Sen Hangisisin??

• Konbuyu başlatan Tarihci19
  • Başlangıç tarihi
T

Tarihci19

Misafir
Bir zamanlar, her şeyden sürekli şikayet eden; Her gün hayatinin ne kadar berbat olduğundan yakınan bir kız vardı Hayat, ona göre, çok kötüydü ve sürekli savaşmaktan, mücadele etmekten yorulmuştu.
Bir problemi çözer çözmez, bir yenisi çıkıyordu karşısına.
Genç kızın bu yakınmaları karşısında, mesleği aşçılık olan babası ona bir hayat dersi vermeye niyetlendi.
Bir gün onu mutfağa götürdü.
Üç ayrı cezveyi suyla doldurdu ve ateşin üzerine koydu.
Cezvelerdeki sular kaynamaya başlayınca, Bir cezveye bir patates, diğerine bir yumurta, sonuncusuna da kahve çekirdeklerini koydu Daha sonra kızına tek kelime etmeden, beklemeye başladı.
Kızı da hiçbir şey anlamadığı bu faaliyeti seyrediyor ve sonunda karşılaşacağı şeyi görmeyi bekliyordu.
Ama o kadar sabırsızdı ki, sızlanmaya ve daha ne kadar bekleyeceklerini sormaya başladı.
Babası onun bu ısrarlı sorularına cevap vermedi.
Yirmi dakika sonra, adam cezvelerin altındaki ateşi kapattı.
Birinci cezveden patatesi çıkardı ve bir tabağa koydu.
İkincisinden yumurtayı çıkardı.
Daha sonra son cezvedeki kahveyi bir fincana boşalttı.
Kızına dönerek sordu: - "Ne görüyorsun ?"
"Patates, yumurta ve kahve" diye alaylı bir cevap verdi kızı.
"Daha yakından bak bir de" dedi baba , "patatese dokun."
Kız denileni yaptı ve patatesin yumuşamış olduğunu söyledi.
"Ayni şekilde, yumurtayı da incele". Kız, kabuğunu soyduğu yumurtanın katılaştığını gördü.
En sonunda, kızının kahveden bir yudum almasını söyledi.
Söylenileni yapan kızın yüzüne, kahvenin nefis tadıyla bir gülümseme yayıldı.
Ama yine de bütün bunlardan bir şey anlamamıştı "Bütün bunlar ne anlama geliyor baba? "
Babası, patatesin de, yumurtanın da, kahve çekirdeklerinin de ayni sıkıntıyı yaşadıklarını, yani kaynar suyun içinde kaldıklarını anlattı.
Ama her biri bu sıkıntı karşısında farklı farklı tepkiler vermişlerdi.
Patates daha önce sert, güçlü ve tavizsiz görünürken, kaynar suyun içine girince yumuşamış ve güçten düşmüştü.
Yumurta ise çok kırılgandı; dışındaki ince kabuğun içindeki sıvıyı koruyordu. Ama kaynar suda kalınca, yumurta sertleşmiş katılaşmıştı.
Ancak kahve çekirdekleri bambaşkaydı. Kaynar suyun içinde kalınca, kendileri değiştiği gibi suyu da değiştirmişlerdi ve ortaya tamamen yeni bir şey çıkmıştı.
"Sen hangisisin" diye sordu kızına.
"Bir sıkıntı kapını çaldığında nasıl tepki vereceksin?"
"Patates gibi yumuşayıp ezilecek misin? "
"Yumurta gibi, kalbini mi katılaştıracakcaksın? "
"Yoksa, Kahve çekirdekleri gibi, başına gelen her olayın duygularını olgunlaştırmasına ve hayatına ayrı bir tat katmasına izin mi vereceksin "

Siz Hangisisiniz.........?

illailayh

Active member
ben kahveyim ben kahveyim ben kahveyim ;D ;D ;D

ha bu arada srgerdan abimin pakedi elime ulastı:) kitaplarım ve eşarbım..abi nezaket timsalisin bu vesileyle sana cok tesekkür ediyorum.. ;)

