Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Şiirler
Muhsin Yazıcıoğlu Şiirleri
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="GuL-i YaReN" data-source="post: 115832" data-attributes="member: 8333"><p><strong>Anama Mektup</strong></p><p></p><p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: dimgray"><strong><span style="color: darkorange">Muhsin Yazıcıoğlu, "Gülün Şavkı" isimli şiir kitabında annesi Fidan Yazıcıoğlu'na ayrı bir bölüm ayırıyor. Mamak Cezaevi'nde iken 1983 yılında yazılan şiir, okuyanları duygulandırıyor. </span></strong></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: dimgray"><strong><span style="color: darkorange"></span></strong></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: dimgray"><strong><span style="color: darkorange"></span><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkorange">~<u>ANAMA MEKTUP</u>~</span></span></strong></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: dimgray"><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkorange"></span></span></strong></span></span></span><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="color: dimgray"><strong>Bugün sekiz mayıs 'Anneler Günü' </strong></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="color: dimgray"><strong>Hatırlanıp kucaklanıyormuş anne ve sevgi </strong></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="color: dimgray"><strong>Kalplerde şefkatle tam koca bir gün </strong></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="color: dimgray"><strong>Hatırlanıp kucaklanıyormuş anne ve sevgi. </strong></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="color: dimgray"><strong></strong></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 12px"></span><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: dimgray"><strong><span style="color: darkorange">Ben seni bugün hatırlamadım anne </span></strong></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: dimgray"><strong><span style="color: darkorange">Sana karşı sevgim aynıydı yine </span></strong></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: dimgray"><strong><span style="color: darkorange">Benim sevgim sığmaz ki öyle bir gün'e </span></strong></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: dimgray"><strong><span style="color: darkorange">Bir ömür de olsa doyamam sevgine.</span> </strong></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: dimgray"><strong></strong></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: dimgray"><strong></strong></span></span></span><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="color: dimgray"><strong>Her an ruhumu ısıtır sıcaklığın </strong></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="color: dimgray"><strong>Seni düşünmek bile doyumsuz zevk </strong></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="color: dimgray"><strong>Acısı derin senden uzaklığın </strong></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="color: dimgray"><strong>Sensin benim dünyama ışık ve renk... </strong></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 12px"></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 12px"></span><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: dimgray"><strong><span style="color: darkorange">Özledim ışıl ışıl sevgi dolu gözlerini </span></strong></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: dimgray"><strong><span style="color: darkorange">Ne güzeldi göğsüne yaslanıp öyle ağlamak </span></strong></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: dimgray"><strong><span style="color: darkorange">Ellerimle yırtardım o gül yüzlerini </span></strong></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: dimgray"><strong><span style="color: darkorange">Zevk verirdi nasırlı ellerinde hırpalanmak. </span></strong></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: dimgray"><strong><span style="color: darkorange"></span></strong></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: dimgray"><strong></strong></span></span></span><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="color: dimgray"><strong>Yine arıyorum dostluk dolu o yüzün </strong></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="color: dimgray"><strong>Hep ben muhtaçtım sana yine muhtacım </strong></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="color: dimgray"><strong>Aşkımı, sevgimi gösteremedim bir gün </strong></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="color: dimgray"><strong>Saçlarım ağarsa da hep sana muhtacım. </strong></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="color: dimgray"><strong></strong></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 12px"></span><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: dimgray"><strong><span style="color: darkorange">Yollarım açılsa bağrıma bassam </span></strong></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: dimgray"><strong><span style="color: darkorange">Sımsıcak göğsünde öyle ağlasam </span></strong></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: dimgray"><strong><span style="color: darkorange">Doyumsuz sevgini tekrar yaşasam </span></strong></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: dimgray"><strong><span style="color: darkorange">Hıçkırıp, naz yapın "Ana" diyerek </span></strong></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: dimgray"><strong><span style="color: darkorange"></span></strong></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: dimgray"><strong></strong></span></span></span><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="color: dimgray"><strong>Anamsın, bu bir gerçek </strong></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="color: dimgray"><strong>Sen olmasan ben olmazdım </strong></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="color: dimgray"><strong>Sensin gönlümdeki en güzel çiçek </strong></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="color: dimgray"><strong>İncinip, koparılsan yaşamazdım. </strong></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 12px"></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 12px"></span><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: dimgray"><strong><span style="color: darkorange">Hasretin unutturdu beni bana </span></strong></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: dimgray"><strong><span style="color: darkorange">Sevgine karşılık veremiyorum. </span></strong></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: dimgray"><strong><span style="color: darkorange">Adet olsun diye olsa da sana </span></strong></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: dimgray"><strong><span style="color: darkorange">Layık bir hediye bulamıyorum.</span> </strong></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: dimgray"><strong></strong></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: dimgray"><strong></strong></span></span></span><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="color: dimgray"><strong>Maddi değerleri tek tek arasam </strong></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="color: dimgray"><strong>Hazırlasam güzel bir buket sana </strong></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="color: dimgray"><strong>Zümrütten, yakuttan saraylar alsam </strong></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="color: dimgray"><strong>Değeri ölçülmez yanında Anam... </strong></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 12px"></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 12px"></span><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="color: dimgray"><strong><span style="color: darkorange">Çiçek aradım dün beklersin diye </span></strong></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="color: dimgray"><strong><span style="color: darkorange">Bulamadım taş ve demirden başka </span></strong></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="color: dimgray"><strong><span style="color: darkorange">Sevgimin ifadesi bir tek hediye </span></strong></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="color: dimgray"><strong><span style="color: darkorange">Yollayamadım ki inan dua'dan başka</span> </strong></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 12px"></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 12px"></span><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="color: dimgray"><strong>Cennetle müjdelenmiş analar </strong></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="color: dimgray"><strong>Sen de gezin cennet bahçelerinde </strong></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="color: dimgray"><strong>Ayakların altından aksın ırmaklar </strong></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="color: dimgray"><strong>Makamın melekler gibi yükseklerde </strong></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 12px"></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 12px"></span><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: dimgray"><strong><span style="color: darkorange">Şefaatına mazhar ol Muhammed Mustafa (s.a.v)'nın </span></strong></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: dimgray"><strong><span style="color: darkorange">Rahmetiyle kuşatsın seni Allah'ım </span></strong></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: dimgray"><strong><span style="color: darkorange">Yoldaşı ol hurilerle anamız Fatma'nın </span></strong></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: dimgray"><strong><span style="color: