M. Fethullah hocaefendi'den sızıntılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

heysem

Well-known member
Akla gelen seylerle bir insan hakkinda genelleme yapmak yanlis bir hareket bence kardesim.Önce kendimize bakmaliyiz egerki kendimizdeki bütün kusurlari asmis isek ne âlâ. bu durumda hem Hoca efendinin giyabinda hemde cemaatine katilan bütün insanlarin haklarina girmis oldugunuzun farkindamisiniz bilemiyorum.

Hoca Efendinin yapmis oldugu hizmet metodu bellidir ve neticeleride gün gibi asikardir . Bizzat iclerinde olmam hasebiyle vede Avrupada yasamama ragmen sizin söylemis oldugunuz tek tip magaza vede belirli markalari giyinen bir cemaat olmadiginida belirtmek isterim . Bir kac kisi yapiyor diye bunu bütün bir cemaata mâl edemezsiniz. Fazla söze hacet yok vesselam .

DAVAMÞEHADET

Well-known member
hüseyni kardeşim hizbullah denince akla gelenler çarpıtılanlar ve size medyanın gösterdiği şeylerdir...onlar gerçekler değildir...ben genelleme yapmıyorum kardeşlerim...o eşarp ve giyim konusu ayrı lakin..anlam veremediğim örtü gibi hassas bir konuda verilen taviz ve mavi marmara olayı sonra o yahudi çocukları demeçleri..bunlara bir türlü anlam veremiyorum ve hiç bir zaman ikna edici bir cevabı bulamadım...

Kýrýk Testi

Well-known member
ben genelleme yapmıyorum kardeşlerim...o eşarp ve giyim konusu ayrı lakin..anlam veremediğim örtü gibi hassas bir konuda verilen taviz ve mavi marmara olayı sonra o yahudi çocukları demeçleri..bunlara bir türlü anlam veremiyorum ve hiç bir zaman ikna edici bir cevabı bulamadım...

Örtü konusunda taviz verilmedi kardeşim hoca efendinin şöyle bir açıklması oldu sizde bilirsiniz dinde meseleler ikiye ayrılır; usul ve furuat. Hocaefendi'nin o sözlerinde furuat, teferruat olarak çevrildi. Mesele şudur; bir insan örtünme ayetini inkâr ederse küfre girer ama başını örtmezse dinden çıkmaz. Orada söylediği de şu; başörtüsü usul kadar önemli değildir, "insanlar başını örtmediğinde dinden çıkmazlar" dedi.

O bahsettiğiniz diğer konularda dinler arası diyalog Kur'an ve Sünnete ters mi başlığı altında yer alıyor eğer arzu ederseniz oradan bilgi edinebilirsiniz.
Selam ve Dua ile...

teblið

Vefasýz
fetullah gülen denince aklıma hep öldürülen birkaç yahudi çocuk için gözyaşı döken,kendi dersanelerinde bile örtü yasağı uygulayan,mavi marmara için israilden izin alsalardı diyen,cemaatin ablaların baştan ayağı tek tip mağazadan çıkmış gibi armine eşarp ve pardesüler giymeleri aklıma geliyor daha çok şey geliyor ama en ağır izlenimlerim bunlar...

YAZIK ..BÖYLESİ TALİHSİZ BİR AÇIKLAMA OLMAMALIYDI;

Önce herkezden özür diliyorum böylesi bir polemiğe girmek istemezdim..Ama dün gece okudum bu yorumu ,ve çok huzursuz oldum .uykum kaçtı..Bir müslümanın diğer müslüman bir alim için böylesi ağır ithamlarda bulunması ne kadar acı..;

Üstad hz'lerinin o meşhur sözü aklıma gelDi..Ahir zaman ümmetine helaka götüren 3 sebep vardır;

1..sefalet;
2cehalet ;
3..VE TEFRİKALAR ..;

evet gayri müslümanları tebrik etmek lazım şu hususta ;yıllarca müslümanları bölmek için FİTNE tohumları ektiler ümmet arasına;Ve şimdi ektiklerini biçiyorlar..Bu gün cemaatlerin bir birine tahhammülü kalmamış ,şu anda gördüğümüz gibi;Yazı kki ÖFKE VE NEFRET enerjimizi kafiri üstüne akıtmamız gerekeriken,biz düşman olarak MÜSLÜMANLARI ,YETMEDİ ALİMLERİ HEDEF ALIYORUZ..bu fitnenin sonucu değilde nedir?