FaKiR

Meþveret Bþk.
Bir sıkıntı kapını çaldığında nasıl tepki verece ksin?"
"Patate s gibi yumuşayıp ezilec ek misin? " ::)
"Yumurt a gibi, kalbin i mi katılaştıracakcaksın? " ???
"Yoksa, Kahve çekirdekleri gibi, başına gelen her olayın duygul arını olgunl aştırmasına ve hayatına ayrı bir tat katmasına izin mi verece ksin " .) .) .)==>>>bundan bundan bundan :police:
guzel paylasm Allah razi olsun
illailayh ' Alıntı:

ha bu arada srgerdan abimin pakedi elime ulastı:) kitaplarım ve eşarbım..abi nezaket timsalisin bu vesileyle sana cok tesekkür ediyorum.. ;)
helal olsun sergerdan abiye, almam almam dedi ama esarbida almis sonunda, hayirli ugurlu olsun ilahilayh gule gule kullan(ben kesin fare cikar demistim paketten ama insafli cikti Sergerdan abi :angel:)

T

Tarihci19

Misafir
fezapilotu ' Alıntı:
Bir sıkıntı kapını çaldığında nasıl tepki verece ksin?"
"Patate s gibi yumuşayıp ezilec ek misin? " ::)
"Yumurt a gibi, kalbin i mi katılaştıracakcaksın? " ???
"Yoksa, Kahve çekirdekleri gibi, başına gelen her olayın duygul arını olgunl aştırmasına ve hayatına ayrı bir tat katmasına izin mi verece ksin " .) .) .)==>>>bundan bundan bundan :police:
guzel paylasm Allah razi olsunhelal olsun sergerdan abiye, almam almam dedi ama esarbida almis sonunda, hayirli ugurlu olsun ilahilayh gule gule kullan(ben kesin fare cikar demistim paketten ama insafli cikti Sergerdan abi :angel:)

teşekkür ederim ...

T

Tarihci19

Misafir
fezapilotu ' Alıntı:
rica ederim efendim ,biz tesekkur ederiz, emek verip guzel paylasimlarda bulundugunuz icin...

asıl okuduğunuz ilgi gösterdiğiniz için ben teşekkür ederim, okunmadıktan sonra ne kıymeti kalırdı..

hulusi

Well-known member
ben hangisiyim acaba..düşünmem lazım..ama kahve gibi olmayı isterdim vesselam
Rabbim sizi patates gibi sizi bitiren..yumurta gibi katılaştıran zorluklardan muhafaza buyursun ..hep kahve tadında kalmanız duasıyla

T

Tarihci19

Misafir
hulusi ' Alıntı:
ben hangisiyim acaba..düşünmem lazım..ama kahve gibi olmayı isterdim vesselam
Rabbim sizi patates gibi sizi bitiren..yumurta gibi katılaştıran zorluklardan muhafaza buyursun ..hep kahve tadında kalmanız duasıyla

aminn aminnn inşallah..

ebrar172

Talebe
Tarihci elinize sağlık çok güzel bir teşbih..fakat bu 3 durum yani patates kahve ve yumurta hepsi olmalı insan ...bazı acılar zorluklar vardır örneğin evlerden uzak evlat acısı gibi o vakit insan patates gibi darmadağın olur lakin elinde değildir bu...bir başka durumda misalen düşmana şirke tağuta karşı hz Ömer misali sert ve celallidir..yumurta gibi özü yumuşacık cismi kaskatı kesilir...
ve yahut bir kadın binbir acı ve zahmete sabrederek evladını dünyaya getirir ve o anda bir kahvenin rayihasıyla mis kokar ve lezzetiyle hayatı bambaşka bir boyuta taşınır..velhasıl her 3 durumda insana hastır ve yeri gelir insan patates yeri gelir yumurta yeri gelir kahve olur...önemli olan şairin dediği gibi (lütfunda hoş, kahrında hoş) herşeyin O'ndan geldiğini bilmektir...

