öfke

ARİF

Well-known member
doğulu düşünür lao-tse birgün çok yaşlı bir arkadaşını ziyarete gider arkadaşı ile insanlara gençlik veren otlardan,ilaçlardan konuşmaya başlayınca,lao-tsedostunun uzun yaşını neye borçlu olduğunu sorar
yaşlı adam :ağzını açar ve bak bakalım dişlerim yerinde duruyormu?lao:hayır der.peki bak bakalım dilim hala yerindemi lao-tse "tabi " eski yerinde olduğu gibi duruyor."
öyleyse bundaki sırrı anladınmı der yaşlı adam lao-tse sanırım ki anladım;yumuşaklık herzaman sertliğe üstün gelir.öğle değilmi? evet dostum,iyi bildin,hayatın felsefesi deişte bundan başka birşey değildir.der.

pincir

Member
çok güzel bir paylaşım telekkürler
öfkesini yenene ne mutlu. ayrıca öfkeyi yenmek için birçok yol verilmişş en basiti abdest alma gibi... ya da besmele çekmek..
bu durumda öfkemi yenemiyorum diyenlere inanmamak gerekiyor
ayrıca evet özellikle bayanların kendilerine çok dikkast etmeleri gerek...
afedersiniz ama öfkeyiy yenememek edepsizliktir diye düşünüyorum...

ARİF

Well-known member
çok güzel bir paylaşım telekkürler
öfkesini yenene ne mutlu. ayrıca öfkeyi yenmek için birçok yol verilmişş en basiti abdest alma gibi... ya da besmele çekmek..
bu durumda öfkemi yenemiyorum diyenlere inanmamak gerekiyor
ayrıca evet özellikle bayanların kendilerine çok dikkast etmeleri gerek...
afedersiniz ama öfkeyiy yenememek edepsizliktir diye düşünüyorum...

yenememeyi bahane etmek dediğiniz gibi olabilir ;ama yenememek edepsizliktir ağır oluır kanaati acizanemce çünkü öfkesini yenen için büyük mükafatlar var dolayısıyla nekadar büyük mükafatı varsa bir işin o denli zor dur..rabbim öfkesini kontrol edebilen hayırlı kullarından eylesin .
vede sitemize hoş geldiniz hayırlı paylaşımlar.

efe43

Well-known member
doğulu düşünür lao-tse birgün çok yaşlı bir arkadaşını ziyarete gider arkadaşı ile insanlara gençlik veren otlardan,ilaçlardan konuşmaya başlayınca,lao-tsedostunun uzun yaşını neye borçlu olduğunu sorar
yaşlı adam :ağzını açar ve bak bakalım dişlerim yerinde duruyormu?lao:hayır der.peki bak bakalım dilim hala yerindemi lao-tse "tabi " eski yerinde olduğu gibi duruyor."
öyleyse bundaki sırrı anladınmı der yaşlı adam lao-tse sanırım ki anladım;yumuşaklık herzaman sertliğe üstün gelir.öğle değilmi? evet dostum,iyi bildin,hayatın felsefesi deişte bundan başka birşey değildir.der.

elin lao su bile bu işi çözmüş:045:

Tarihci

Marmara Tarih
komple hayat felsefesi olacak kadar da değil ama hadi lao yu bozmayalım :) ancak hayatın belli alanlarında diyelim.. yeri ve zamanına göre..

Peygamber efendimiz birine çok öfkelenmiş ve onunla cebelleşen birini gördüğünde bir söz biliyorumki onu söylerse bütün öfkesi geçip gidecektir der.. o kelime nedir dediklerinde Eüzübeslemeyi söyler.. öfke anında şeytan adeta omuzlarımıza binmiş bizim öfkemizi körükler ve o öfkeli halimizle bir an önce bir fiilde bulunmamıza çabalar.. o fiilde tahmin edebileceğiniz gibi menfi bir fiildir.