MÜHENDISLIK ÇÖZÜM ÜRETMEKTIR 
[FONT=Geneva, Arial, Sans-serif][Üç isletmeci ve üç mühendis is icabi trenle bir[/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Sans-serif]seyahate cikacaklardir. [/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Sans-serif]Tren garinda 3 isletmeci 3 bilet aldigi halde, mühendisler yalnizca 1 tane[/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Sans-serif]alirlar. [/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Sans-serif]Isletmeciler bunun sebebini sorduklarinda, 'Bekleyin ve görün' derler. [/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Sans-serif]Trene binerler, bir süre sonra üç mühendis kalkip beraberce tuvalete[/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Sans-serif]gider. [/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Sans-serif]Kondüktör gelir, üç isletmeciden üç bileti aldiktan sonra tuvaletin[/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Sans-serif]kapisini calar,'Biletiniz lutfen' der. Mühendislerden biri eliyle bileti[/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Sans-serif]disari uzatir. [/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Sans-serif]Isletmeciler de bunu görürler. Artik taktigi kapmislardir. [/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Sans-serif]Dönüs zamani gelmistir, yine gardalardir. [/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Sans-serif]Isletmeciler gidip bir bilet alirlar. [/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Sans-serif]Bakarlar ki mühendisler bu sefer hic bilet almiyor, saskinlikla yine[/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Sans-serif]sebebini sorarlar, 'Bekleyin ve görün' der yine muhendisler. [/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Sans-serif]Yolculuk baslar. [/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Sans-serif]Isletmeciler beraberce kalkip tuvalete giderler, ardindan da mühendisler[/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Sans-serif]de karsisindaki tuvalete. [/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Sans-serif]Kondüktörün gelmesine yakin, mühendislerden biri disari cikar, karsidaki[/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Sans-serif]tuvaletin kapisini tiklatip 'Biletiniz lütfen' der. [/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Sans-serif]Acilan kapidan bir el bileti uzatir. [/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Sans-serif]Bileti alan mühendis diger tuvalete geri girer. [/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Sans-serif]<FONT[/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Sans-serif]size=3>2) Adamin biri bir gun yolda giderken bir kurbaga[/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Sans-serif]gorur ve kurbaga dile gelir[/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Sans-serif]- Ben aslinda bir insanim, eger beni bir kere opersen cok guzel bir[/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Sans-serif]prenses haline gelirim'[/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Sans-serif]Adam kurbagayi eline alir ve cebine koyar. [/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Sans-serif]Kurbaga tekrar dile gelir[/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Sans-serif]- Eger beni opersen cok guzel bir prenses olacagim, ve seninle 1 hafta[/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Sans-serif]kalmaya raziyim. [/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Sans-serif]Adam kurbagayi cebinden cikarir, soyle bir bakar ve gulumseyerek yeniden[/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Sans-serif]cebine koyar. [/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Sans-serif]Kurbaga yalvarmaya baslar [/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Sans-serif]- Eger beni oper ve guzel bir prenses haline cevirirsen seninle bir hafta[/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Sans-serif]kalirim ve istedigin her seyi yaparim.[/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Sans-serif]Adam tekrar kurbagayi cikarir, soyle bir bakar ve gulumseyerek cebine[/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Sans-serif]koyar .[/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Sans-serif]Sonunda kurbaga dayanamaz:[/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Sans-serif]- Senin neyin var? Sana cok guzel bir prenses oldugumu ve beni[/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Sans-serif]opersen 1 hafta seninle kalip istedigin her seyi yapacagimi soyledim.[/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Sans-serif]Neden beni opmuyorsun? [/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Sans-serif]Sonunda adam konusur:[/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Sans-serif]- Bak, ben bir muhendisim. Kizlarla ugrasacak vaktim yok, fakat konusan[/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Sans-serif]bir kurbaga cok ilginc geliyor. [/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Sans-serif]size=3>3) Buyuk bir sirketin ust duzey yoneticilerinden[/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Sans-serif]biri, bir gun New York uzerinde balonla dolasmaya cikar. [/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Sans-serif]Aksilik bu ya, pusulasini asagiya dusurur ve kaybolur. [/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Sans-serif]Inmek icin uygun bir yer ararken, bir gokdelenin tepesinde sigara icen bir[/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Sans-serif]adam gorur ve alcalir.[/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Sans-serif]- 'Pardon. Ben neredeyim acaba?' diye sorar.