Mehmet Göktaş'tan Fethullah Gülen'e Ağır Cevap

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Tövbekar1

Well-known member
ilk deil, sonda olmayacak bu tarz yazılar... her insan dünyada cereyan eden olayları anlamak istediği gibi de anlayabilir...yada biraz kafa yorup reelde olduğu gibide anlayabilir... benim tavsiyem; insanlar şekillere takılmasınlar vede yapılan hizmetleri şöyle bir vicdan süzgeçlerinden geçirsinler... doğruyu yanlışı zaten göreceklerdir o zaman...
Allah muhafaza iftira gıybet en büyük günahlardan... yapmayın...
(genel bi cevap vermek en güzeli ayrıntıya girerek gene bir kardeşin günaha girmesine vesile olmayalım...) Rabbim hepimize hidayet nasip etsin...

guftepira

Well-known member
islamidava rumuzlu kardeşim,

bağışlayınız forumda link vermek yasakmış.
bu sebeble yazımız düzeltilmiştir.

iyi günler.

mihrimah

Talebe
islamidava rumuzlu kardeşim,

diğer konuları bilemem,
o derece dünya ve ülke çapındaki mevzulardan anlamam;
lakin yakın takipçisi olduğum bir müzisyen olan yusuf islam beyefendinin
son yıllarda çok sıklıkla amerika birleşik devletlerine gittiğini vede
son albümün kayıt çalışmalarını los angeles da yaptığını biliyorum.

aşağıdaki linktende bu dediğimi teyit edebilirsiniz..

bununla bereber evet 11 eylülden sonraki günlerde yusuf islama vize verilmediğide
doğrudur..

"abd ye giriş için vize vermiyor" ifadesini düzeltmek istedim sadece..

saygılarımla...

mihrimah rumuzlu yöneticimiz tarafından linkin silinmesinden sonra gelen edittir;

efendim bahsi geçen sayfaya ulaşmak için google'a girdikten sonra
"Official web site for Yusuf Islam" yazmanız ve çıkan ilk arama sonucuna tıklamanız
yeterli olacakdır.

ardından açılacak olan sitede "life" sekmesine tıkladığınızda yusuf islam beyefendinin
defalarca amerikaya giriş yapmış olduğunu orada görebilirsiniz..

vesselam..
Kardeş Allah razı olsun
Link vermek site kurallarına aykırı olduğu için linki kaldırdım.
Siz uygun görürseniz verdiğiniz linkteki bölümü ekleyebilirsinz..
Selam ve dua ile...

leylak

Active member
sayın hoca uyarıda bulun muş mu? yoksa islama hizmet edenlere iftiralar damı bulunmuş?

hocaefendi, islama bir çok hizmetler yapmış bir cemaat için hizbulvahşet terimi kullanıyor. ve bunun pkkyi kuran şer guçleri tarafından kullanılmak için kurul duğunu söyluyor. bu şekilde aslı astarı olmayan iftiralar atıyor.
bunun neresi bir uyarmadır?

bunlar uyarılar mıdır, yoksa iftira ve karalama çalışmaları mıdır?

ayrıca hoca efendi, kendisine bir baksın. nerede ikamet ediyor? yeryüzünün buyuk şeytanı olan ABD de ne işi var?
ABD yusuf islam gibi avrupa kökenli bir muslumana abd ye giriş için vize vermiyor. yeryuzunde islama savaş açmış bir ABD nasıl olmusta sayın fethullah hocaya ikamet izni veriyor. bir musluman önder olarak onu da şehit etmeleri gerekmez miydi?

ABD kendisini islami cemaatlere karsı kullanmak için barındırıyor olmasın mı?

