bende istiyorum adresi yollayacağım
Evvela 10-12 kişilik tam tencere için Malzemeler:
3 kg itina ile sinirlerinden ve yağından sıyrılmış kırmızı et.. 3 kg idealidir 2,5 ta gayet iyidir 2 den az olursa bişeye benzemez,zaten ben de 2 den aşağısına elimi sürmem..
7 su bardağı pirinç
3-4 patates
2-3 soğan
6lt cola turka (yine savaş çıkmasın isteyen ayran içer)
5kg yoğurt
1,5 kg domates
1,5 kg salatalık
1 kıvırcık maruldu falandı filandı yündü tüydü keçeydi arzunuza göre salatayı daha çeşitlendirebilirsniz
Yapılışı: et düdüklü tencerede 50 dakika haşlanır (sakın eti pişirmeden önce yıkama gafletine düşmeyin) sadece etin üzerine tuz atın ve bir veya iki bardak souk su ekleyin.. o pişerken siz pirinci bir tencerede kavurun daha sonra bir cm lik kalınlıkta soğanı ve patatesleri doğrayın ve asıl maklube tenceresinin tabanına önce soğanlar olmak üzere döşeyin üstüne de patatesleri döşeyin sonra kavurduğunuz pirinçten bir kat pirinç serin üstüne bir kat et onunda ustune tekrar pirinç ve onunda ustune tekrar et tabii arada tuz atarsanız iyi olur.. ardından domatesi ve salatalığı küp küp kaşığa gelecek şekilde doğrayın ve sonra sininin üzerine evvela pişen tencereyi ters cevirin (piştiğini yanık soğan kokusundan anlayacaksınız)
etrafınada resmlerde gördüldüğü gibi papatya modeli yada halka modeli şeklinde salatayı ve yoğurdu serin..
Öneri: maklubeyi yapacağınız tencereyi daha hiçbirşey koymadan sıvı yağ ile içini yağlarsanız (hem dibini hem yanlarını) tersini cevirdikten sonra rahatca tencere çıkar.
Dikkat: acele ile başlamayın ve yoğurtsuz sakın yemeye kalkmayın ağzınız yanar...
Bu gune kadar hep ben cevirdim tencereleri ve hep bensiz başlayan bi sazan oldu tabi tencereyi mutfağa götürdüğüm sıra orda olmuyorum ve açlar ordusundan bir sazan yemeğin güzelliğinden ve açlığından olsa gerek abisini beklemeden başlıyor tabi bende gelip bakıyorum mesela husrev abi başlamış, diğerleri bekliyor, bende diyorumki eeeeevvvettt husrev abimiz başladığına göre bizde başlayabilirz tabi ilk etapta yediği boğazında kalıyor sazanlığının farkına varıyor bir an ama kısa sürüyor çünki ben başlayınca herkes yemeğe dalıyor kimse onun acemiliğine aldırış etmiyor
:029: 3 kg itina ile sinirlerinden ve yağından sıyrılmış kırmızı et.. 3 kg idealidir 2,5 ta gayet iyidir 2 den az olursa bişeye benzemez,zaten ben de 2 den aşağısına elimi sürmem..
Tarihçi kardeş. iyi dersin hoş dersin ama 3 kg. eti kim kaybetmiş biz bulalım.
sizin kasap dükkanınız mı var yada ailenizin mi acep? bu durumda bu yemeği kurban bayramında yapmak lazım .benim şahsi fikrim tabiki.gerçi ben zaten çok et yiyen bir insan değilim ama...yinede 3 kg.et bana biraz fazla gibi geldi kardeş.:029:
tarifin altına resimleri de ekledim.. şimdi ebrar diyecek 3 yıldır başka maklube yapmadınmı hep aynı resimler.. daha sonra yaptıklarımızı da çektik ama etrafında arkadaşlar da var onları koymuyoruz o nedenle aynı resimler tekrar..
e derim tabi neredeyse 3 yıldır aynı resim...
millette taze sanıp iştahlanıyor...yahu o resim Tarihci daha gençken çekildi kendisi yaşlandı maklubenin halini varın siz düşünün...
hem millet oluyormuş etrafında...yahu sizde millet başına üşüşmeden hemen çekiverin fotoğtafı...el çabukluğu marifet siz ki ales sorusu çözen bir muhteremsiniz bunumu halledemiyorsunuz yani.....
Tarihci abime laf yok ebrar172 dokunma ona...:031::031:
Bu sefer maklubeyi bizim için yapacak yaa akıllım...Bırak malzemeyi bol tutsun.
Bişeyleri insanın canı çok isteyince ne derler.......................:011::011:
Kahvaltı yapmanın dışında her yiyeceği istedi midem...
Tarihci abime laf yok ebrar172 dokunma ona...:031::031:
Bu sefer maklubeyi bizim için yapacak yaa akıllım...Bırak malzemeyi bol tutsun.
Bişeyleri insanın canı çok isteyince ne derler.......................:011::011:
Kahvaltı yapmanın dışında her yiyeceği istedi midem...