Hz peygamber (sav)[ Alimin mürrekkebi şehidin kanından daha ağır gelir mizanda]
diyerek her dönemin alimlerini överek müjdelemiştir...Sizler kabul etsenizde etmese nizde FETHULLAH HOCA EFENDİ alim 'dir inşl..Aldığı islami müsbet ilimleri ve talebe yetişdirmesi, envayi türlü hizmetin kapısını açması bunun bir göstergesi değilmidir sizce;sÖYLERMİSİNİZ BU GÜN peygamberimizin mubarek ismi ve cenabı Allah'ın lafzatı geçtiği yerde hüngür hüngür ağlayan kaç müslüman kalmış acaba..

HER ŞEYİN BİR USULU VARDIR?BİR ALİMİ ELEŞTİRMEK İÇİN EVVELA İLMİNİZİN O ALİM KADAR OLMASI GEREKMEZ Mİ?;

zahirde bile bu kadar hizmet eden bir müslümana bu şekilde ağır ithamlar İNSAFSIZLIK değilmidir?

cemmatteki bayan kardeşlerimizden ve baş örtülerinden bahsediyorsunuz ;o zaman o karalamaya çalıştığınız insanları birde bizden dinleyin;

ÜNÜVERSİTE OKUYAN kardeşlerimiz bilirler;HOCAEFENDİNİN HER İLDE AÇTIĞI ÖĞREN Cİ EVLERİ [BU KIZLARIMIZ için ] GEREK NAMUS GEREKSE ÖRFÜMÜZE UYGUN EV ORTAMLARI AÇMASI BU AHİR ZAMANDA HOCAMIZA HAYR OLARAKTA YETER İNŞL;

tekrar ediyorum bunları yazmak zorunda kaldığım için bütün forumdan özür diliyorum..Ama bizim de bir bam telimiz var ..ve bam teli titredi bu hakaretler karşısında;

ŞU AHİR ZAMANDA HER TARAFIMIZ CEHHENEMİ BİR ÇUKUR ADETA..HELE HELE BÜYÜK ŞEHİRLERDE OKUMAK ADETA ATEŞ TOPUNUN İÇİNDEN GEÇMEK GİBİ;

istanbul çapa'dan mezunum..ve bizzat benim sınıf arkadaşlarımdan 7 tane bayan arkadaş fuhuş batağına batmıştı..ünüversite bitene kadar bu genç kızlar kullanılıp sonra orta yerde bırakılıyorlar..ve sonra bu mağdureler sözde anne olacak sözde saliha bir eş olacak...Toplumun ahlak krıterleri dejenere edilmiş..Ahlaksızlık ayyuka çıkmış halde;

işte tam bu noktada o beğenmediğiniz eleştirdiğiniz hoca efendi CEMMAT ŞUURUYLA AÇMIŞ OLDUĞU ÖĞRENCİ EVLERİYLE VAKIFLARLA ;O ÖĞRENCİLERİN HİÇ OLMAZSSA NAMUSLU Bİ ŞEKİLDE OKULLARINI BİTİRİP TERTEMİZ EVLERİNE YOLLUYORLAR..;BU ZAMANDA BAZI MÜSLÜMANLAR ZEKATINI VERMEKTEN DAHİ BİHABERKEN ÜSTAD VARINI YOĞUNU HİZMETE ADADI.bu insan hakarete değil TAKDİRE ŞAYAN OLMASI GEREK ...
BU GENÇ KIZLARIMIZ VEYA ERKEKLERİMİZ ;
hem ahlaki hemde dini talim ve terbiyeden geçiyorlar PEKİ SORUYORUM SİZE BU KÖTÜ BİR ŞEYMİ;HAYIR;

VE BÖYLESİ BİR HİZMET YAPAN BİR HOCAYA BÖYLE AĞIR İTHAMLAR İNSAFSIZLIK DEĞİLDE NEDİR?

Çok yakın zamanda çek değer verdiğim bir abimden şöyle bir söz ve nasihat öğrendim;

BİZ MÜSLÜMANLAR İŞİ TAHRİP DEĞİL TAMİR OLMALIDIR;;

evet aklı selim olan bir müslüman toparlyacı olur destekleyici olur..işimiz destek olmalı köstek değil;;
tek tip baş örtüsü diyorsunuz ;bunuda kabul etmiyor red ediyorum;

büyük şehirlerde bırakın örtüyü insanlar sokalrada yarı çıplak vaziyette adeta her biri TEŞHİR AĞACI ROLU oynamakta;başımızı nereye çevirceğimizi şaşırdık sokkağa çıkmak zorunda kaldığımızda;E peki bu kadar ahlakın dejenere olduğu yerde baş örtüsünün şekli ne olursa olsun yeterki Allahın ayetine uyup örtmüş bir bacımızı ben ayakta alkışlar ve takdir ederim;

