Huseyni
Müdavim
Cehalet insanı çirkinleştirir. Suskunluğum asaletimdendir. Her lafa verilecek cevabım vardır. Lakin, lafa bakarım laf mı diye,
Maksadımız laf yetiştirmek değil Garib kardeşim.
Cehalet insanı çirkinleştirir. Suskunluğum asaletimdendir. Her lafa verilecek cevabım vardır. Lakin, lafa bakarım laf mı diye,
estf abi ben siz yazmayın demek istemedim.Hakkınızı helal edin..:030::dft001:Maksadımız laf yetiştirmek değil Garib kardeşim.Burayı takib eden çok kişiler var. Yanlış anlamalara meydan vermemek adına ister istemez yazıyoruz cevap, neyleyelim
Mazur görün...
Kuran insanlara indi sonra Kuran bunu mu bize anlatmak istiyor size gore: "Kuran size geldi ama siz iyice anlamiyorsunuz, 14 asir sonra bir kitap daha gelecek ve o Kuran'in anlamini size anlatacak". Yapmayin kardeslerim. Sen kendin gercektende yazdiklarina inaniyormusun? Obur dunya da bunu Allah a nasil anlatacaksin?Diğerlerine böyle bir işaret yazmaması normaldir. "Risale-i Nura işaret eden ikinci ayet" deyince ben anlıyorum ki; Bu Kuran bütün zamanlara şamil bir kitap olduğu ve içinde yaş ve kuru ne varsa apaçık bir kitapta yazılmıştır ayetinin olduğunu nazara alarak; Kuranı Kerim elbette kendisine tefsir olan bir kitabıda işaret edebilir. Madem her zamana hitap eder, o halde bu zamanı da ve bu zamanın hadiselerini de içeren, haberdar olan bir kitaptır Kur'anı Kerim. Ve işaret etmesi Kurana bir nakise vermez aksine Kuranın üstün oluşunu, mukaddes ve yüce oluşunu gösterir. Kusura bakmayın ama yaklaşımınızı hiç samimi bulmuyorum. Kuranın eşiti yoktur gibi bir sitem, sanki Risalei Nuru birisi, Kurana eşittir demiş gibi bir anlama gelir. Böyle bir şeyi Risalei nurun hangi satırında gördünüz ? Verdiğiniz alıntı böyle demiyor maalesef bana başka bir delil gösterin. O dediğiniz kısmı hangi ehli insaf okusa öyle bir mana çıkarmaz. Adı üzerinde "işaret ediyor" diyor, Kuran; "bu kitap benim yerime yazılacak" demiyor haşa...
ne alakası var doktora gdince doktor sana recete yzmıomu bide tarif edio..direk ilacı verip eczı sana almı dio ..hic ecz veya dktora ben aptalmıım anlarım nie anlatıon dedinizmi ..Kuran ilacımız herseyimiz..ama bizim blgimiz yeterlmii benmi ytrli diosan abi sen okuma ins.direk Kuran oku daa ii..ama bn arapca neyin bilmiorum..aklımda ole sizin kadr cok deil..illa herseyi acıklıcan..meal oku dersen..tek tek kelime olursa anlamam illa bana anlatcan mesalaKuran insanlara indi sonra Kuran bunu mu bize anlatmak istiyor size gore: "Kuran size geldi ama siz iyice anlamiyorsunuz, 14 asir sonra bir kitap daha gelecek ve o Kuran'in anlamini size anlatacak". Yapmayin kardeslerim. Sen kendin gercektende yazdiklarina inaniyormusun? Obur dunya da bunu Allah a nasil anlatacaksin?
Obur tefsirlerde "Kuranin ayetleri bizim kitapa isaret ediyor" yazmiyor."Kuran size geldi ama siz iyice anlamiyorsunuz, 14 asir sonra bir kitap daha gelecek ve o Kuran'in anlamini size anlatacak".
önemli soru kardeşim bu sorularınızı neden direkt risaleye karşı kullanıyorsunuz anlamadım....
zaten kuranı kerimde muhkem ve müteşabih ayetler vardır,muhkem ayetler sabittir ama müteşabih ayetlerin dönem şart koşullara göre açıklanması lazım gelir....bu sebeple birçok tefsir kitabı çıkmıştır...neden diğer tefsir kitaplarına böyle birşey demiyorsunuz...onlarda kuranı kerimin ayetlerini yorumlamışlardır...bir çok alim de buna paralel olrak yüzlerce tefsir kitabı yazmıştır...örneğin mezhep konusunda bile alimlerin uygulamalarda farklı görüşleri vardır...ama bizler biliyoruz ki hepsi hakikattir.ve kuranı kerimin ehillerince anlatılması gerekir....
ki yine kuranı kerimde bir çok farz belirtilmiş ama uygulanışları sünnetle belirtilmiştir....bizler o zaman hadisleri ve diğer tefsirleri de kabul etmemeli miyiz?...
