Muharrem ayı Kur'an-ı Kerim Hatmimiz başlamıştır!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ABDULLAH4

Forum Yöneticisi
2 .

Hatim
26.cüz........

3.Hatim
2.cüz........

3.cüz........
4.cüz........

5.cüz........

Selamün Aleyküm memluk kardesim yukaridaki cüzleride hanemize yazalim Rabbim razi olsun..

Allah Teâlâ buyuruyor:

"O kimseler ki onlar hidâyet-i ilâhiye ile ihtidâ ettiler. Allah Teâlâ Hazretleri onlara tevfik verir ve Kur'ân'ı işittikçe hidâyetleri artar, ziyâde olur ve onlara takvâ yollarını gösterir." (Muhammed Sûresi/17)

memluk

Hatim Sorumlusu
2 .

Hatim
26.cüz........

3.Hatim
2.cüz........

3.cüz........
4.cüz........

5.cüz........

Selamün Aleyküm memluk kardesim yukaridaki cüzleride hanemize yazalim Rabbim razi olsun..

Allah Teâlâ buyuruyor:

"O kimseler ki onlar hidâyet-i ilâhiye ile ihtidâ ettiler. Allah Teâlâ Hazretleri onlara tevfik verir ve Kur'ân'ı işittikçe hidâyetleri artar, ziyâde olur ve onlara takvâ yollarını gösterir." (Muhammed Sûresi/17)

Aleykümselam Abdullah abim Allah razı olsun ekledik inş
rabbimde sizleri has kulları olarak amel defterine eklesin inş.

kalpsýzýsý20

New member
10.cüzü almak istiyorum yanlış görmediysem onu alan yoktu sanırım.birde duası nasıl oluyo kim tarfından yapılıyo hatim bitince bizlerde yapıyo muyuz onu da açıklarsanız sevinirim.rabbim kabul etsin.

memluk

Hatim Sorumlusu
10.cüzü almak istiyorum yanlış görmediysem onu alan yoktu sanırım.birde duası nasıl oluyo kim tarfından yapılıyo hatim bitince bizlerde yapıyo muyuz onu da açıklarsanız sevinirim.rabbim kabul etsin.

10.cüz.......kalpsızısı20
Hatimler bitince konunun olduğu bölüme duası ekleniyor kardeşim ayrıca reelde sohbet yapılınca bu hatimler dualanıyor .sizlerde dilerseniniz kendinizde dualarsınız .

memluk

Hatim Sorumlusu
Allah kabul ettsin 3.cüzü aldim...
hatmimizden kalanlar;
9.cüz........
10.cüz.......kalpsızısı20
11.cüz........
12.cüz........
13.cüz........
14.cüz........
15.cüz........
16.cüz........
17.cüz........
18.cüz........
19.cüz........
20.cüz........
21.cüz........
22.cüz........
23.cüz........
24.cüz........
25.cüz........
26.cüz........
27.cüz........
28.cüz........
29.cüz........
30.cüz........

5.Hatim

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِي
1.cüz........vuslatt
2.cüz........Ukbaa
3.cüz........rabiya
4.cüz........
5.cüz........
6.cüz........

7.cüz........
8.cüz........

9.cüz........
10.cüz.......
11.cüz........
12.cüz........
13.cüz........
14.cüz........
15.cüz........
16.cüz........
17.cüz........
18.cüz........
19.cüz........
20.cüz........
21.cüz........
22.cüz........
23.cüz........
24.cüz........
25.cüz........
26.cüz........
27.cüz........
28.cüz........
29.cüz........
30.cüz........

vuslatt

New member
5. hatimden 1.cüzü alayım inşallah.kabul edildiğini nasıl anlayacam ilk defa alıyorum aydınlatırsanız sevinirim

Ukbaa

Talebe
5. hatimden 1.cüzü alayım inşallah.kabul edildiğini nasıl anlayacam ilk defa alıyorum aydınlatırsanız sevinirim
isminiz eklenmiştir.

5.Hatim
1.cüz........vuslatt

ilk sayfa sürekli olarak sorumlu kardeşler tarafından güncellenir. ayrıca sizin mesajınıza da cvp verilir.
takibini bu konu üzerinde yapabilirsiniz.
Allah kabul etsin...

hubbuuhra

Well-known member
yazdığım cüzleri görmemişsiniz ve başkası tarafından alınmış onun için silmek zorunda kaldım

ABDULLAH4

Forum Yöneticisi
3.Hatim

27.cüz........
28.cüz........
29.cüz........
30.cüz........

Rabbim okuyan okutan ve vesile olanlardan razi ve memnun olsun kuran ahlakiyla ahlaklanmak nasip eylesin insallah
yukaridaki cüzleri hanemize yazalim memluk kardesim bereketlensin gülistan..

