ewt hayvan hücresinin patlamasına mukabil bitki hücresinde turgor basıncı oluyor ve bu ağaçlarda kohezyon kuvvetinin oluşmasına vesile oluyor ki 400 metrelik ağaçların en üst dalına kadar su ulaşabilsin
Turgor basıncı, suyun içeri girişine engel olmaya çalışan bir kuvvettir.
bizde bu yok işteo yüzden patlama söz konusu
işte mesele de bu.. bitkilerde hayvanlarda akıl olmadığı için fazla su alabilirler veya bir bitki ihtiyacından çok çok fazla suya maruz bırakılabilir bu durumda bu sistem onun fazla sudan patlamasına engel oluyor.
İnsanda bu sisteme gerek yok çünkü akıl verilmiş.. gereğinden çok fazla su içmez, doyma hissi hasıl olup su içmeyi bırakır insan. o nedenle insanda da patlama söz konusu değildir şayet aklı yerindeyse.![]()
...gereğinden çok fazla su içmez, doyma hissi hasıl olup su içmeyi bırakır insan. o nedenle insanda da patlama söz konusu değildir şayet aklı yerindeyse...
evet tarihci kardeşim aynen imza buyurup tasdik etmedeyiz.
belki insandaki bu cihazat-ı akliye ve umum kabiliyetler ile
fark-ı nebatat ve hayvanat dahi gafil kafalara bir tokmak olur..
huyum kurusun![]()
Evet ben de bunu demek istemiştim ama demek ki anlayanlar varmışpek de mütevaziyiz maşallahbencede zarar diil.bu arada sağlıkçıyım.ölene kadar içmezse kişi suyun bi zararı yoktur......
pek de mütevaziyiz maşallahbencede zarar diil.bu arada sağlıkçıyım.ölene kadar içmezse kişi suyun bi zararı yoktur......
Plazmoliz hücrenin kendisinden daha yoğun bir ortama konulduğunda su verip büzülmesi,deplazmoliz ise kendisinden daha az yoğun bir ortama konulduğunda su alıp şişmesi .Şahsım adına kimya bilgilerimizi hatırlamış oldum.
Bu arada bir düzeltme yapmak istiyorum, mesela hemoliz alyuvar hücrelerinin patlaması ,bunun sonucunda hemoglobin ortaya çıkması bundan dolayı hem-oliz dir adı zaten.
Şimdi tarihçi abimin dediği de doğru çok su tüketimini böbrekler dengeler yani ölüm
riski çok azdır ama benim dediğim devamlı hiç durmadan su verilirse o da işkence niyetinebir müddet sonra önce böbrekler iflas eder eğer hala devam ederse de ölüm meydana gelir diye düşünüyorum.
Mesela hayvan hücresini su dolu bir kaba koyarsak önce dengeyi sağlamak için su alıp şişer bir müddet sonra zar dayanmaz ve hücre parçalanır yani alyuvarları direk böyle parçalayabiliriz ama aşırı su içme konusunda da rabbim öyle bir denge vermiş ki böbrekler ölümü engelliyor ve yine hormonların bu konuda dengeleyici rolü çok büyük hipotalamustu yanlış hatırlamıyorsamsusuzluk hissini ve doygunluğu sağlayan.Ne kadar muntazam bir sistem değil mi?
hayvanlarda akıl olmadığı için fazla su alabilirler![]()
Hayvanlar da doyduğu kadar su içer onlarda da hormonlar var.
:005::005::005:ha ancak dedikleriniz nasıl olur.. Insanın idrar tahliyesi kapatılır ve ağzından su popmalanırsa bir yerden sonra adamcağız ölür elbet..
...insanın idrar tahliyesi kapatılır ve ağzından su popmalanırsa bir yerden sonra adamcağız ölür elbet...
tahayyülünde bile bin nukte ve her bir nukte içinde biner garabet bulunan bu âmel-i acaibe bir hayalat-ı fikriyeden öte geçmez inşallah..
![]()
sizin alanınız diil pek amaBen de tarihçiyim, bu güne kadar çok su içti diye ölen biri bilmiyorum..