Obur tefsirlerde "Kuranin ayetleri bizim kitapa isaret ediyor" yazmiyor.
Hadisi serifler bildigim Kuran'in tefsiri degiller. Buhari ve Muslim bizim Hz Muhammed peygamberimizin (sav) Ebu Hurreira gibi sahitlerin sozlerini kitaplara birlestirdiler. Kuran bize namaz kilin diyor ama nasil namaz kilacagimizi anlatmiyor. Hadislerde nasil namaz kilacagimizi aciklaniyor.
Kuran insanlara indi sonra Kuran bunu mu bize anlatmak istiyor size gore: "Kuran size geldi ama siz iyice anlamiyorsunuz, 14 asir sonra bir kitap daha gelecek ve o Kuran'in anlamini size anlatacak". Yapmayin kardeslerim. Sen kendin gercektende yazdiklarina inaniyormusun? Obur dunya da bunu Allah a nasil anlatacaksin?
Obur tefsirlerde "Kuranin ayetleri bizim kitapa isaret ediyor" yazmiyor.
Hadisi serifler bildigim Kuran'in tefsiri degiller. Buhari ve Muslim bizim Hz Muhammed peygamberimizin (sav) Ebu Hurreira gibi sahitlerin sozlerini kitaplara birlestirdiler.
Bak kardesim. Benim obur tefsirlerle sorunlarim yok. Benim sorunum "Resale-i nur a isaret eden ikinci ayet" yazisidir. BUDUR benim sorunum. Sen Kuran i kerim'in Resale-i nur a isaret ettigini inaniyormusun?ŞİMDİDE BEN MERAK ETTİM;SİZ GERÇEKTEN SORUNUZA CEVAP ARAMAKMI İSTİYORSUNUZ?
eğer gerçekten öyle ise yazdıklarımızı okumadınız galiba..tekrar sayfalara dönün ve lütfen okuyun yazdıklarımızı;
Ve farkındamısınız sorduğunuz soru ile çelişkiye düşüyorsunuz gitgide;
Bizim anlatmak istediğimiz mes'eleye geldiniz ..işte bende size kuranı kerimdeki namaz konusuna değinmiştim bakınız yorumuma;ve tekrar ediyorumki namaz emri vardır ama biz fiili ameli sünnet ve tefsir ehlince öğrendik..ilk tefsiri yapanda Efendimiz değilmidir;
sizin demenize gelirsek haşa Allahu teala kuranı kainata indirdi;madem kulları her şeyi anlayacaktıysa haşa PEYGAMBERLERE neden ihtiyaç duyuldu..neden nebiler resuller memur tayin edildi;?
Peygamberimiz(sav)islam dinini tebliğ etmeye başladıktan sonra neden diğer ilim dalları çıktı ve ihtiyaç duyuldu;
hadis ilmi kıyas ,icma tefsir kır'aat ilmi neden oldu ne gerek vardı (haşa);
görüyorsunuz ki konu uzar gider..Cenabı hakk bu güzel dini layıkıyla anlayıp yaşayabilmeyi nasip etsin inşl.
Ben hadisi serifin tefsir oldugunu bilmiyordum. Simdi ogrendim tesekkur ederim. Ben herseyi bildigimi soylemiyorum. Ama ben "Resale-i nur a isaret eden ikinci ayët" sozunu yanlis buluyorum.onemlisoru nickli kullanıcımız; Bu saptırma sualleriniz bizim içn bir önem arzetmiyor. Buraya kadar belki birileri meseleyi yanlış anlar ihtimaliyle cevaplar verdik ve anlamak isteyene verilen cevaplar kafidir.
Bu sözünüz bile rasgele konuştuğunuzun bir göstergesidir. Kim demiş hadis Kuranı tefsir etmez diye ? Hem değil Kuran 14 asır sonra bir milyon daha dünyanın ömrü olsa bir milyon sonra gelecek olan tefsirede işaret eder. Çünkü Kuran ve Kuranın sahibi tüm zamanlarla alakadardır. Hem sorularımı ve cevaplarımı saptırmak yerine bana delil getirmeliydiniz Risalei Nur ayet yerine konuyor iddialarınızı doğrulamak için. Bunu yapamadınız madem daha fazla uzatmanın anlamı yok hatırlatırım. Konuyu saptırmayalım.
Lutfen ispatlari gosterin.Peki size desem ki Abdulkadir geylani hz.leri bediüzzaman hz.lerinin ve öğrencilerinin isimlerini bile asırlar öncesincen söylemiştir. buna ne diyeceksiniz. Lütfen araştırmacı hakikat sever insan. iyi araştırmalar yapınız...görebileceğiniz çok güzel hayırlar ile karşılaşabilirsiniz... sanıyorum
Lutfen ispatlari gosterin.
arkadaşım kuranda sarhoş iken müskirat alındığı zaman namaza yaklaşmayın yada cünüp iken namaza yaklaşmayın diyor diye biliyorum sadece namaz kılmayın diye bir ifade ben hiç okumadım