hulusi

Well-known member
bazı acılar zorluk lar vardır örneğin evlerd en uzak evlat acısı gibi o vakit insan patate s gibi darmad ağın olur lakin elinde değildir bu...ağlarım ,ağlatamam..hssederim söylemem..diyeyim tekrardan..rabbim evlat acısyla dağılan yürekleri..şefkatinle dirilt...>Seni ve verdiklerini seviyorum..acım fıtrıdır..af buyur sultanım

Sergerdan

Well-known member
Haşlama patates ve yumurtayı küçüklügümden beri sevmem.Ben de kahve olim bari :)
illailayh ' Alıntı:

Bişey degil,burdan tüm elazize,Caponya ya selamlar. :)

illailayh

Active member
Sergerdan ' Alıntı:
Haşlama patates ve yumurtayı küçüklügümden beri sevmem.Ben de kahve olim bari :)Bişey degil,burdan tüm elazize,Caponya ya selamlar. :)

a.s caponya sizinle gurur duyuyor:)abi hizmet rehberi çok güzel..şükren kesira:):)_________________________________________________okuldayım forum bağımllılık yapmıs yahu:)

T

Tarihci19

Misafir
ebrar172 ' Alıntı:
Tarihci elinize sağlık çok güzel bir teşbih..fakat bu 3 durum yani patates kahve ve yumurta hepsi olmalı insan ...bazı acılar zorluklar vardır örneğin evlerden uzak evlat acısı gibi o vakit insan patates gibi darmadağın olur lakin elinde değildir bu...bir başka durumda misalen düşmana şirke tağuta karşı hz Ömer misali sert ve celallidir..yumurta gibi özü yumuşacık cismi kaskatı kesilir...
ve yahut bir kadın binbir acı ve zahmete sabrederek evladını dünyaya getirir ve o anda bir kahvenin rayihasıyla mis kokar ve lezzetiyle hayatı bambaşka bir boyuta taşınır..velhasıl her 3 durumda insana hastır ve yeri gelir insan patates yeri gelir yumurta yeri gelir kahve olur...önemli olan şairin dediği gibi (lütfunda hoş, kahrında hoş) herşeyin O'ndan geldiğini bilmektir...

Rjaa ederim, evet insan yerine zamanına göre bunların hepsi olabilir, olmalı... _________________________________________________
özge ' Alıntı:
BİR ÖMÜR BOYU KAHVE GİBİ OLMA DUASIYLA.. ;)
EMEĞİNE SAĞLIK TARHCİ ABİ..GÜZELDİ. :)

Rjaa ederim _________________________________________________
vakar ' Alıntı:
sanırım yumurta ama kahve gibi olmayı dilerim:(

Allah hakkınızda herşeyin en hayırlısını versin, verdiklerine de gönlünüzü razı eylesin.. _________________________________________________
illailayh ' Alıntı:
a.s caponya sizinle gurur duyuyor:)abi hizmet rehberi çok güzel..şükren kesira:):)_________________________________________________okuldayım forum bağımllılık yapmıs yahu:)

nurcunun hediyesi hizmet rehberi olur tabi.. .)

söylemiştim bağımlılık yaptığını gerci ben de iki gundur gelemiyorum evimi taşıdık.. çok daha güzel bi daireye gectik elhamdülillah, kira biraz yüksek ama değiyor .)

illailayh

Active member
tabi ki serde cimrilik olunca kira baya yüklü gelebilio abi :p ;D
ee hzmet rehberını yollamayanlarda var yollayandan ALLAH RAZI olsun yollmayandan da:):)

T

Tarihci19

Misafir
biri benden hizme rehberi istemişte göndermemiş miyim?

konu hizmetin parası olunca tutumlu davranmak elzemdir.. şahsi param olsa belki çok değil ama hizmetin parası çok kıymetlidir...

..

illailayh

Active member
Tarihci ' Alıntı:
biri benden hizme rehberi istemişte göndermemiş miyim?

konu hizmetin parası olunca tutumlu davranmak elzemdir.. şahsi param olsa belki çok değil ama hizmetin parası çok kıymetlidir...

dershaneye başladım abla adayıyım yanii:) bizde daha anlarız halinden:):)nedir bu öss yahu belimi büktü

..
:'(