[/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Sans-serif]- 'Yerden 500 feet yukseklikte bir balonun icindesin' der adam. [/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Sans-serif]Yonetici sinirlenir:[/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Sans-serif]- 'Sen mühendissin degil mi?' diye sorar.[/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Sans-serif]- 'Evet.' der adam. 'Nereden bildin?' [/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Sans-serif]- 'Çünkü basim belada ve sana bir soru soruyorum. Verdigin cevap 100%[/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Sans-serif]dogru, fakat hiç bir isime yaramiyor.'[/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Sans-serif]- 'Sen de yoneticisin degil mi?'[/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Sans-serif]- 'Evet sen nereden bildin?'[/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Sans-serif]- 'Çünkü yerden 500 feet yukseklikte bir balonun icinde kaybolmussun.[/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Sans-serif]Pusulan yok, berbat durumdasin. Fakat bu simdi benim suçum[/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Sans-serif]oldu.'[/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Sans-serif]size=3>4) Bir rahip, bir doktor ve bir muhendis golf[/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Sans-serif]sahasinin bosalmasini beklemektedirler. [/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Sans-serif]Muhendis: -'Bu adamlar ne yapiyor boyle, 15 dakikadir bitirmelerini[/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Sans-serif]bekliyoruz.' [/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Sans-serif]Doktor: -'Bilmiyorum ama hiç böyle bir saçmalik görmedim.'[/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Sans-serif]Rahip: -'Iste gorevli geliyor, onunla konusalim.'[/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Sans-serif]Rahip: -'Merhaba, su anda sahada olan grup ne zaman cikacak, neden[/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Sans-serif]bu kadar yavaslar?' [/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Sans-serif]Gorevli: -'Evet onlar kör itfaiyeciler. Kulubumuzde gecen sene cikan[/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Sans-serif]yanginda gozlerini kaybettiler. Bu yuzden istedikleri zaman burada[/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Sans-serif]ucretsiz oynamalarina izin verildi. [/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Sans-serif]Rahip: -'Ne kadar üzücü, bu aksam onlar icin dua edecegim.' [/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Sans-serif]Doktor: -'Cok guzel bir fikir, ben de hastanedeki doktor[/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Sans-serif]arkadaslarla konusup onlar icin bir seyler yapabilir miyiz diye[/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Sans-serif]bakacagim.'[/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Sans-serif]Muhendis: -'Bu adamlar neden geceleri[/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Sans-serif]oynamiyorlar?'[/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Sans-serif][Üç isletmeci ve üç mühendis is icabi trenle bir[/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Sans-serif]seyahate cikacaklardir. [/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Sans-serif]Tren garinda 3 isletmeci 3 bilet aldigi halde, mühendisler yalnizca 1 tane[/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Sans-serif]alirlar. [/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Sans-serif]Isletmeciler bunun sebebini sorduklarinda, 'Bekleyin ve görün' derler. [/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Sans-serif]Trene binerler, bir süre sonra üç mühendis kalkip beraberce tuvalete[/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Sans-serif]gider. [/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Sans-serif]Kondüktör gelir, üç isletmeciden üç bileti aldiktan sonra tuvaletin[/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Sans-serif]kapisini calar,'Biletiniz lutfen' der. Mühendislerden biri eliyle bileti[/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Sans-serif]disari uzatir. [/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Sans-serif]Isletmeciler de bunu görürler. Artik taktigi kapmislardir. [/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Sans-serif]Dönüs zamani gelmistir, yine gardalardir. [/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Sans-serif]Isletmeciler gidip bir bilet alirlar. [/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Sans-serif]Bakarlar ki mühendisler bu sefer hic bilet almiyor, saskinlikla yine[/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Sans-serif]sebebini sorarlar, 'Bekleyin ve görün' der yine muhendisler. [/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Sans-serif]Yolculuk baslar. [/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Sans-serif]Isletmeciler beraberce kalkip tuvalete giderler, ardindan da mühendisler[/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Sans-serif]de karsisindaki tuvalete. [/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Sans-serif]Kondüktörün gelmesine yakin, mühendislerden biri disari cikar, karsidaki[/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Sans-serif]tuvaletin kapisini tiklatip 'Biletiniz lütfen' der. [/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Sans-serif]Acilan kapidan bir el bileti uzatir. [/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Sans-serif]Bileti alan mühendis diger tuvalete geri girer. [/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Sans-serif]size=3>2) Adamin biri bir gun yolda giderken bir kurbaga[/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Sans-serif]gorur ve kurbaga dile gelir[/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Sans-serif]- Ben aslinda bir insanim, eger beni bir kere opersen cok guzel