Pencere

Tarihci

Marmara Tarih
PENCERE

Genc bir cift, yeni bir mahalledeki yeni evlerine tasinmislar. Sabah kahvalti yaparlarken, komsu da camasirlari asiyormus. Kadin kocasina ' Bak, camasirlari yeterince temiz degil, camasir yikamayi bilmiyor, belki de dogru sabunu kullanmiyor. ' demis. Kocasi ona bakmis, hicbir sey soylememis, kahvaltisina devam etmis.

Kadin, komsusunun camasir astigini gordugu her sabah ayni yorumu yapmaya devam etmis.

Bir ay kadar sonra, bir sabah, komsusunun camasirlarinin tertemiz oldugunu goren kadin cok sasirmis 'Bak' demis kocasina ' Camasir yikamayi ogrendi sonunda, merak ediyorum, kim ogretti acaba ?'

'Ben bu sabah biraz erken kalkip penceremizi sildim' diye cevap vermis kocasi.

Hayatta da boyle degil midir ?

Baskalarini izlerken gorduklerimiz, baktigimiz pencerenin ne kadar temiz olduguna baglidir. Birini elestirmeden ve hemen yargilamaya davranmadan once zihin durumumuza bakmak ve 'iyi' olani gormeye hazir olup olmadigimizi farketmek guzel bir fikir olabilir

ALINTI

ebrar172

Talebe
[quote=Tarihci;116011]işte nisa taifesi değil mi pehhh :) gül gül ebrar tutma kendini ben de güldüm.. ama sonra düşündüm..[/quote]

erkekler ev işi yapmalı mı...???

aylardır cevabını bulmaya çalıştığımız soru...
cevap....Evet miş...
icon10.gif
icon10.gif
icon10.gif

ey millet ben birşey demedim Tarihci dedi...

Tarihci

Marmara Tarih
[quote=Tarihci;116011]işte nisa taifesi değil mi pehhh :) gül gül ebrar tutma kendini ben de güldüm.. ama sonra düşündüm..

cevap....Evet miş...
icon10.gif
icon10.gif
icon10.gif

ey millet ben birşey demedim Tarihci dedi...[/quote]

sence ben hangi cevaba verdim oyumu :)

ebrar172

Talebe

cevap....Evet miş...
icon10.gif
icon10.gif
icon10.gif

ey millet ben birşey demedim Tarihci dedi...

sence ben hangi cevaba verdim oyumu :)[/quote]

vallahi ne desem...sizin sağınız solunuz belli olmaz ki...:028:
hayır demelisiniz beyana bakınca...ama evet demiş olma olasılığınızda var...:p

hakikaten siz ne cevap vermiştiniz...
icon10.gif

ebrar172

Talebe
doğru yahu..
bizde o şıkkı işaretlemiştik...:confused:

ama yapmasınlar iş miş....faydadan çok zararları oluyor nasılsa...
birde iş yapıyorum diye dağıttıklarını topluyoruz işimiz azalmıyor velhasıl fazlalaşıyor...:)

zaten bunu nasıl başarıyorlar anlamanın imkanı yok..erkek cinsine özel bir beceri...:dft001:

yardım ediyorum adı altında bilerek dağıtıyorlar ortalığı bir daha yardım istemeye tövbe etsin nisalar diye...:p

GÖNÜLSIZIM

Well-known member
Pencere:))

pencere
smiley.gif
))

Genc bir cift, yeni bir mahalledeki yeni evlerine tasinmislar. Sabah kahvalti yaparlarken, komsu da camasirlari asiyormus. Kadin kocasina ' Bak, camasirlari yeterince temiz degil, camasir yikamayi bilmiyor, belki de dogru sabunu kullanmiyor.' demis. Kocasi ona bakmis, hicbir sey soylememis, kahvaltisina devam etmis.
Kadin, komsusunun camasir astigini gordugu her sabah ayni yorumu yapmaya devam etmis.
Bir ay kadar sonra, bir sabah, komsusunun camasirlarinin tertemiz oldugunu goren kadin cok sasirmis 'Bak' demis kocasina ' Camasir yikamayi ogrendi sonunda, merak ediyorum, kim ogretti acaba ?'

Kocası: 'Ben bu sabah biraz erken kalkip penceremizi sildim' diye cevap vermis.

Hayat boyle degil midir ?

Baskalarini izlerken gorduklerimiz, baktigimiz pencerenin ne kadar temiz olduguna baglidir. Birini elestirmeden ve hemen yargilamaya davranmadan once zihin durumumuza bakmak ve 'iyi' olani gormeye hazir olup olmadigimizi farketmek guzel bir fikir olabilir ...

Asrın mütefekkirinin de söylediği gibi;
Güzel gören, güzel düşünür. Güzel düşünen, hayatından lezzet alır...

bardak

Well-known member
Cevap: Pencere:))

Ne hoş bir paylaşımdı GÖNÜLSIZIM...Bende çamaşırları asan kaynanası falan diyeceksin diye düşündüm...:005:
Allah kocası olmayan bütün bayanlara böyle güzel güzel cam silen eş nasip etsin...:005:

Kýrýk Testi

Well-known member
pencere :)

Genc bir cift, yeni bir mahalledeki yeni evlerine tasinmislar. Sabah kahvalti yaparlarken, komsu da camasirlari asiyormus. Kadin kocasina ' Bak, camasirlari yeterince temiz degil, camasir yikamayi bilmiyor, belki de dogru sabunu kullanmiyor.' demis. Kocasi ona bakmis, hicbir sey soylememis, kahvaltisina devam etmis.

Kocası: 'Ben bu sabah biraz erken kalkip penceremizi sildim' diye cevap vermis.

Hayat boyle degil midir ?

Baskalarini izlerken gorduklerimiz, baktigimiz pencerenin ne kadar temiz olduguna baglidir. Birini elestirmeden ve hemen yargilamaya davranmadan once zihin durumumuza bakmak ve 'iyi' olani gormeye hazir olup olmadigimizi farketmek guzel bir fikir olabilir ...

Aks_i_NuR

Well-known member
Cevap: pencere :)

Allah razı olsun kardeşim..Çok hoş bir hikaye..:)
El-emeğinize sağlık..