HOCA EFENDİDE İNSANDIR Abd'dir kuldur en nihayetinde.ELBETTE HATA VE KUSURLARI VARDIR.çünkü fıtratta nefs vardır..islam tarihini iyi okuyalım..bir çok peygamberin dahi hataları olmuş akabinde tevbe etmişlerdir..örnekmi hz musa adam öldürmüştür,hz yunus kavmini terk edip tebliğ görevini yapmamaıştır, hz Adem cennette yasak elmayı yemiştir..ve bu nun sonuncunda hepsi tevbe edip yaradana sığınmışlarıdr..zaten günahın anlamı odur ,eğerki tevbeye giderse mümindir ..RAHMAN VE RAHİM OLAN ALLAH BAĞIŞLAYICIDIR AMENNA..;

kaldıki hoca efendide bir insan..kusuru elbet olacka Allahu alem..ama bunu eleştirmek kınamak bize düşmez asla;Hesabı alanda soranda RAHMANDIR ...;

Bahsettiğiniz ocemaatinizin de bir çok hata ve kusurunu biliyoruz..ama ben eleştiri ve hakaret yapmayacağım..sizin tam aksiniz ben dua edip en kısa zamanda doğruyu bulup hidayete ermeleri için mevlaya duacı olacağım..;

LÜTFEN ÇOK RİCA EDİYORUMSİZ SİZ OLUN MÜSLÜMANLARA KÖSTEK OLMAYIN DESTEK OLUN..BİZİM BUGUN PARAMPARÇA OLMAK GİBİ BİR LÜKSUMUZ YOK..DEVİR VAHDET DEVRİDİR..DEVİR KALEMLE HİZMETLE CİHAD DEVRİDİR..ŞİDDET KAN VE SAVAŞLAR UZAK OLSUN BİZDEN..TARİH BUNUN ACISINI ÇOK YAŞADI ..MAHSUN MÜSLÜMANLAR ÇOK ÇEKTİ MASSONLARIN OYUNLARINDAN;

YETER ARTIK YETER....ALLAH AŞKINA YETER ..

memluk

Hatim Sorumlusu
..BİZİM BUGUN PARAMPARÇA OLMAK GİBİ BİR LÜKSUMUZ YOK..DEVİR VAHDET DEVRİDİR..DEVİR KALEMLE HİZMETLE CİHAD DEVRİDİR..ŞİDDET KAN VE SAVAŞLAR UZAK OLSUN BİZDEN..TARİH BUNUN ACISINI ÇOK YAŞADI ..MAHSUN MÜSLÜMANLAR ÇOK ÇEKTİ MASSONLARIN OYUNLARINDAN;

evet kesinlikle böyle bir lüksümüz yok.....

Huseyni

Müdavim
hüseyni kardeşim hizbullah denince akla gelenler çarpıtılanlar ve size medyanın gösterdiği şeylerdir...onlar gerçekler değildir...ben genelleme yapmıyorum kardeşlerim...o eşarp ve giyim konusu ayrı lakin..anlam veremediğim örtü gibi hassas bir konuda verilen taviz ve mavi marmara olayı sonra o yahudi çocukları demeçleri..bunlara bir türlü anlam veremiyorum ve hiç bir zaman ikna edici bir cevabı bulamadım...

Burada Hizbullahın ne olduğunu öğrenmeye çalışacak değilim. Benim işim bu değil. Herkes sarfiyatını kendi mesleğine yapar. Bizim usulümüz bellidir. Üstadın metodunda örgütlenme veya cemiyet kurma yoktur. Bunlardan Hizbullahı hangi kategoriye koyarsanız koyun bizim hizmet metodumuzla aynı kategoride değildir. Üzerine de gidecek değiliz ancak bize ithafen söylenen sözlere de susup eyvallah diyecek kadar hassasiyetsiz değiliz.

