Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Şiirler
sevme...birdaha beni sevme...
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="suyosunu" data-source="post: 142402" data-attributes="member: 13996"><p><strong><em>Ben parmaklarımı pembe boyalara boyayıp </em></strong></p><p><em><strong>resimler çizmek istedim ,</strong></em></p><p><em><strong>şarkılar söylemek istedim.</strong></em></p><p><em><strong>çocuklar gibi koşup oynamak istedim</strong></em></p><p><em><strong>ıslak çimenler üzerinde çıplak ayaklarımla.</strong></em></p><p><em><strong>Gözlerimi kapatıp dalgaların sesini dinlemek </strong></em></p><p><em><strong>ve denizi koklamak istedim doyana kadar.</strong></em></p><p><em><strong>Kumlara karışıp yeryüzü ile bütünleşmek istedim ben. </strong></em></p><p><em><strong>Ben hiç başkası olamadım ki. </strong></em></p><p> </p><p><em><strong>Ben hiç kimseyi unutmadım ki.</strong></em></p><p><em><strong>Beni bırakıp giden insanların ne seslerini ne yüzlerini </strong></em></p><p><em><strong>ne de sözlerini unutmadım.</strong></em></p><p><em><strong>Ben, bana söylenilen güzel ya da kötü</strong></em></p><p><em><strong>hiçbir cümleyi unutmadım ki.</strong></em></p><p><em><strong>Beni unuttunuz mu diye sormadım ki onlara.</strong></em></p><p> </p><p><em><strong>Birikti şimdi beni bırakıp giden insanların </strong></em></p><p><em><strong>yüzleri,</strong></em></p><p><em><strong>sesleri,</strong></em></p><p><em><strong>sözleri,</strong></em></p><p><em><strong>Birikti beynimde...</strong></em></p><p><em><strong>Susun lütfen,</strong></em></p><p><em><strong>yalnızca insan olmak istedim ben,</strong></em></p><p><em><strong>insan gibi yaşamak.</strong></em></p><p><em><strong>şimdi lütfen susun...</strong></em></p><p> </p><p> </p><p><em><strong>Artık herşey için çok geç...</strong></em></p><p><em><strong>Alıp gideceğim söylemediğim sözlerimi,</strong></em></p><p><em><strong>alıp gideceğim ölü doğmuş düşlerimi…</strong></em></p><p><em><strong>adımı kimsenin bilmediği şehirlerde yaşayacağım..</strong></em></p><p> </p><p><em><strong>telefonumu kimse çaldırmayacak..</strong></em></p><p><em><strong>yokluğumdan kederlenmeyecek kimse...</strong></em></p><p> </p><p> </p><p><em><strong>sokak kedileriyle arkadaş olacağım yalnızca…</strong></em></p><p><em><strong>onlar anlar benim kederimi...</strong></em></p><p><em><strong>mahzun kedilerin gözlerinde kaybolacağım...</strong></em></p><p><em><strong>kuşlara anlatacağım derdimi..</strong></em></p><p> </p><p><em><strong>BARDAĞIN İÇİNDE BİR damla su vardı.</strong></em></p><p><em><strong>Bir aşağı bir yukarı gezdirdim onu. </strong></em></p><p><em><strong>Sonra durup seyrettim. </strong></em></p><p><em><strong>O damla,</strong></em></p><p><em><strong>aczin ve fakrın en güzel ifadesi olan göz yaşını andırıyordu; </strong></em></p><p><em><strong>muhtaç oluşun, </strong></em></p><p><em><strong>isteyen oluşun,</strong></em></p><p><em><strong>yalvarış hâlinin sözsüz ifadesi olan göz yaşını…</strong></em></p><p> </p><p><em><strong>su hayattı...</strong></em></p><p> </p><p><em><strong>adıma su deseler de </strong></em></p><p><em><strong>ben hiç su olamadım ki dost... </strong></em></p><p> </p><p> </p><p><em><strong>sus payı verilmiş bir hayatın hangi harfinden tutmalı insan ..</strong></em></p><p> </p><p><em><strong>Şu Koca İstanbul’un hangi tepesinden haykırmalıyım </strong></em></p><p><em><strong>bir başka tepesine ki suskunluğum sana </strong></em></p><p><em><strong>bürünüp çıkıp gelsin düşlerime ..</strong></em></p><p> </p><p><em><strong>Yazmıyorum ...</strong></em></p><p> </p><p><em><strong>ya da yazamıyorum ...</strong></em></p><p> </p><p><em><strong>ve artık;</strong></em></p><p> </p><p><em><strong>Kirletilmiş bir satır düştü yazgıma...</strong></em></p><p> </p><p><em><strong>kırmızı bir çay..