pantolon

müslüman kadýn pantolon(hatlarý belli etmeyen,bol) giyebilirmi?

• Kullanılan toplam oy
    109

mihrimah

Talebe
kadıköy tesettürlülsü gördüm geçenlerde pantolon mu dar mı o ne kelime amelyatla giymiş galiba, nasıl çıkaracak bilmiyorum :) bir de yanındaki tipsiz serseriyle sarmaş dolaş... ama baş kapalı......... tesettürlü bu kız.. cafeye gidip o çocukla diz dize yan yana sarmaş dolaş oturup nargile içer ama kapalı bu kız tesettürlü bu kız...........

:D:D Allah razı olsun çok güldüm...

Temsil, temsil, temsil....Önce temsil sonra tebliğ...

Tarihci

Marmara Tarih
evet, aynen öyle.. doğru temsil etmeyenin tebliği tesirsiz olur.. temsil keyfiyeti çok önemli.. bu temsil zorunluluğunun şuurunda olmak çok önemli.. türkiyede namaz kılmayan ama müslümanlığın temsilinin şuurunda olan insanlar avrupaya veya gayri müslim memleketlere gidince namaza başlıyor bazıları.. sen tr de kılmıyordun denildiğinde, burda herkes gayri müslim bizimde müslüman olduğumuzu biliyorlar, ben namaz kılmazsam dinimi bunlara yanlış göstermiş olurum bundan korkuyorum.. arasıra bazı günlerde içki içen adam orda içmiyor, diyorki bunlar gayrimüslim ama ben müslümanım onlar bizi içki içmez diye biliyor ben içersem bunu kırmış olurum o yüzden içmiyorum, zaten içmememde gerekiyor..

böyle diyenler var, temsil şuuru o denli yüksekki adam namaza başlıyor doğru göstereceğim diye, içkiyi bırakıyor güzel temsil edeceğim diye..

tabi her giden de böyle değil, bazıları da burda bizi tanıyan bilen yok deyip burdayken içmediği içkiyi içiyor, başka sapkınlıklar da yapıyor..

Allah doğru yoldan ayırmasın..

NuruAhsen

Sonsuz Temâþâ
kadıköy tesettürlülsü gördüm geçenlerde pantolon mu dar mı o ne kelime amelyatla giymiş galiba, nasıl çıkaracak bilmiyorum :) bir de yanındaki tipsiz serseriyle sarmaş dolaş... ama baş kapalı......... tesettürlü bu kız.. cafeye gidip o çocukla diz dize yan yana sarmaş dolaş oturup nargile içer ama kapalı bu kız tesettürlü bu kız...........

eeee basi Anne baba zoru ile kapanirsa, alt tarafi kendi istegi olunca ortada boyle bir goruntu :(
Allah rizasi emri hukmu olmuyor tabiki sonucda dedigin gibi oluyor tarihci kardesim..

Ameliyat sart :D

Gül-i İkra

Well-known member

İşte o zaman gözlerimizi kapatmalı.. Allah'ım yanlış görüyorum demeliyiz.. Allah doğru yoldan ayırmasın..
Kadıköy de Ramazan ayında cafeler öğle vakti iğne atsan yere düşmez halde..

Allah ıslah etsin...

nurhadimi

üye Sorumlusu
eeee basi Anne baba zoru ile kapanirsa, alt tarafi kendi istegi olunca ortada boyle bir goruntu :(
Allah rizasi emri hukmu olmuyor tabiki sonucda dedigin gibi oluyor tarihci kardesim..

Ameliyat sart :D

o halde ne diyoruz

ya baki entel baki

ya baki entel baki

sonrada dua ediyoruz temsil edenlerin artması için ve temsil edenlerden olmaya çalışıyoruz ve doğru tebliğe koşuyoruz

mihrimah

Talebe
hakaten güzel temsil etmek çok çok çok önemli.. hele de bir cemaat mensubuysak.. ve de bu biliniyorsa...
Aynen öyle çünkü bir şeyi temsil ediyorsan sen ikinci plandasın senin önünde yüzbinler var...
Hatta önünde ve arkanda tüyü bitmemiş yetimin bile hakkına girebiliyorsun, durum böyle iken konuşmandan, yürüyüşünden, tebessümünden, ses tonundan, bakışından vs. vs.her türlü hal dilinden sorumlusun hatta bununla da kalmayıp kendi kulluğundan sorumlsun...
Öncelikle kulluğuna çok dikkat etmen gerekir hocamız diyorya son sözlerinden biri;) "hizmet kulluğunuzun önüne geçiyorsa farkında olmadan şirke giriyorsunuz demektir" hal böyle iken her zaman her yerde nasıl davranmamız gerektiğine dikkat etmeliyiz karşımızdaki herhangi biri veya aynadaki yüzde olabilir....

ebrar172

Talebe
yahu kötüden örnek olmazmış...konu pantolon giyilebilir mi?

vallahi anket sonucu 8-8 eşit...:)

anketi açtığımda eşitlik beklemiyordum...ilginç...

fakat ben bayanların pantolon giyebileceğini düşünen ve uygulayan biri olarak herşeyin sınırlarla belirlenirse güzel olduğunu düşünüyorum...Tarihci nin verdiği örnekteki nisa kötü örnek yani kale almıyorum...fakat hanımlar pantolon giyerekte çok güzel testtüre riayet edebilir...yolu yordamı bilek lazım..birde siz dahi aynaya baktığınızda anlarsınız uygunmu değilmi kıyafet...