KUR’AN OKUMAK
1. Sizin hayırlınız Kur’ân-ı Kerimi öğrenen ve öğretenlerinizdir.
2. Güzel ses Kur’ânın ziyneti ve süsüdür.
3. Kur’an-ı Kerimi güzel sesinizle süsleyiniz.
4. Ağzınızı ve dişlerinizi misvaklayın ve temiz tutun; çünkü o Kur’anın yoludur.
5. Her Kur’an hatmin sonunda kabul edilen bir dua vardır.
6. Kim çocuğuna Kur’an öğretirse kıyamet gününde onun başına taç konulur ve kendisine hiç kimsenin benzerini görmediği iki cennet kaftanı giydirilir.
7. Size Kur’ân-ı Kerimi çokça okumanızı tavsiye ederim. Kur’an-ı Kerimi çokça okuyun ve onun derinliklerine dalın. Yarın cennette dereceleriniz bu okumanıza ve ilerlemenize bağlıdır.
8. Size Kur’ân okumanızı tavsiye ediniz. Onu kendinize rehber edininiz ve arkasından gidiniz. Çünkü o Âlemlerin Rabbi olan Allah’ın kelamıdır; ondan gelmiştir ve sonuçta O’na dönecektir.
9. İçinde Kur’an okunan evler semadaki melekler tarafından sizin gökteki yıldızları gördüğünüz gibi nurani bir şekilde görünür.
10. Kur’ân-ı Kerimin diğer kelamlara üstünlüğü Allah’ın sözünün diğer sözlere üstünlüğü gibidir.
11. İçinde Kur’ân okunan evde melekler hazır olur, şeytanlar kaçar, o evin hayrı artar, şerri azalır. İçerisinde Kur’ân okunmayan eve ise şeytanlar dolar, evin hayrı azalır ve şerri çoğalır.
12. Kur’an ilmi üç nevidir. Birincisi helalidir; buna uyun. İkincisi haramıdır; bundan da kaçının; üçüncüsü, müşkül ve müteşabihi; bunu da âlimlerine sorun.
13. Herhangi bir topluluk Allah’ın evinden bir evde toplanır da Allah’ın kitabından bir konuyu öğrenirlerse onların üzerine sekinet ve vakar iner, Allah’ın rahmeti kendilerini kuşatır, melekler kendilerini kuşatır. Yüce Allah da onları kendi katındaki meleklere onları anlatır.
14. Kim bir gecede Kur’ân-ı Kerimden kırk ayet okursa gafillerden yazılmaz, kim de Kur’ândan yüz ayet öğrenirse kıyamette kur’ân ondan davacı olmaz. Kim beş yüz ayet öğrenirse Allah ona ölçüsüz sevap verir.
15. Kalbinde Kur’ândan bir şey bulunmayan kimse harap olmuş ev gibidir.
16. Öncekilerin ve sonrakilerin ilmini öğrenmek isterseniz Kur’âna yönelsin.
17. Kur’ân Allah’a sema ve arzdan ve içindeki bütün varlıklardan daha sevimlidir.
18. Sözlerin en hayırlısı Allah’ın kelâmıdır.
19. Kim Kur’ândan şifa bulamazsa onun için hiçbir şifa yoktur.
20. Kim abdestli olarak Kur’ân-ı Kerimden bir harf okursa Allah ona on sevap verir, on derece yükseltir, on günahını affeder. Kim Kur’ândan bir harfi namazda oturduğu halde okursa Allah ona elli sevap verir, elli günahını affeder ve elli derece yükseltir. Kim de Kur’ândan bir harfi kıyamda ve ayakta okursa Allah ona yüz sevap verir, yüz günahını affeder, yüz derece yükseltir.

memluk

Hatim Sorumlusu
isminiz eklenmiştir Allah sizden ve sevdiklerinizden razı olsun .

27.cüz........ABDULLAH

28.cüz........ABDULLAH
29.cüz........ABDULLAH
30.cüz........ABDULLAH

memluk

Hatim Sorumlusu

5. hatimden
4.cüz........Alındı
5.cüz........Alındı
6.cüz........Alındı

7.cüz........Alındı
8.cüz........Alındı

9.cüz........Alındı

10.cüz.......Alındı
11.cüz........Alındı
12.cüz........Alındı
13.cüz........Alındı
14.cüz........Alındı

memluk

Hatim Sorumlusu
3. hatimden kalanlar.
9.cüz........aslı1979

11.cüz........beyzanur

12.cüz........hubbuuhra

13.cüz........

14.cüz........
15.cüz........
16.cüz........
17.cüz........
18.cüz........
19.cüz........
20.cüz........
21.cüz........vitaliter
22.cüz........vitaliter
23.cüz........vitaliter
24.cüz........
25.cüz........
26.cüz........YILDIZNAME

5.Hatimden kalanlar ;

15.cüz........

16.cüz........

17.cüz........

18.cüz........
19.cüz........
20.cüz........
21.cüz........
22.cüz........
23.cüz........
24.cüz........
25.cüz........
26.cüz........
27.cüz........
28.cüz........
29.cüz........
30.cüz........

ABDULLAH4

Forum Yöneticisi
Kim Kur’ândan bir harfi namazda oturduğu halde okursa Allah ona elli sevap verir,

bu nedemek açıklarmısınız

Kur’an okumak için en uygun en faziletli hal namazda, ayakta ve camide okumaktır. Eğer yatağında uzandığı ve abdestsiz olduğu halde ezberden okumanın fazileti varsa da namazda, ayakta ve camide okumak daha faziletlidir. Çünkü Cenab-ı Hak, Kur’an-ı Hakimde; “Sağduyulular o kimselerdir ki ayakta iken, otururken ve yatarken Allah’ı anarlar. Göklerin ve yerin yaratılışı hakkında Allah’ın varlığını ispat için düşünürler…” (Ali İmran 191) şeklindeki buyruğundan da anlaşıldığı gibi hangi halde Kur’an okunursa okunsun, Allah’ı ananları övmektedir. Fakat şu var ki evvela ayaktaki zikri (Kur’an okumayı) sonra oturarak, sonra da uzanarak zikir tavsiye buyrulmaktadır. (İmam Gazali İhya-u Ulumiddin Cilt 3)

aslý1979

Active member
3.hatim 9. cüzü rabbimin izniyle ben almak istiyorum.yalnız merak ettiğim bu hatimlerin duası nasıl yapılıyor?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...