Safahat

müzahref

Member
Safahat okumak istedim okuyamadım...Yardım edebilecek kimseler var mı?
Buradan çalışmak daha kolay çift tıklıyorum :) fakat bir anlam oluşturamıyorum ve tıklayınca çıkmayanlar var...

Fâtih Câmii

Yatarken yerde ilhâdıyle(dinsizlğiyle) haşr olmuş sefil efkâr,
Yarıp edvârı yükselmiş bu müdhiş heykel-i ikrâr,?
Siyeh reng-i dalâlet bir bulut şeklinde mâzîler,(bu ve bundan sonrasını anlamadım)
Civârından kaçar, bulmaksızın bir lâhza istikrâr;
Ziyâ-rîz-i(ziya akıtıcı) hakîkat bir seher tavrında müstakbel,
Gelir fevkınden eyler sermedî binlerce nûr îsâr.
Derâgûş etmek(kucaklamak) ister nâzenîn-i bezm-i lâhûtu(Allah'ın indindeki incelikleri):
Kol açmış her menârı(minareleri) sanki bir ümmîd-i cür'etkâr!
O revzenler(pencereler), nazarlardan nihân(gizli) dîdâra müstağrak,
Birer gözdür ki sıyrılmış önünden perde-i esrâr.

Son düzenleme:

faris

Gerçek bir hikayeden uyarlanmıştır.
Yönetici
Kıymetli Kardeşim;

Sitemizde bulunan çift tıklamalı lugat Risale-i Nur eserlerinde geçen kelimelere aittir. Onun için diğer eserlere ait birleşik kelimeler bulunmayabilir. Ayrıca Risale-i Nur eserleri dışındaki eserlerin mana bütünlüğünü anlamak çok zordur. Çünkü Ustad r.a. risale-i nur eserlerinde kullanmış olduğu kelimeleri akabinde anlaşılabilmesi için ya anlamdaş kelimelerle veya açıklayarak kelime manalarını vermektedir. Ancak diğer eserlerde bunu görmek çok nadir olmakta..

faris

Gerçek bir hikayeden uyarlanmıştır.
Yönetici
Mesela :

Öyle de: لَهُ الْحَمْدُ kelimesiyle, yani hamd ve şükür ile, yani nimetten in'amı hissetmekle, yani Mün'imi tanımakla ve in'amını düşünmekle, yani onun rahmetinin iltifatını ve şefkatinin teveccühünü ve in'amının devamını düşünmekle; nimetten bin derece daha leziz, manevî bir lezzet kapısını sana açar.

Asa-yı Musa ( 228 )