Ben nur cemaatinin içinden biri olmadığım halde kulaktan dolma duyduklarım ile Fetullah hocanın bu din ve vatan için neleri göze alarak hizmetler yaptığını az çok biliyorum,ve onu bütün yanlışlarıyla eksiklikleriyle (ki o bir beşerdir ancak Allah kusurdan münezzehtir )çok seviyorum ve din'e savaş açmış din düşmanlarının onu her fırsatta ellerine geçirseler bir kaşık suda boğmak istemeleri ve hakaretlerini gördükçe ona karşı sevgim ve saygımda katlanarak artıyor.
Sıradan bir vatandaşın bile vatanından uzakta olduğunda ne kadar özlem ve acı çektiğini de bilen biri olarak Fetullah hocanın amerikada çok mutlu olduğu için gönüllü kaldığına da asla inanmıyorum cahil cesaretli olurmuş bir müslümana nasıl bu kadar rahat ancak düşmanının yapabileceği iftirayı ve sui zannı reva görüyorsunuz yazıklar olsun bir insan bu kadar kolay harcanırmı bu kadar kolay gözden çıkarılırmı bunun vebalini hiçmi düşünmüyorsunuz.
Lütfen kendinize gelin ve ben ne yapıyorum Allahım! benim anlayışımı, izanımı, idrakimi aç diye dua edin RABBİM inşaAllah kabul eder
Bu vatana kim daha çok hizmet etmiş acaba! kıyasladığınız şeyler müsavi olsa keşke!
insan kendini bilmez cahilliğinden de bi haber olursa tek doğru kendini zannederse
"Ya Muhammed, adil ol! Adaletle dağıtmadın!" diyecek kadar sapıtır
İslam kahramanı HzAliyi bile tekfirden çekinmez! peygamberimiz(a.s)
"Sizden biri onların namazı yanında kendi namazını onların orucu yanında kendi orucunu küçük görür demiştir .

ARİF

Well-known member
sayın hoca uyarıda bulun muş mu? yoksa islama hizmet edenlere iftiralar damı bulunmuş?

hocaefendi, islama bir çok hizmetler yapmış bir cemaat için hizbulvahşet terimi kullanıyor. ve bunun pkkyi kuran şer guçleri tarafından kullanılmak için kurul duğunu söyluyor. bu şekilde aslı astarı olmayan iftiralar atıyor.
bunun neresi bir uyarmadır?

bunlar uyarılar mıdır, yoksa iftira ve karalama çalışmaları mıdır?

ayrıca hoca efendi, kendisine bir baksın. nerede ikamet ediyor? yeryüzünün buyuk şeytanı olan ABD de ne işi var?
ABD yusuf islam gibi avrupa kökenli bir muslumana abd ye giriş için vize vermiyor. yeryuzunde islama savaş açmış bir ABD nasıl olmusta sayın fethullah hocaya ikamet izni veriyor. bir musluman önder olarak onu da şehit etmeleri gerekmez miydi?

ABD kendisini islami cemaatlere karsı kullanmak için barındırıyor olmasın mı?

hocaefendi öncelikle hizbulvahşeti bilinçli olarak kullanmış zaten ...çünkü nezih insanlar nezih ifadeler kullanır onu hocaefendiyi anlayamayan insanlara ALLAH izan nasip etsin...SİZE ancak RABBİM doğruları görebilme idraki nasip etsin demekle yetineceğim...
ve şunu herkes iyi bilsin dine hizmet adına amerikada olmak gerekmişse amerikada oluruz yok dine zarar gelecekse biz herşeyden fedakarlık ederiz...dine hizmet adı altında dine zarar gelmemesine azami dikkat ederiz ...
RABBİM DİNİ MÜBİNİ İSLAMA ZARAR VEREN HER KİMSE ONLARI SANA HAVALE ediyor insanların hala aleni apaçık hizmetri göremeyişini ve hizmet adı altında dine verilen zararları hakiki tertemiz müslüman din kardeşlerimizinde idrak etmesini nasip etmene senden istiyoruz.amin.

