Kur'an Cüzleri

zumera

Active member
Selamunaleyküm kardeşler,

bu konu başlığı altında pek çok hatim paylaşılmış ve okunmasına vesile olmuş. (Allah okuyanlardan da vesile olanlardan da razı olsun) bende hatimlere katılmak istiyorum ama bir sorunum var.

Kuran okumayı ilk okuldayken yaz tatillerimde kursa giderek öğrendim hatim indirdikten sonra kursa devam edemedim. çünkü memleketimde hatimden sonra okuyacaksan kendi çabanla evinde okuyabilirdin.
o zamanlardan beri halen kendi elimden geldiğince okumaya çalışırım (Allah kabul etsin inşallah)

hatimler paylaşılırken cüz cüz dağıtımı yapılıyor, bu cüzlerin nasıl ayrıldığını ben bilmiyorum. etrafımda bana bu bilgiyi verebilecek birileride olmadığı için sizlere sormak istedim. surelerle okur ve bilirdim ben. Cüzlerin nerede başlayıp nerede bittiğini nasıl anlayabilirim?

Bunu öğrenebilirsem Kuran hatimlerine bende katılmak istiyorum.

Bursa'da hatim ve sohbet grupları varsa da katılmayı çok istiyorum.

Yardımlarınızı bekliyorum.

nimet06

Well-known member
ve aleyküm selam kardeşim.bende yavaş okuduğum için hatimlere elimden geldiğince katılmaya çalışıyorum.cüzlerin nerede başlayıp nerede bittiğiyle ilgili soruna ben şöyle cevap vereyim.zaten Kuran-ı Kerim sayfalarının en üstünde cüz cüz ayrılmış durumda.ben mealli olandan okuyorum sadece arapça olanda tabiki yazmıyor sanırsam.ama isterseniz internetten yada mealli Kuranı Kerimden cüzlerin nerede başlayıp nerede bittiğini öğrenebilirsiniz.BENDE BİLMİYORDUM ama internetten baktım hangi sure hangi cüz diye.öyle öğrendim.ama mealli olanda yazıyor sayfaların üstünde.ben tabiki yeni öğrendiğim için hem mealini de merak ettiğimden bu şekilde aldım. benim nacizane önerim.ama tabiki diğer kardeşler daha iyi bilir.ALLAHA EMANET OLUN.

FaKiR

Meþveret Bþk.
Selamunaleyküm kardeşler,

hatimler paylaşılırken cüz cüz dağıtımı yapılıyor, bu cüzlerin nasıl ayrıldığını ben bilmiyorum. etrafımda bana bu bilgiyi verebilecek birileride olmadığı için sizlere sormak istedim. surelerle okur ve bilirdim ben. Cüzlerin nerede başlayıp nerede bittiğini nasıl anlayabilirim?

Bunu öğrenebilirsem Kuran hatimlerine bende katılmak istiyorum.

Bursa'da hatim ve sohbet grupları varsa da katılmayı çok istiyorum.

Yardımlarınızı bekliyorum.

ve Aleykum Selam zumera kardes ,

Kur'an-ı Kerim'in Her 20 Sayfası Bir Cüz'dür, ve toplam 30 cüz vardir.

Asagidaki linkte 30 cüzde görüntülu ve sesli olarak mevcut.

Kuran-i Kerim İzle - Dinle - Oku | RisaleSohbet.Net - islami sohbet - dini sohbet, islami chat, islami muhabbet, dini chat, risale sohbetleri, bediuzzaman sohbetleri, sesli goruntulu risale sohbetleri, nur cemaati agabeylerinin sohbetleri

Selam ve dua ile...

zumera

Active member
ve aleyküm selam kardeşim.bende yavaş okuduğum için hatimlere elimden geldiğince katılmaya çalışıyorum.cüzlerin nerede başlayıp nerede bittiğiyle ilgili soruna ben şöyle cevap vereyim.zaten Kuran-ı Kerim sayfalarının en üstünde cüz cüz ayrılmış durumda.ben mealli olandan okuyorum sadece arapça olanda tabiki yazmıyor sanırsam.ama isterseniz internetten yada mealli Kuranı Kerimden cüzlerin nerede başlayıp nerede bittiğini öğrenebilirsiniz.BENDE BİLMİYORDUM ama internetten baktım hangi sure hangi cüz diye.öyle öğrendim.ama mealli olanda yazıyor sayfaların üstünde.ben tabiki yeni öğrendiğim için hem mealini de merak ettiğimden bu şekilde aldım. benim nacizane önerim.ama tabiki diğer kardeşler daha iyi bilir.ALLAHA EMANET OLUN.

Allah razı olsun bunu inceleyeceğim.

zumera

Active member
ve Aleykum Selam zumera kardes ,

Kur'an-ı Kerim'in Her 20 Sayfası Bir Cüz'dür, ve toplam 30 cüz vardir.

Asagidaki linkte 30 cüzde görüntülu ve sesli olarak mevcut.

Kuran-i Kerim İzle - Dinle - Oku | RisaleSohbet.Net - islami sohbet - dini sohbet, islami chat, islami muhabbet, dini chat, risale sohbetleri, bediuzzaman sohbetleri, sesli goruntulu risale sohbetleri, nur cemaati agabeylerinin sohbetleri

Selam ve dua ile...

server engeline takıldığım için şuan linke bakamıyorum ama akşam bakacağım biiznillah. değerli cevabınız için Allah razı olsun

zumera

Active member
evet çok değerli kardeşlerim sayesinde bu akşam iş çıkışında cüzlerinde üzerinde yazılı olduğu yeni bir Kur'an-ı Kerim aldım. Hatta eve gelir gelmez hatimlere katılmak için okumaya bile başladım. Rabbim kabul eyle. Aranızda olmak benim için çok değerli Yardımlarınız için Allah hepinizden razı olsun.