Okumakmi? Basortusumu?

Türkiyedeki bu þartlar altýnda önünüze iki seçenek sunulsa siz?okumakmi? baþörtüsü?

• Kullanılan toplam oy
    37
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

zeyhak_

Well-known member
Cevap: okumakmi? basortusumu?

Mümin kadınlara da söyle: Bakışları ölçülü olsun . Süslerini, kendiliğinden görünenler hariç açmasınlar. Örtülerini yaka açıklarına koysunlar. Süslerini şu kişilerden başkasına göstermesinler: Kocaları, yahut babaları, yahut kocalarının babaları, yahut oğulları, yahut kocalarının oğulları, yahut kardeşleri, yahut kardeşlerinin oğulları, yahut kendi kadınları, yahut ellerinin altında bulunanlar, yahut kadına ihtiyaç duymaz olmuş erkeklerden kendilerinin hizmetinde bulunanlar, yahut kadınların mahrem yerlerini henüz anlayacak yaşa gelmemiş çocuklar. Gizledikleri süsleri bilinsin diye ayaklarını yere vurmasınlar. Ey müminler, hepiniz topluca Allah’a tövbe edin ki kurtuluşa erebilesiniz.
Nur Suresi 31
aslında ayet gayet açık ve net,ve farz-ı ayn .Rabbim şu zamanda ki durumu biliyordu ayet ona göre inebilirdi fakat ayette kesinlik var.inanan her bayan Rabbimin emrettiği şekilde davranmalı, onun dışında söze ne hacet... başöertüsü bayanın imtihanı hem öyle olmasa niye o kadar zamandan beri bu örtü meselesi konuşuluyor ... diğer taraftan bir bez parçası deniyor ...bayan okumadanda kendisini geliştirebilir ilim tahsis edebilir ..hüsran kardeşin de dediği gibi taviz tavizi getirir bu hep böyledir

“İslam, şüphesiz garip olarak başladı ve günün birinde garip hale dönecektir. Ne mutlu o garip mü'minlere!” hadis i şerif

Eyvàh!

Talebe

"Geçmişi bırak, geri döndüremezsin. Gelecekle meşgul olma, değiştiremezsin. Bulunduğun ânı Müslümanca yaşa!"

molla_zehra

Well-known member

7 seneme maloldu ise de ki hala sene kaybım devam ediyor:) ben diploma için değil insanın kendini geliştirme çabası için ilim taliplisi olmasından yanayım.
almak istediğin ilmi ben örtümle sair mekanlardan da alabilirim.
beyhude, örtümü zelil etmeme gerek yok :)
Hakkımızda hayırlısı ola.
duaile...

Yeltegiyan

Elfidam

kardeşler bu konuyu uzatıp durmanın manası yok maddem herkes biliyo yapar bişeyler kendine göre.zanda bırakmak ya da vicdana oynamak doğru değil.
evet haram işlenmedende ilim tahsil edilebiliyor üniv.de de oluyor bu.yaşıyoruz bu avantajı elhamdulillah. ama aksini yaşayan kardeşlerimizde zevk-ü safadan yapmıyor bunu.
amaç ne diploma ne kendini geliştirmek yegane amaç Allah rızası inş.biliyoruz ki ameller niyetlere göre niyeti halis tututup acısını yürekte hissettikten sonra gerisini yetkili merciye Rabbimize bırakalım......... lütfen...bize göre yazmak çizmek kolay ama eminim okudukça yüreği daha fazla sızlayanlar vardr...dua edelim.....hakettiğimizi yaşıyoruz zamanında sahip çıkmasını bilseydik elimizden alınmazdı...şimdi ne desek boş politika.....fiilen de bişi yapmak mümkün değil yapanlar da bi sonuç elde edememişler....dua dua dua..............selamlar...

Gül-i İkra

Well-known member

Böyle bir anket çok zekice... Ben başörtümü diyeceğim.. Hayır oyumu okumaktan yana kullandım.. Nedenmi Başörtü okumaktan öncemi geliyor. Asla...

