Salavat Rekoru!

makes

Well-known member

Gerçek manada ALLAH ve cümle melekleri Şanlı Peygamber üzerine salât ederler. Ey iman ile şerefyab olan, ey irfan nûru ile feyz bulan kullar. Siz de Ona Salavat; usulüne göre Ona selam eyleyin.
(33.56.)

Sallallahü ala seyyidina Muhammedin ve ala alihi ve sahbihi ve sellem

Alâh-u Teâlâ efendimiz ve sahibimiz MUHAMMED’e onun âl-i ve ashabına salât ve selam eylesin.

makes

Well-known member
Bir gün, Resulüllah s.a.v.meclise geldi.
Sevinci yüzünden okunuyordu. Şöyle buyurdu:

"Cebrail, Âlemlerin Rabbından bana müjdeli geldi ve şöyle dedi: Sen, şuna razı değil misin YÂ MUHAMMED; ümmetinden sana bir salâvat okuyan herkese ben on salâvat okurum;ümmetinden bir selâm gönderen herkese ben on selâm gönderirim."

اَللّٰهُمَّ صَلِّ عَلٰى سَيِّدِ ناَ مُحَمَّدٍ وَ أَزْواَجِه۪ وَ ذُ رِّيَّتِه۪ . كَمَا صَلَّيْتَ عَلَي سَيِّدِناَ اِبْرٰه۪يمَ وَ باَرِكْ عَلَي سَيِّدِناَ مُحَمَّدٍ وَ أَزْواَجِه۪ وَ ذُ رِّيَّتِه۪ . كَماَ باَرَكْتَ عَلٰى اٰلِ سَيِّدِناَ اِبْرٰه۪يمَ إِنَّكَ حَم۪يدٌ مَج۪يدٌ

ALLAHım, Efendimiz ibrahime salât ettiğin gibi Efendimiz MUHAMMED’e onun zevcelerine ve zürriyyetine de salat eyle. ALLAHım, Efendimiz ibrahime bereket ihsan ettiğin gibi Efendimiz MUHAMMED’e onun zevcelerine ve zürriyyetine de bereket ihsan eyle. Şüphesiz sen methedilmeye layık azâmet ve şeref sâhibisin. (Sen her türlü övgüye layıksın. Yücelik ve şeref de senin elindedir.)

NuruAhsen

Sonsuz Temâþâ
Allahümme salli alâ men ruhuhu mihrabül ervahi vel melâiketi vel kevni; Allahümme salli alâ men huve imamul enbiyâi vel mürseliyn; Allahumme salli alâ men huve imamu ehlil Cenneti ibâdillahil mü’miniyn.

NuruAhsen

Sonsuz Temâþâ

salavatfi1.gif