bir[/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Sans-serif]prenses haline gelirim'[/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Sans-serif]Adam kurbagayi eline alir ve cebine koyar. [/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Sans-serif]Kurbaga tekrar dile gelir[/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Sans-serif]- Eger beni opersen cok guzel bir prenses olacagim, ve seninle 1 hafta[/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Sans-serif]kalmaya raziyim. [/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Sans-serif]Adam kurbagayi cebinden cikarir, soyle bir bakar ve gulumseyerek yeniden[/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Sans-serif]cebine koyar. [/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Sans-serif]Kurbaga yalvarmaya baslar [/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Sans-serif]- Eger beni oper ve guzel bir prenses haline cevirirsen seninle bir hafta[/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Sans-serif]kalirim ve istedigin her seyi yaparim.[/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Sans-serif]Adam tekrar kurbagayi cikarir, soyle bir bakar ve gulumseyerek cebine[/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Sans-serif]koyar .[/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Sans-serif]Sonunda kurbaga dayanamaz:[/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Sans-serif]- Senin neyin var? Sana cok guzel bir prenses oldugumu ve beni[/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Sans-serif]opersen 1 hafta seninle kalip istedigin her seyi yapacagimi soyledim.[/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Sans-serif]Neden beni opmuyorsun? [/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Sans-serif]Sonunda adam konusur:[/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Sans-serif]- Bak, ben bir muhendisim. Kizlarla ugrasacak vaktim yok, fakat konusan[/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Sans-serif]bir kurbaga cok ilginc geliyor. [/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Sans-serif]size=3>3) Buyuk bir sirketin ust duzey yoneticilerinden[/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Sans-serif]biri, bir gun New York uzerinde balonla dolasmaya cikar. [/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Sans-serif]Aksilik bu ya, pusulasini asagiya dusurur ve kaybolur. [/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Sans-serif]Inmek icin uygun bir yer ararken, bir gokdelenin tepesinde sigara icen bir[/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Sans-serif]adam gorur ve alcalir.[/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Sans-serif]- 'Pardon. Ben neredeyim acaba?' diye sorar.[/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Sans-serif]- 'Yerden 500 feet yukseklikte bir balonun icindesin' der adam. [/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Sans-serif]Yonetici sinirlenir:[/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Sans-serif]- 'Sen mühendissin degil mi?' diye sorar.[/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Sans-serif]- 'Evet.' der adam. 'Nereden bildin?' [/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Sans-serif]- 'Çünkü basim belada ve sana bir soru soruyorum. Verdigin cevap 100%[/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Sans-serif]dogru, fakat hiç bir isime yaramiyor.'[/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Sans-serif]- 'Sen de yoneticisin degil mi?'[/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Sans-serif]- 'Evet sen nereden bildin?'[/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Sans-serif]- 'Çünkü yerden 500 feet yukseklikte bir balonun icinde kaybolmussun.[/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Sans-serif]Pusulan yok, berbat durumdasin. Fakat bu simdi benim suçum[/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Sans-serif]oldu.'[/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Sans-serif]size=3>4) Bir rahip, bir doktor ve bir muhendis golf[/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Sans-serif]sahasinin bosalmasini beklemektedirler. [/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Sans-serif]Muhendis: -'Bu adamlar ne yapiyor boyle, 15 dakikadir bitirmelerini[/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Sans-serif]bekliyoruz.' [/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Sans-serif]Doktor: -'Bilmiyorum ama hiç böyle bir saçmalik görmedim.'[/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Sans-serif]Rahip: -'Iste gorevli geliyor, onunla konusalim.'[/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Sans-serif]Rahip: -'Merhaba, su anda sahada olan grup ne zaman cikacak, neden[/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Sans-serif]bu kadar yavaslar?' [/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Sans-serif]Gorevli: -'Evet onlar kör itfaiyeciler. Kulubumuzde gecen sene cikan[/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Sans-serif]yanginda gozlerini kaybettiler. Bu yuzden istedikleri zaman burada[/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Sans-serif]ucretsiz oynamalarina izin verildi. [/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Sans-serif]Rahip: -'Ne kadar üzücü, bu aksam onlar icin dua edecegim.' [/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Sans-serif]Doktor: -'Cok guzel bir fikir, ben de hastanedeki doktor[/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Sans-serif]arkadaslarla konusup onlar icin bir seyler yapabilir miyiz diye[/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Sans-serif]bakacagim.'[/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Sans-serif]Muhendis: -'Bu adamlar neden geceleri[/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Sans-serif]oynamiyorlar?'[/FONT]