Yapmayın kardeşlerimm nice başörtülü var hallerini görüyoruz nice açık olan bayanlar var farzları yerine getiriyor... İnsan nefsine soracak ilk önce.. Başörtüyü sıkıntı yapanlar okumasınlar... Ben bu konuda çok farklı düşüncelere sahibim.. Ben bir başörtülü ve pardüseli bir bayanım. Elhamdülillah... Ben o minik öğrencilere birşeyleri nasıl anlatabilirim.. Evde de olur ama okulda akılları bulanmış bir çocukları ele almak çok zor... Geçen günlerde çarşaflı bir arkadaşımla görüştüm.. Tesettürlü olduğum halde dedikleri içimi parçaladı.. Ona sadece bir soru yönelttim .. SEN 5 VAKİT NAMAZINI KILIYORMUSUN? Bana kılamadığım,kaçırdığım zamanlar oluyor dedi. Hangi tarikattan bilemem ama bana (seni açık görüyoruz pardüseli bir halde) dedi. Eğer benim hakkımda ve diğer kardeşlerim hakkında böyle bir düşünceye sahipseniz Eyyy kardeşim sen benim hakkıma girmiş oluyorsun.. Nasıl ödeyeceksin Ahirette hakkımı...

Neyse kardeşlerim ben fazla doluyum bu konuda...

Selam ve Dua ile.....

efe43

Well-known member

Mümin kadınlara da söyle: Bakışları ölçülü olsun . Süslerini, kendiliğinden görünenler hariç açmasınlar. Örtülerini yaka açıklarına koysunlar. Süslerini şu kişilerden başkasına göstermesinler: Kocaları, yahut babaları, yahut kocalarının babaları, yahut oğulları, yahut kocalarının oğulları, yahut kardeşleri, yahut kardeşlerinin oğulları, yahut kendi kadınları, yahut ellerinin altında bulunanlar, yahut kadına ihtiyaç duymaz olmuş erkeklerden kendilerinin hizmetinde bulunanlar, yahut kadınların mahrem yerlerini henüz anlayacak yaşa gelmemiş çocuklar. Gizledikleri süsleri bilinsin diye ayaklarını yere vurmasınlar. Ey müminler, hepiniz topluca Allah’a tövbe edin ki kurtuluşa erebilesiniz.
Nur Suresi 31
aslında ayet gayet açık ve net,ve farz-ı ayn .Rabbim şu zamanda ki durumu biliyordu ayet ona göre inebilirdi fakat ayette kesinlik var.inanan her bayan Rabbimin emrettiği şekilde davranmalı, onun dışında söze ne hacet... başöertüsü bayanın imtihanı hem öyle olmasa niye o kadar zamandan beri bu örtü meselesi konuşuluyor ... diğer taraftan bir bez parçası deniyor ...bayan okumadanda kendisini geliştirebilir ilim tahsis edebilir ..hüsran kardeşin de dediği gibi taviz tavizi getirir bu hep böyledir

“İslam, şüphesiz garip olarak başladı ve günün birinde garip hale dönecektir. Ne mutlu o garip mü'minlere!” hadis i şerif

inş her ikiside ancak bugünün temel sıkıntısı okumayarak bırakılmış alanların o bir başkalrı tarafından doldurulmasıdır o zihniyet yetiştirmesin diye gerekirse kendini feda edip bu ikisi arasındaki tercihi ben değil gelecek diyerek okumaktan yana kullanmalı ancak böyle bir gayesi yoksa elbette nasıl yaşaması gerekiyorsa öyle yaşasın...

ARİF

Well-known member

evet asli vazifemiz geleceğe hizmet etmek diyor ve genç nesilleri yetiştirmek gayesiyse gerekeni canımız yansada yüzümüz kızarsada yapmalıyız diyorsanız yapmazsak meydanı boş bırakırsak yarın bugünkünden iyi olamaz iyi olmasını istiyorsak okumş birer nesil haline gelmeliyiz bizlerde.düşünün çocuklarınızın öğretmeni sizin gibimi olmalı yoksa...sizinle ilgilenen doktor sizin gibimi olmalı yoksa ...bu yoksalar çoğaltılabilir amaç hizmet etmekse rabbimde inş. affeder veya benim yaşadıklarımı gelecek nesilde yaşamasın istiyorsak ancak ve ancak bu gayeyle olursa ben tercihen okumak tan yana yım.ileride herikisini bir yapabilmenin yolu buradan geçeceğine inanıyorum ..rabbim önümüzdeki engelleri bir an önce kaldırsın inş.

ebrar172

Talebe

kaç ay önceki anket yahu...kim çıkardı bu konuyu yüzeye...:)
bu konuda baya konuşmuştuk...birbirine aykırı fikirlerdi fakat güzel bir münazaraydı...gerçi bizim bu konuyu konuşmamız tuhaf çünkü hepimiz başörtüsünden yanayız...burada asıl soru şu hangisi daha elzemdir...ee tabi biz görüşümüzü önceden belirttik birdaha tekrar lüzümsuz...

mihrimah

Talebe

Tabiki başörtüsü :)