darkorange">Babamla firdevs bahçelerinde gezin cananım. </span></strong></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: dimgray"><strong><span style="color: darkorange"></span></strong></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: dimgray"><strong></strong></span></span></span><span style="font-family: 'Arial'"><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: dimgray">Saadetle ol dünya ve ahirette </span></span></strong></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: dimgray">Sana sağlık ve sıhhatler diliyorum </span></span></strong></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: dimgray">Selam ve sevgiler yollayıp nihayette </span></span></strong></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: dimgray"><span style="color: darkorange">Ta yürekten ANA, ANA diyorum. </span></span></span></strong></span></p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: #ff8c00"><u>Muhsin Yazicioglu</u></span></span></span></strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="GuL-i YaReN, post: 115832, member: 8333"] [b]Anama Mektup[/b] [CENTER][FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=dimgray][B][COLOR=darkorange]Muhsin Yazıcıoğlu, "Gülün Şavkı" isimli şiir kitabında annesi Fidan Yazıcıoğlu'na ayrı bir bölüm ayırıyor. Mamak Cezaevi'nde iken 1983 yılında yazılan şiir, okuyanları duygulandırıyor. [/COLOR][SIZE=4][COLOR=darkorange]~[U]ANAMA MEKTUP[/U]~ [/COLOR][/SIZE][/B][/COLOR][/SIZE][/FONT][SIZE=3][FONT=Arial][COLOR=dimgray][B]Bugün sekiz mayıs 'Anneler Günü' Hatırlanıp kucaklanıyormuş anne ve sevgi Kalplerde şefkatle tam koca bir gün Hatırlanıp kucaklanıyormuş anne ve sevgi. [/B][/COLOR][/FONT] [/SIZE][FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=dimgray][B][COLOR=darkorange]Ben seni bugün hatırlamadım anne Sana karşı sevgim aynıydı yine Benim sevgim sığmaz ki öyle bir gün'e Bir ömür de olsa doyamam sevgine.[/COLOR] [/B][/COLOR][/SIZE][/FONT][SIZE=3][FONT=Arial][COLOR=dimgray][B]Her an ruhumu ısıtır sıcaklığın Seni düşünmek bile doyumsuz zevk Acısı derin senden uzaklığın Sensin benim dünyama ışık ve renk... [/B][/COLOR][/FONT] [/SIZE][FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=dimgray][B][COLOR=darkorange]Özledim ışıl ışıl sevgi dolu gözlerini Ne güzeldi göğsüne yaslanıp öyle ağlamak Ellerimle yırtardım o gül yüzlerini Zevk verirdi nasırlı ellerinde hırpalanmak. [/COLOR] [/B][/COLOR][/SIZE][/FONT][SIZE=3][FONT=Arial][COLOR=dimgray][B]Yine arıyorum dostluk dolu o yüzün Hep ben muhtaçtım sana yine muhtacım Aşkımı, sevgimi gösteremedim bir gün Saçlarım ağarsa da hep sana muhtacım. [/B][/COLOR][/FONT] [/SIZE][FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=dimgray][B][COLOR=darkorange]Yollarım açılsa bağrıma bassam Sımsıcak göğsünde öyle ağlasam Doyumsuz sevgini tekrar yaşasam Hıçkırıp, naz yapın "Ana" diyerek [/COLOR] [/B][/COLOR][/SIZE][/FONT][SIZE=3][FONT=Arial][COLOR=dimgray][B]Anamsın, bu bir gerçek Sen olmasan ben olmazdım Sensin gönlümdeki en güzel çiçek İncinip, koparılsan yaşamazdım. [/B][/COLOR][/FONT] [/SIZE][FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=dimgray][B][COLOR=darkorange]Hasretin unutturdu beni bana Sevgine karşılık veremiyorum. Adet olsun diye olsa da sana Layık bir hediye bulamıyorum.[/COLOR] [/B][/COLOR][/SIZE][/FONT][SIZE=3][FONT=Arial][COLOR=dimgray][B]Maddi değerleri tek tek arasam Hazırlasam güzel bir buket sana Zümrütten, yakuttan saraylar alsam Değeri ölçülmez yanında Anam... [/B][/COLOR][/FONT] [/SIZE][SIZE=3][FONT=Arial][COLOR=dimgray][B][COLOR=darkorange]Çiçek aradım dün beklersin diye Bulamadım taş ve demirden başka Sevgimin ifadesi bir tek hediye Yollayamadım ki inan dua'dan başka[/COLOR] [/B][/COLOR][/FONT] [/SIZE][SIZE=3][FONT=Arial][COLOR=dimgray][B]Cennetle müjdelenmiş analar Sen de gezin cennet bahçelerinde Ayakların altından aksın ırmaklar Makamın melekler gibi yükseklerde [/B][/COLOR][/FONT] [/SIZE][FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=dimgray][B][COLOR=darkorange]Şefaatına mazhar ol Muhammed Mustafa (s.a.v)'nın Rahmetiyle kuşatsın seni Allah'ım Yoldaşı ol hurilerle anamız Fatma'nın Babamla firdevs bahçelerinde gezin cananım. [/COLOR] [/B][/COLOR][/SIZE][/FONT][FONT=Arial][B][SIZE=3][COLOR=dimgray]Saadetle ol dünya ve ahirette Sana sağlık ve sıhhatler diliyorum Selam ve sevgiler yollayıp nihayette [COLOR=darkorange]Ta yürekten ANA, ANA diyorum. [/COLOR][/COLOR][/SIZE][/B][/FONT] [B][FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=#ff8c00][/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Arial][SIZE=4][COLOR=#ff8c00][U]Muhsin Yazicioglu[/U][/COLOR][/SIZE][/FONT][/B][/CENTER] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Şiirler
Muhsin Yazıcıoğlu Şiirleri
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…