapında kola ve şekerli gazlı içecek tüketimi 552 milyar litreydi. Yani her insana yılda 83 litre düşüyordu. Bu oranın 2012'de 95 litreye çıkacağı öngörülüyor.

Tarihci

Marmara Tarih
yahu içtiğimiz suyun hepsini hücrelerimizde depolamıyoruzki hücreler çok sudan patlasın, hücreler ihtiyacı kadarını alıyor suyun gerisi ter ve idrar olarak atılıyor.. çok su içilirse idrar seyreltik çözelti olur rengi beyaz olur üstelik böbrekler de temizlenir.

böbrekler filtrelerdir, yukarıdan aşağıya sürekli belirli bir seviyede kirli suyun akıp o filtrelerden geçip temizlendiğini düşünün, filtrelere takılan pisliklerinde ayrı bir kanaldan atıldığını düşünün.. bir gün yukarıdan çok çok kirli su değilde temiz su boşaltıldığını farzedelim.. o tazyikli temiz su filtreleri de filtrelerden çıkan kirli atık tahliye kanallarını da temizler geçer.. bol bol su içmek işte böyle bir etki yapar böbreklerde.

ReþHa2

Well-known member
Plazmoliz hücrenin kendisinden daha yoğun bir ortama konulduğunda su verip büzülmesi,deplazmoliz ise kendisinden daha az yoğun bir ortama konulduğunda su alıp şişmesi .Şahsım adına kimya bilgilerimizi hatırlamış oldum.:)

Bu arada bir düzeltme yapmak istiyorum, mesela hemoliz alyuvar hücrelerinin patlaması ,bunun sonucunda hemoglobin ortaya çıkması bundan dolayı hem-oliz dir adı zaten.

Şimdi tarihçi abimin dediği de doğru çok su tüketimini böbrekler dengeler yani ölüm
riski çok azdır ama benim dediğim devamlı hiç durmadan su verilirse o da işkence niyetine:)bir müddet sonra önce böbrekler iflas eder eğer hala devam ederse de ölüm meydana gelir diye düşünüyorum.

Mesela hayvan hücresini su dolu bir kaba koyarsak önce dengeyi sağlamak için su alıp şişer bir müddet sonra zar dayanmaz ve hücre parçalanır yani alyuvarları direk böyle parçalayabiliriz ama aşırı su içme konusunda da rabbim öyle bir denge vermiş ki böbrekler ölümü engelliyor ve yine hormonların bu konuda dengeleyici rolü çok büyük hipotalamustu yanlış hatırlamıyorsam:)susuzluk hissini ve doygunluğu sağlayan.Ne kadar muntazam bir sistem değil mi?

nurhadimi

üye Sorumlusu
Plazmoliz hücrenin kendisinden daha yoğun bir ortama konulduğunda su verip büzülmesi,deplazmoliz ise kendisinden daha az yoğun bir ortama konulduğunda su alıp şişmesi .Şahsım adına kimya bilgilerimizi hatırlamış oldum.:)

Bu arada bir düzeltme yapmak istiyorum, mesela hemoliz alyuvar hücrelerinin patlaması ,bunun sonucunda hemoglobin ortaya çıkması bundan dolayı hem-oliz dir adı zaten.

Şimdi tarihçi abimin dediği de doğru çok su tüketimini böbrekler dengeler yani ölüm
riski çok azdır ama benim dediğim devamlı hiç durmadan su verilirse o da işkence niyetine:)bir müddet sonra önce böbrekler iflas eder eğer hala devam ederse de ölüm meydana gelir diye düşünüyorum.

Mesela hayvan hücresini su dolu bir kaba koyarsak önce dengeyi sağlamak için su alıp şişer bir müddet sonra zar dayanmaz ve hücre parçalanır yani alyuvarları direk böyle parçalayabiliriz ama aşırı su içme konusunda da rabbim öyle bir denge vermiş ki böbrekler ölümü engelliyor ve yine hormonların bu konuda dengeleyici rolü çok büyük hipotalamustu yanlış hatırlamıyorsam:)susuzluk hissini ve doygunluğu sağlayan.Ne kadar muntazam bir sistem değil mi?

ALLAH razı olsun

iyi ki yazmamışım :021: tam aksiymiş oysa

ewt hayvan hücresinin patlamasına mukabil bitki hücresinde turgor basıncı oluyor ve bu ağaçlarda kohezyon kuvvetinin oluşmasına vesile oluyor ki 400 metrelik ağaçların en üst dalına kadar su ulaşabilsin

ALLAHUEKBER

çok güzeldi cuma vaktinde tefekküre vesile oldunuz

ALLAH razı olsun

selam ve dua ile...

ReþHa2

Well-known member
ALLAH razı olsun

iyi ki yazmamışım :021: tam aksiymiş oysa

ewt hayvan hücresinin patlamasına mukabil bitki hücresinde turgor basıncı oluyor ve bu ağaçlarda kohezyon kuvvetinin oluşmasına vesile oluyor ki 400 metrelik ağaçların en üst dalına kadar su ulaşabilsin

ALLAHUEKBER

çok güzeldi cuma vaktinde tefekküre vesile oldunuz

ALLAH razı olsun

selam ve dua ile...

Ecmain kardeşim.
Değil mi ya bitki hücrelerinin o dayanıklı çeperi olmasa su iletimi nasıl olacaktı
Allah-u ekber...