aminaslında üstad ra. bu meseleyi açıklamış risalelerde ama yine de herkesin bi tercih hakkı var. dolayısıyla fazla yorum yok. Allah bu tercihi yapmak zorunda olanlara kolaylık versin, haklarında hayırlısı ne ise o olsun.
"Geçmişi bırak, geri döndüremezsin. Gelecekle meşgul olma, değiştiremezsin. Bulunduğun ânı Müslümanca yaşa!"
inş her ikiside ancak bugünün temel sıkıntısı okumayarak bırakılmış alanların o bir başkalrı tarafından doldurulmasıdır o zihniyet yetiştirmesin diye gerekirse kendini feda edip bu ikisi arasındaki tercihi ben değil gelecek diyerek okumaktan yana kullanmalı ancak böyle bir gayesi yoksa elbette nasıl yaşaması gerekiyorsa öyle yaşasın...Mümin kadınlara da söyle: Bakışları ölçülü olsun . Süslerini, kendiliğinden görünenler hariç açmasınlar. Örtülerini yaka açıklarına koysunlar. Süslerini şu kişilerden başkasına göstermesinler: Kocaları, yahut babaları, yahut kocalarının babaları, yahut oğulları, yahut kocalarının oğulları, yahut kardeşleri, yahut kardeşlerinin oğulları, yahut kendi kadınları, yahut ellerinin altında bulunanlar, yahut kadına ihtiyaç duymaz olmuş erkeklerden kendilerinin hizmetinde bulunanlar, yahut kadınların mahrem yerlerini henüz anlayacak yaşa gelmemiş çocuklar. Gizledikleri süsleri bilinsin diye ayaklarını yere vurmasınlar. Ey müminler, hepiniz topluca Allah’a tövbe edin ki kurtuluşa erebilesiniz.
Nur Suresi 31
aslında ayet gayet açık ve net,ve farz-ı ayn .Rabbim şu zamanda ki durumu biliyordu ayet ona göre inebilirdi fakat ayette kesinlik var.inanan her bayan Rabbimin emrettiği şekilde davranmalı, onun dışında söze ne hacet... başöertüsü bayanın imtihanı hem öyle olmasa niye o kadar zamandan beri bu örtü meselesi konuşuluyor ... diğer taraftan bir bez parçası deniyor ...bayan okumadanda kendisini geliştirebilir ilim tahsis edebilir ..hüsran kardeşin de dediği gibi taviz tavizi getirir bu hep böyledir
“İslam, şüphesiz garip olarak başladı ve günün birinde garip hale dönecektir. Ne mutlu o garip mü'minlere!” hadis i şerif
![]()
Tabiki başörtüsü![]()
Aynen tabiki başörtüsü...
Elbette ki okumakta çok önemli fakat mevzu başötrüsü olunca akan sular duruyor.Kişinin elini iğneye götürüp çıkarması zor bir durum yapabilenleri tebrik ediyorum büyük cesaret, meydan okumak bu olsa gerek
Ben bekliyorum yasak kalksa da okul başlasa diye, ümitvar olmak lazım![]()
işte bazen öyle beklememek gerekiyor gerekirse ileride bu sıkıntı yaşanmasın diye kendimizi feda etmek gerekiyor ama amaç sıf bu olmalı yoksa keyfi bir mülahazayla değil öncelik imanın kurtulması olmalı öncelik bu nasıl yapılabilecekse ona hizmet edebilme nasıl olacaksa öyle olmalı yoksa beklemek....zaten bekletmişler soğutmuşlar uzaklaştırmışlar en sonunda baktılar olmuyor başörtüsünü yasaklayıp uzaklaştırabilmişler acaba buda onlara mı hizmet eder iyi düşünmek lazım elbette gönül ikisi bir der ama ikişsibir olabilmesi adına yapılası şeyleri yapmak lazım...
RABBİM YAR VE YARDIMCINIZ(MIZ) OLSUN EN KISA SÜREDE BU IZDIRABA SON VERSİN İNŞAALLAH..
..zaten bekletmişler soğutmuşlar uzaklaştırmışlar en sonunda baktılar olmuyor başörtüsünü yasaklayıp uzaklaştırabilmişler acaba buda onlara mı hizmet eder iyi düşünmek lazım