Aynen tabiki başörtüsü...
Elbette ki okumakta çok önemli fakat mevzu başötrüsü olunca akan sular duruyor.Kişinin elini iğneye götürüp çıkarması zor bir durum yapabilenleri tebrik ediyorum büyük cesaret, meydan okumak bu olsa gerek
Ben bekliyorum yasak kalksa da okul başlasa diye, ümitvar olmak lazım:)

ARİF

Well-known member

Aynen tabiki başörtüsü...
Elbette ki okumakta çok önemli fakat mevzu başötrüsü olunca akan sular duruyor.Kişinin elini iğneye götürüp çıkarması zor bir durum yapabilenleri tebrik ediyorum büyük cesaret, meydan okumak bu olsa gerek
Ben bekliyorum yasak kalksa da okul başlasa diye, ümitvar olmak lazım:)

işte bazen öyle beklememek gerekiyor gerekirse ileride bu sıkıntı yaşanmasın diye kendimizi feda etmek gerekiyor ama amaç sıf bu olmalı yoksa keyfi bir mülahazayla değil öncelik imanın kurtulması olmalı öncelik bu nasıl yapılabilecekse ona hizmet edebilme nasıl olacaksa öyle olmalı yoksa beklemek....zaten bekletmişler soğutmuşlar uzaklaştırmışlar en sonunda baktılar olmuyor başörtüsünü yasaklayıp uzaklaştırabilmişler acaba buda onlara mı hizmet eder iyi düşünmek lazım elbette gönül ikisi bir der ama ikişsibir olabilmesi adına yapılası şeyleri yapmak lazım...
RABBİM YAR VE YARDIMCINIZ(MIZ) OLSUN EN KISA SÜREDE BU IZDIRABA SON VERSİN İNŞAALLAH..

mihrimah

Talebe

işte bazen öyle beklememek gerekiyor gerekirse ileride bu sıkıntı yaşanmasın diye kendimizi feda etmek gerekiyor ama amaç sıf bu olmalı yoksa keyfi bir mülahazayla değil öncelik imanın kurtulması olmalı öncelik bu nasıl yapılabilecekse ona hizmet edebilme nasıl olacaksa öyle olmalı yoksa beklemek....zaten bekletmişler soğutmuşlar uzaklaştırmışlar en sonunda baktılar olmuyor başörtüsünü yasaklayıp uzaklaştırabilmişler acaba buda onlara mı hizmet eder iyi düşünmek lazım elbette gönül ikisi bir der ama ikişsibir olabilmesi adına yapılası şeyleri yapmak lazım...
RABBİM YAR VE YARDIMCINIZ(MIZ) OLSUN EN KISA SÜREDE BU IZDIRABA SON VERSİN İNŞAALLAH..

Bazı şeyler insanı o kadar deriden etliker kiii yapmak istediğiniz şeyi asla ve kat-a yapamazsınız..
Bişey bilmiyorum asla da iddia etmem bu konuda ama bildiklerim bunu yapmamı engelliyor....Beni anlayabilirsiniz belki ama gerçekten o duyguu hissedemezsiniz sakın yanlış anlamayın abi:eek:

Yinede sonsuz tşk...Bilgilerinize Allah razı olsun

nurhadimi

üye Sorumlusu

aslında söyleneceklerin hepsi söylenmiş hepsi konuşulmuş maşaallah konu çok güzel münazara edilmiş :(

gönül ister ki kızların pardesülerini tamamlayan başörtüleri de başlarında kalsın

herkes yorum yapabilir ama o esnadaki ve öyle ders dinlerken ki iç sıkıntısını kimse bilemez RABBİM bu utanma duygusunu bizlerden eksik etmesin etmesin ki gerçek gayemizi unutmayalım

o kızların bir çoğu hubbucah için değil de ALLAH için okuyorlar!!!!!!!!!

Huseyni

Müdavim

..zaten bekletmişler soğutmuşlar uzaklaştırmışlar en sonunda baktılar olmuyor başörtüsünü yasaklayıp uzaklaştırabilmişler acaba buda onlara mı hizmet eder iyi düşünmek lazım

ben buna katılmıyorum. bir gün deseler ki müslümanlar üniversiteye kayıt yaptıramayacak. o zamanda tebliğ yapabilmek için "müslüman değilim" tercihini mi kullanıcaz.tavizlerden taviz çıkar. tebliğimizi kur'ana göre yapmalıyız. yoksa "sen neden yapmıyorsun" diye bi soruya muhatap olduğumuzda işin içinden çıkamayız. yanlışlarımızın altında her zaman eziliriz.

Gül-i İkra

Well-known member

Karaelmas kardeşim sözlerinize katılmıyorum.. Dini satmak bu kadar kolay değildir! Bu konu uzar gider...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...