Huseyni

Müdavim
evet herkes kendi işine bakarsa daha guzel olur. ama herhalde sen gecenlerde hoca efendinin yayınlanan videosunu izlememişsin. yada izlerken dikkat etmemişsin. hizbullah lideri bir cok hizbullah mensubu allah yolunda canlarını verdiler. binlercesi kuran eğitimi verdiği için aylarcana işkencelerden geçirildi,ler. yine binlercesi camide kuran eğitimi verdiği içn yıllarcana sucsuz cezaevlerinde tutuldular. ustadın deyimiyle zindanları medreselere çevirdiler. yuzlercesi hala sucsuz zindanlarda yatmaktadır. ve hoca efendi ısrarlana böyle bir cemaate şer güçlerinin kuklası diye haber veriyor. isim verirken de o mubarek ismi bozup vahset diye bahsediyor
yine zaman gazetesi stv televizyonu ısrarlana yalan yanlış iftira haberlere yer veriyor. haberlerin yalan ve iftira olduğu ispatlanıyor ama sanki bir şey olmamış gibi aynı kaynaklardan aynı haberler ikide bir ısrarlana yayınlanıyor.

ve stv de oynanan tek turkiye dizisi.. ıislami cemaati karalama ve pkk ile aynı durumda göstermeye çalısılıyor. burda bir tarfta bölgede etkili olan islami cemaat karalanıyor diğer yandan da tum bölge halkı ahmak ve terörist duruma sokulmak isteniyor. butun uyarı ve tepkilere rağmen aynı dizi yayına devam ediyor.

allah aşkına hoca efendi ve yayın kuruluşları hizbullahi cemmati bırakıpta biraz abd ve israille uğraşsa olmaz mı?
kendi işlerine baksalar daha iyi olmaz mı?
neden hizbullahi cemaate bunca duşmanlık ve kin?

Hocaefendi ne yapıyor, ne ediyor ben bilmem. Alıntısını yaptığınız yazımı yazmam için o videoyu izlemem de gerekmiyor. Ben sadece Vabestenin eklediği yazının, konu başlığında belirttiği gibi ağır olduğundan bahsettim. Aynı şeyi söylemem sizi neden rahatsız ediyor anlamadım. Ve birde bu şekilde kimsenin kimseye birşey kabul ettiremeyeceğini yazdım, hala da rahatlıkla aynı şeyi söyleyebilirim.

T

Tevhid_Nur

Misafir
Yeni bir örgütte Kurulacakmış Hayırlı Uğurlu Olsun Tabi Kurulursa :)

genççevreci

Active member
Bu kadar bir birler vahdet ve tevhidi, vifak ve ittifakı, muhabbet ve uhuvveti iktiza ettiği ve kâinatı ve küreleri birbirine bağlayacak mânevî zincirler bulundukları halde, şikak ve nifâka, kin ve adâvete sebebiyet veren örümcek ağı gibi ehemmiyetsiz ve sebatsız şeyleri tercih edip mü’mine karşı hakikî adâvet etmek ve kin bağlamak, ne kadar o rabıta-i vahdete bir hürmetsizlik ve o esbab-ı muhabbete karşı bir istihfaf ve o münasebât-ı uhuvvete karşı ne derece bir zulüm ve i’tisaf olduğunu, kalbin ölmemişse, aklın sönmemişse anlarsın.

Mektubat - Yirmiikinci Mektup

ALLAH razı olsun

cevaba gerek var mı?

kýrýmlý

Well-known member
Şu kanlı zalımın ettiği işler
Garip bülbül gibi zaralar beni
Yağmur gibi yağar başıma taşlar
İlle dostun bir fiskesi yaralar beni

Dar günümde dost düşmanım belli olur
Bir derdim varsa şimdi elli oldu
Ecel fermanı boynuma takıldı
Gerek asa gerek vuralar beni

Pir Sultan Abdalım can göğe almaz
Haktan emr'olmazsa rahmet yağmaz
Şu ellerin taşı bana hiç değmez
İlle dostun bir tek gülü yaralar beni
Pir Sultan Abdal

elfaz

Well-known member
sayın ARZ; yermek=ayrı olmak gibi eşitlik kurma ile baştan yanlış adım atmışsınız..Dolayısıyla çıkarımınız kaideye değer değil..

Yorumlarımız elbette mühim, farklı ufuklar açma adına ehemmiyet arz ediyor..Ama lütfen yorumlarımızı 'destekleyerek' meramımızı, düşünce dünyamızı açıklayalım..Bilhassa bu tarz konular delil ister..Yoksa avamca ifade ile; "ağzı olan konuşuyor" derler..

-mış, -miş 'leri bırakıp; çıkarılan manayı kanıtlayan ispatlar sunalım..O zaman kaideye değer yazılar çıkar Allah'ın tevfik ve inayeti ile..

nur5

Well-known member
arz kardeşim farklı cemaatlerden görüştüğünüz birkaç kişinin görüşüyle yahut cemaat olmanın ve müslüman olmanın idrakine varamamış insanların ettiği gıybetler ile fethullah hoca cemaati nur cemaati değil hepsi birbirini kötülüyor kanaatine varmışsınız ancak yanılmışsınız evet böyle insanlar var ancak birinin ya da birilerinin o nurcu değil o bilmem ne demesiyle öyle olunmuyor nur talebesi olmanın şartları vardır üstadımız da bundan bahsetmiştir

ben kendim de fethullah hoca cemaatinde değilim ancak hepimiz nur talebesiyiz ve ayrıca yaptıkları hizmetleri gözardı etmek de mümkün değildir bunları görüp Allah razı olsun demek düşer bize sonrası sükuttur.

zaten bu şekilde yapılan tartışmalar yüzünden müslümanların şahsı manevisi zayıflıyor ve münafıkların şahsı manevisi güçleniyor lütfen bu tür tartışmalar hiç gereksiz yapılmasın herkes kendi hizmetiyle meşgul olsun birbirinin de güzel hizmetlerini görsün yanlış birşey varsa bunu siz biz düzeltecek değiliz Allah herşeyi bilen ve görendir bizim bildiğimiz O'nunkinin yanında hiç kalır.bizimde bu kadarcık ilmimizle hükmetmemiz ne kadar doğru olabilir lütfen herkes işine baksın
Allah'a emanet olun

nur5

Well-known member
önemli olan risale-i nur hizmeti grublarada ayrılsak vardır bunda da bir hayır çünkü camaat genişlendi öbür türlü herkes toplu halde olurdu biryerde sohbete gidileceğinde kimse birbirini takib edemezdi kimisi camaatden kopar giderdi nasılki müslümanlar mezheblere mezhebler cemaatlere ayrıldı nur cemaatide bir kaç gruba ayrıldı vs vs umarım anlatabilmişimdir
neyse Allah hepimizi hizmette daim eylesin

FaKiR

Meþveret Bþk.
way feza kardeşim hoş geldin..
hosbuldum guftepira abim

Bu kadar bir birler vahdet ve tevhidi, vifak ve ittifakı, muhabbet ve uhuvveti iktiza ettiği ve kâinatı ve küreleri birbirine bağlayacak mânevî zincirler bulundukları halde, şikak ve nifâka, kin ve adâvete sebebiyet veren örümcek ağı gibi ehemmiyetsiz ve sebatsız şeyleri tercih edip mü’mine karşı hakikî adâvet etmek ve kin bağlamak, ne kadar o rabıta-i vahdete bir hürmetsizlik ve o esbab-ı muhabbete karşı bir istihfaf ve o münasebât-ı uhuvvete karşı ne derece bir zulüm ve i’tisaf olduğunu, kalbin ölmemişse, aklın sönmemişse anlarsın.

Mektubat - Yirmiikinci Mektup
mesaj alinmistir agabey,Allah razi olsun.
konuyla alakasiz olan mesajlar silinmistir.

guftepira

Well-known member
şiddetli muhalefet edenleri severim..
ne demiş einstein mükemmel beyinler daima karşındakilerin şiddetli muhalefetleriyle karşı karşı ya kalırmış:011::011:

hayırlı akşamlar...

temiz bir ene koktu ama :D hayr olsun

eywAllah kardeşim, sanada hayırlı akşamlar..

:D :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...