geçenlerde zamanda hoca yazmıştı...giyilebilir diye..yeni bir yazı...ve tarifine aynen uyuyorum ben elhamdülillah...çok daha edebli olabiliyor hatta...pantolonu geçtim öyle etekler giyiyorlarki hanımlar ...ben bile diyorum ah mübarek bu ne hal...:cool:

Tarihci

Marmara Tarih
yahu kötüden örnek olmazmış...konu pantolon giyilebilir mi?

vallahi anket sonucu 8-8 eşit...:)

anketi açtığımda eşitlik beklemiyordum...ilginç...

fakat ben bayanların pantolon giyebileceğini düşünen ve uygulayan biri olarak herşeyin sınırlarla belirlenirse güzel olduğunu düşünüyorum...Tarihci nin verdiği örnekteki nisa kötü örnek yani kale almıyorum...fakat hanımlar pantolon giyerekte çok güzel testtüre riayet edebilir...yolu yordamı bilek lazım..birde siz dahi aynaya baktığınızda anlarsınız uygunmu değilmi kıyafet...

geçenlerde zamanda hoca yazmıştı...giyilebilir diye..yeni bir yazı...ve tarifine aynen uyuyorum ben elhamdülillah...çok daha edebli olabiliyor hatta...pantolonu geçtim öyle etekler giyiyorlarki hanımlar ...ben bile diyorum ah mübarek bu ne hal...:cool:

Yanlış anlaşılmasın ben de tesettüre uygun pantolon giyilmesinden yanayım.. eleştirdiğim tarafı tesettüre uygun olmayanının giyilmesi..

aksi halde pantolon yani sirval giyen bir kadını Efendimiz övmüştür..

s_e_v_a

Active member
Allah affetsin ben pantolon giyiniyorum üstüne uzun tuniklerden giyiniyorum ben engellimden dolayı elbise giyinme izini vermiyorlar bazen özel günlerde giyiniyorum diz üstü elbiseler vücüt hatlarımı belli etmemeye gayret etmeye çalışıyorum ayağa kalkamıyorum tekerlekli sandalyedeyim ailem böyle düşünerek rahat giyinmemi istiyorlar ama benim çok şükür aklım var bunlara dikkat etmem gerektiğini biliyorum

s_e_v_a

Active member
bence pantalon sakıncalı illa giymenizmi lazım
ilaki giyinmek zorundayım benim durumum elbise giyinmeme izin vermiyor o yüzden pantolon giyiniyorum...

aslında pantolon sakıncalı değil neden derseniz elbise rüzgarda açılıyor bi bayan için en büyük mahrem bu rüzgarlı günlerde pantolon giyinilmesi gerek....

s_e_v_a

Active member
ilaki giyinmek zorundayım benim durumum elbise giyinmeme izin vermiyor o yüzden pantolon giyiniyorum...

aslında pantolon sakıncalı değil neden derseniz elbise rüzgarda açılıyor bi bayan için en büyük mahrem bu rüzgarlı günlerde pantolon giyinilmesi gerek....

tabi bu mahremi bilen kadınlar için yeterli..

Satuk Buðra Han

Well-known member
Eskiden erkeklerde entari giyermiş
Yani islama uygun olan kıyafetler belli aslında
Ben giydim oldu demek başka
Bence teseddüre uygun olsada giyilmemesi daha efdal olur
Zaruret gerektiren bi durum olursada Peygamberimiz s.a.v tavsiye ettigi Tarihci sirval yazmış biz şalvar diyoruz sanırım aynı şeyden bahsediyoruz o giysi giyilebilir yanlış bilmiyorsam bi kadın düşmüş ve hiç bir yeri acılmayınca bu giysiyi peygamberimiz s.a.v övmüş şalvar yada sirval bu kıyafete pantolon demek uygun olmaz cünkü bizde hala şalvar olarak anılır ve teseddürüne dikkat eden kadınlar gerek gördükleri zaruri hallerde kulanırlar bu giysiyi yani bizim deyimimizle şalvar uygun ama pantolon uygun degil bence saygılar

Tarihci

Marmara Tarih
Eskiden erkeklerde entari giyermiş
Yani islama uygun olan kıyafetler belli aslında
Ben giydim oldu demek başka
Bence teseddüre uygun olsada giyilmemesi daha efdal olur
Zaruret gerektiren bi durum olursada Peygamberimiz s.a.v tavsiye ettigi Tarihci sirval yazmış biz şalvar diyoruz sanırım aynı şeyden bahsediyoruz o giysi giyilebilir yanlış bilmiyorsam bi kadın düşmüş ve hiç bir yeri acılmayınca bu giysiyi peygamberimiz s.a.v övmüş şalvar yada sirval bu kıyafete pantolon demek uygun olmaz cünkü bizde hala şalvar olarak anılır ve teseddürüne dikkat eden kadınlar gerek gördükleri zaruri hallerde kulanırlar bu giysiyi yani bizim deyimimizle şalvar uygun ama pantolon uygun degil bence saygılar

O günki sirval bu gunki şalvar kadar bol muydu bilemiyorum ama bu gunki pantolonlar kadar dar olmadığı kesin.. gerçi burda kardeşimiz pantolon derken levis 501 i kastetmiyor tabii bunu da parantez içinde tesettüre uygun yazarak belirtmiş.. yani hatları belli etmeyecek kadar bol demek istemiş, buna göre değerlendirilmesini istemiş. saygılar sevgiler bizden..

nura sevdalý

Yeni Üye
benim bildiği şudur fardesünün altında giyilebilir ama ayak kısımlarıda bol olmalı şimdiki pardesülerin önü çok açık ayaklarından 1 karış yukarında olması lazım kısalığın ama fazla olduğu zaman olamz diye biliyorum ama herkes kendi kanaatine varsın selametle