Kardeşler başörtüsü konusunda bilgiler vermişler. Dinler arası diyalog hususunda ise forumda 10 larca makale bulabilirsiniz. İkna olup olmamanız makalelerdeki eksiklikten değil anlamaya çalışmamanızdandır. Yahudi çocuklarına ağlama mevzusuna gelince: Fazla tv izlemem hatta hiç izlemem, haber takibi de yapmam. Hoca efendinin yahudi çocukları için ağladığını varsayarak konuşuyorum. Ne kadar güzel birşey. Hocaefendi insaflı ve çok yumuşak kalpli bir insanki yahudinin çocuğuna bile ağlıyabiliyor. Ağlayamayan gözler utansın. Bana bir ayet, hadis veya kabul görmüş bir ulame sözü getirin ki "yahudinin çocuğuda yahudidir" denmiş olsun. Çocuk islam fıtratı üzere doğar biliyoruz. Yanlış mı öğrenmişiz bugüne kadar. Hem akıl baliğ olmadığını çocuk diyerek teyid etmiş oluyorsunuz ki bu durumda çocuk mesuliyete henüz girmemiştir. Böyle bir çocuk için ağlayan bir insandan hangi delilinize sığınarak eleştiri yaptınız. Maksadınız bu tenkidleri yaparak cemaatimizin düzenini sağlamak mı yoksa çamur at izi kalsın diye karalamak mı ?

mihrimah

Well-known member

Bazen karşı tarafa prim vermemek için susmak en güzel cevaptır. Üstüne üstlük bahsi geçen sıradan biri değilse.
Her lafa verilecek bir cevabım vardır aslında... Ama bir lafa bakarım laf mı diye bir de söyleyene bakarım ......

DAVAMÞEHADET

Well-known member
:) eyvallah ben hakaret etmedim değerli kardeşlerim ama gördüm ki hakaret edenler sizlersiniz....sadece fetullah gülen denilince aklıma gelenleri söyledim ve söylediklerim gerçeklerdi yalanlamıyorsunuz değil mi..sadece algılayışta farklılık var..
sayın mimrimah kardeş lütfen bir yöneticiniz ve örnek olmalısınız sözleriniz bir müslümana denilmeyecek derecede kırıcıdı..ve tebliğ kardeşim cümleleriniz çok yanlış ben hakaret etmedim emin olun ki hakaret etseydim başka türlü olur du hakaretin nasıl olduğunu bilmeyecek kişiler değilsiniz...hüseyni kardeşim hizbullah bir örgüt değil bir cemaattir öncelikle bunu öğrenin derim size,zaten öğrenmeye hiç niyetiniz yok ise o zaman bilmediğiniz bir konuda yorum yapmayın lütfen derim zira vebal altına girmekten başka birşey yapmazsınız ve istediğiniz kadar uğraşın hizbulahı öğrenmek onun gerçekte medyada yansıtıldığından ne kadar farklı olduğunu öğrenmek için kuru kuru bilgilerden çok daha fazlasına ihtiyaç vardır...lakin böyle bir amacım yoktur gerçekte cemaatimizi öğrenmek isteyenler bana özelden veya profilden sorabilirler her sorularını cevaplarım inş...burda cemaatimin propagandasını yapmaya niyetim yok elhamdulillah o kendini rabbi katında ispatlamıştır insanlar bilmesede olur...
üstad der ya amelinizde rızayı ilahi olmalı eğer o razı olsa tüm dünya küsse de ehemmiyeti yok...biz işimize bakıyoruz rızamıza bakıyoruz isterse bütün dünya bizi yanlış tanısın....

ve hüseyni kardeşim olabilir iyi yürekli bir müslüman elbette başka çocuklara ağlayabilir bu yüreğin saflığını yumuşaklığını gösterir lakin,onlarca gazzeli,o yahudi çocukların öldüğü sırada milyonlarca ıraklı çocuk öldürülürken hocanın çıkıp ta ağlamayı bırakın bir tek söz bile söylememesi mavi marmarada bütün dünya ayağı kalkmışken gazzeli çocuklar perişan iken fetullah gülenin o şok açıklamayı yapması beni çok şaşırttı...ben bütün bunları söyleyince nedense siz kardeşlerim hakaret ettiğime çektiniz olayı,bütün bunlar niye farklı cemaatten olduğum için mi değerli kardeşlerm,gelmiş bana vahdetten bahsediyorsunuz kendişnizle çeliştiğinizin farkında değil misiniz...

mihrimah

Well-known member
Özel eğitim aldığım insanlar var velevki bunların içinde siz yoksunuz.
Siz hernekadar kendinizi masum gösterseniz de bizlerin hassas olduğu bir konuda tasvip etmediğimiz cümleler sarfedince doğal olarak herkes tutumuna ve sahipliğine göre cevap verir.
Benim gönül verdiğim cemaatin değil hareketin önderi olan birine sezgilerinizi dile getirdiniz. Aynı şekilde biz bişeyler yazsaydık sizin tutumunuz farklı olmayacaktı. Dolayısıyla bunu eleştirmek yerine tutumumuza saygı göstermeniz rica olunur.
Lütfen bize değil Sayın Fethullah Gülen hocamıza karşı tutumunuza dikkat ediiniz aksi takdir de size karşı yapmak istemediğimiz davranız karşısında üzülürüz.

