Namaza Nasil Basladınız..?

anarkh

Well-known member
okula giderken aynı elif kardeşim gibi yaz tatillerinde kılardım. derslerime çalışmamı aksatıyor düşüncesiyle (!)
çalışmaya başladıktan sonra hadi artık namaza başla bak derslerin de yok diyordum ama bi türlü başlayamıyordum. işyerinde lavabonun yanında küçük bi mescid var. orada ablaları namaz kılarken görürdüm. içim giderdi.
bu şekilde bi-iki yıl geçti.
sonra bi hafta sonu o kadar o kadar sıkılmıştım ki o an ikindi ezanı okunuyordu. dedim ki ben insanmıyım be. yemek,içmek,uyumak anca bu. kalktım ikindimi kıldım ve çok şükür o günden sonra hiç bırakmadım. Allah a sığınırım bırakmaktan da. namaza başlamak için pazartesi günü başlarım, işte şu yaşıma gelince başlarım, yaşlanınca başlarım dememek lazım.
sultanahmette bi gün namaz kıldıktan sonra bi nene geldi yanıma dedi ki keşke ben de gençken başlasaydım namaza.
zaman çok geç olmadan başlayalım inşallah.

alem--inur

Active member
ailem ben 4 yaşındayken tanıdı nurları bu vesileyle de annem hemen örtünüp namaz kılmaya başladı her çocuk islam fıtratı üzerine doğduğu için bende çok özenirdim annemin bu haline işte insan lisan-ı haliyle örnek olunca küçücük çocukta etki bırakıyor daha sonra anneannem beni zorla zorla sabah namazlarına kaldırırdı kavga ede ede kılardım :) Rabbim anneanenmden razı olsun küçüklüğümden beri ezan vaktinde kendim kalkarım böylece de hiç bırakmadım elh. çok şükür ki fıtratı üzerine doğduğum dinin ülkesindeyim ve yaşamaya çalışıyorum. Rabbim bizleri yolundan ayırmasın

ennur

Member
7 yaşimda babnemin yaninda kilmaya başladim . Ama tabi o zamanlar sağa sola bakmak,gülmek , konuşmak bol keseden :) hatta teravih namazlarinda arkadaşlarla en arkaya geçer gulerdik tovbe est. Ne gunlerdi yaa ..ama şimdi rayina oturmuştur inşallah...dua ile

neva1

New member
Hepiniz ne kadar güzelsiniz yazdıklarınızı çok hoşuma giderek ve gülümseyek okudum,
bende ilk başlarda alacalı kılardım namazlarımı sonra yeni taşınmış olduğum mahallede bir ablayla tanıştım o dönemlerde namazlarımı hiçbir vakti aksatmadan kılmaya karar vermiştim eve yeni taşındığım için kıbleyi bilmiyordum ve birilerine sormaya utanıyordum,
kıble tayini konusunda bilgim yoktu,kendi kendime bir yön tayin edip öyle kılmaya başladım,
sonra o ablam (tasavvuf ehli mübarek bir hanımdı) kıble böyledir diye gösterdi, sonra tesettüre girmeye karar verdim,tam 10 yıl oldu elhamdülillah kılıyorum.
Yalnız ilk günlerdeki namaz bir başka oluyor.
Rabbim namazın hakikatini yaşatsın hepimize inşaallah.
Selam ve dua ile...:gül: