Cevap: Pantolonlu Başörtülüler...Yaradanına kurban olduğum ne güzel anlatmı
Babam şöyle bir hikaye anlatırdı....
Zamanın birinde hocanın birisini imam olarak bi köye atamışlar. Hoca köye varmış.Konutuna yerleşmiş.
Daha sonra vakit gelmiş camiye gitmiş.
Bekle bekle.... Cemaat yok ortada!!! Şaşırmış
Sonra kahvehaneye gidip bakıyorki köyün neredeyse bütün erkekleri orada oturuyor....
Sonra bi iki yokluyor.Hepside ALLAH(c.c)dan,dinden haberdar.
Diyorki
-"Ey köy halkı ben caminize yeni atanan imamım neden namaza gelen hiç kimse yok????"
Köylüler diyor
-"Hoca kim gelecekte ayakkabılarını çıkaracak abdest alacak sonrada camiye girip namaz kılacak???"
Hoca bakıyor iş olacak gibi degil!!! Diyorki
-"Abdest almanıza gerek yok abdestsizde gelseniz olur. Hem ayakkabılarınızı bile çıkarmanıza lüzum yok,ayakkabılarınızla bile girebilirsiniz...."
Tabi nefsine daha hafif geldiğinden köyün erkekleri abdestsiz ve ayakkabılarla camiye gelip namaz kılmaya başlıyorlar.
Çok kısa bir süre sonra hocanın tayini başka bir köye çıkıyor.... Ve tabi yerine yeni bir hoca atanıyor....
Yeni hoca geliyor konutuna yerleşiyor sonra vakit geldiğinden dolayı caminin yolunu tutuyor....
Camiye geldiğinde karşılaşığı manzara karşısında donup kalıyor ve hiddetle bağırıyor....
-"Siz kafayı mı yediniz?Hiç ayakkabıyla camiye girilirmi"
İçlerinden birisi yanıt veriyor
-"Senden evvelki imam bize abdestsiz ve ayakkabılı namaz kılabileceğimizi söyledi"
Hoca hemen kendinden önceki hocaya mektup yazıyor.
-"Sen nasıl hocasın, böyle hocalıkmı olur, hiç camiye ayakkabıyla gelebilirsiniz denilirmi üstelik abdestsiz namaz mı kılınır.... Falan filan bir sürü kızıyor.....
Belli bir zaman sonra mektubun cevabı geliyor....
Cevap kısa ama öz!!!!
-"Ben köylüyü camiye girip namaz kılmaya alıştırdım,sana zahmet sende ayakkabılarını çıkarıp abdest almaya alıştır.... İnan bu kadar kısa sürede tayin olmasaydım onlarıda ben yapacaktım...."
Kardeşler peygamber efendimizin hadisi şerifi yok mu??
Kolaylaştırın zorlaştırmayın,müjdeleyin nefret ettirmeyin,uyuşun ihtilafa düşmeyin,insanlara yumuşak davranın şiddet göstermeyin(müslim 3263)
Kaldı ki benim düşünceme göre bir kadın pardesü altına pantolon giyerek erkege benzemez. Tabiki etek giymesi daha uygun olur ama bu kişinin yazısında yer alacak kadar nefret ettirici tabirlerden de sakınmak gerektir... Selam ve dua ile....