DAVAMÞEHADET

Well-known member
hakkı söyleyen birini banlanmak ile tehdit etmeniz çok basit bir şey kardeşim buyrun istediğinizi yapınız...benim burada bulunmam kardeşlik vahdet bilincidir ve risaleden faydalanmaktır başka amaçlar güttüğümü sanıyorsanız allah sizi affetsin ne diyim....

mihrimah

Well-known member
...benim burada bulunmam kardeşlik vahdet bilincidir ve risaleden faydalanmaktır
O zaman ortada bir çelişki var. Son yazdıklarınızda bunu göremiyoruz.
Burası Risale altında bir çok görüşe sahip insanların paylaşım yaptığı bir sitedir. Lakin bazı kurallarımız var. Hassas olduğumuz konulara dil uzatıldığında, forum üyelerini rahatsız eden tutumlar olduğunda rahatsızlığa sebebiyet veren herneyse onu ortadan kaldırırız. Bunu bir tehdit olarak algılamayınız lütfen. Biz düzeni sağlamaya çalışıyoruz.

DAVAMÞEHADET

Well-known member
ORTADA BİR ÇELİŞKİ YOK DEĞERLİ KARDEŞİM gayet net ve açık biriyim kendimi saklamam düşüncelerimi de öyle..neysem oyum biizniallah...
hassas konularınıza herhangi bir dil uzatma durumum da olmadı elhamdulillah....sadece bir durumun kendi bakış açımla izah ettim cümlelerimi iyi analiz edin hakaret tarzı bir söylemim oldu mu allah aşkına alanen sui zanda bulunuyorsunuz yazıktır değerli kardeşlerim...birdaha okuyun lütfen cümlelerimi..

Huseyni

Müdavim
Benim sözlerimde Hizbullaha terör DEMEK Gİbi veya buna benzer bir eleştiri olmadı. Girmedim bile o konulara. Anlatmak istediğim gayet açık ve net. Biz kendi mesleğimizin gerekleriyle meşgulüz. Diğerleri benim ilgi alanımda değil özelliklede kusurları hiç ilgi alanımda değil. Anladığım kadarıyla sizin işleriniz arasında böyleşeyler var ki çıkıp bunları söylüyorsunuz. Hocaefendinin birine ağlayıp diğerine ağlamaması kadar dikkatinizi kiyorsa tavırları siz daha kendi işinize adapte olamamışsınız demektir. Lütfen hak hukuk deyip sömürülere girmeyelim. Etki tepki meselesi bunlar. Etki varsa haliyle tepkide olur vesselam.Siz madem hizbullahı savunuyorsunuz gidin hizbullahı getirebileceğiniz noktalar için sarfedin vaktinizi. Diğer cemaatlerin size göre olan kusurlarını anlatmakla yolalamazsınız.

mihrimah

Well-known member
Çok şükür eğitim düzeyim fena sayılmaz anlayabilecek kapasitedeyim.
Sizin, Hocaefendinin marmara olayına" keşke izin alıp gitseydiler" cümlesini yanlış algılayıp burada söylenmemesi gerekn bişeymiş gibi ifade etmeniz, olaya olan bağlılığınızdan dolayı tasvip etmediğinizin bir göstergesi oluyor.
İşte biz de; zahiren size normal gelen fakat bizim için süslü püslü hakaret gibi gösterilen cümlelerinize de bakış açımız böyle oluyor.

DAVAMÞEHADET

Well-known member
susuyorum sadece susuyorum...
sizin anlattıklarınız ancak karşınızdakinin anlayabileceği kadardır der mevlana...

TaLHa

Nur-u Aynım
Yönetici
Konu tarafımdan kapatılmıştır.

Sayın Davamşehadet burada bulunmanızdaki maksadınızı açıklamışsınız :

hakkı söyleyen birini banlanmak ile tehdit etmeniz çok basit bir şey kardeşim buyrun istediğinizi yapınız...benim burada bulunmam kardeşlik vahdet bilincidir ve risaleden faydalanmaktır başka amaçlar güttüğümü sanıyorsanız allah sizi affetsin ne diyim....

Bu samimane düşüncenizden sizleri tebrik eder kardeşlerininde duygularını anlıyabileceğinizi umuyorum. Anlayamadığınız hususlar olduğunda imalı yaklaşmak yerine sormanızı ve kardeşlerle münazara etmenizi tavsiye ediyorum. Böyle davranmanızı sizden rica ediyorum..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...