</strong></em></p><p> </p><p><em><strong>yanık bir gül..</strong></em></p><p> </p><p><em><strong>kırık bir gönül..</strong></em></p><p> </p><p><em><strong>Ve muhabbetin sağnak sağnak yağdığı ;</strong></em></p><p> </p><p><em><strong>doyumsuz istanbul akşamlarında ;</strong></em></p><p> </p><p><em><strong>ney'imin deliklerinde isimsiz bir nota..</strong></em></p><p> </p><p><em><strong>Çile hanemde bir başına çürümeyi beceremediğim için </strong></em></p><p><em><strong>bir topluluk arıyorum kendime.</strong></em></p><p><em><strong>Kederleri ve kaderleri bana benzeyen.</strong></em></p><p><em><strong>kelimelere gereksinim duymadan anlaşabileceğim birileri olmalı.</strong></em></p><p><em><strong>Yüreğinden benimkine benzer trenlerin geçtiği,</strong></em></p><p><em><strong>beyninde benim aktığım denize dökülen </strong></em></p><p><em><strong>ırmakların aktığı birileri olmalı..............</strong></em></p><p> </p><p> </p><p><em><strong>kağıtlardan gökkuşağı yap bana. </strong></em></p><p><em><strong>Uzun mavi şiirler </strong></em></p><p><em><strong>bir de gülücükler yap bana. </strong></em></p><p> </p><p><em><strong>Kapama perdeleri, </strong></em></p><p><em><strong>bırak şiir süzülsün </strong></em></p><p><em><strong>defterimden içeri. </strong></em></p><p><em><strong>Beyaz kağıt, </strong></em></p><p><em><strong>cümlelerle aydınlansın... </strong></em></p><p> </p><p><em><strong>Su'dan kule </strong></em></p><p><em><strong>gökyüzünden kumlar... </strong></em></p><p><em><strong>Şiirlerden oyunlar yap bana. </strong></em></p><p><em><strong>Bir çocuğun şair misali </strong></em></p><p><em><strong>çarpan kalbine </strong></em></p><p><em><strong>şiir kokan edebi yalnızlıklar çiz.</strong></em></p><p> </p><p><em><strong>Yaşanmamış herşeyin vebalini aldımda geldim sana </strong></em></p><p><em><strong>Uyunmamış uykuların huzurunu </strong></em></p><p><em><strong>Söylenmemiş tüm sözlerin ağırlığını getirdim sana </strong></em></p><p><em><strong>Al gece rengi saçlarımı </strong></em></p><p><em><strong>Gözlerimde ki ışıltısı yitmiş yıldızları al </strong></em></p><p><em><strong>Ellerimin çare diye sarıldığı kırgınlıklarımı getirdim sana </strong></em></p><p><em><strong>Al kırgınlıkları</strong></em></p><p><em><strong>Oyuncak bebekler yapardık çocukken </strong></em></p><p><em><strong>İki tahtadan </strong></em></p><p><em><strong>Giydirirdik sonra süslü elbiseler </strong></em></p><p><em><strong>Bebeklerimi getirdim sana </strong></em></p><p><em><strong>İster oyna ister yak </strong></em></p><p><em><strong>Korkularla bölünürdü uykularım, </strong></em></p><p><em><strong>Kâbuslarımı getirdim sana </strong></em></p><p><em><strong>Yazılmamış öykülerimi </strong></em></p><p><em><strong>üflenmemiş Ney'imi getrdim sana,</strong></em></p><p><em><strong>yüküm çok fazla...</strong></em></p><p> </p><p><em><strong>Sana sevgiler getirmiştim oysa...</strong></em></p><p><em><strong>Bu yaşamdan küçücük umutlar derlemiştim yüreğimde…</strong></em></p><p><em><strong>Şimdilerde gönlümün yelkenlerini toplamaktayım...</strong></em></p><p> </p><p> </p><p><em><strong>sevme...</strong></em></p><p><em><strong>birdaha beni sevme...</strong></em></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="suyosunu, post: 142402, member: 13996"] [B][I]Ben parmaklarımı pembe boyalara boyayıp [/I][/B] [I][B]resimler çizmek istedim ,[/B][/I] [I][B]şarkılar söylemek istedim.[/B][/I] [I][B]çocuklar gibi koşup oynamak istedim[/B][/I] [I][B]ıslak çimenler üzerinde çıplak ayaklarımla.[/B][/I] [I][B]Gözlerimi kapatıp dalgaların sesini dinlemek [/B][/I] [I][B]ve denizi koklamak istedim doyana kadar.[/B][/I] [I][B]Kumlara karışıp yeryüzü ile bütünleşmek istedim ben. [/B][/I] [I][B]Ben hiç başkası olamadım ki. [/B][/I] [I][B]Ben hiç kimseyi unutmadım ki.[/B][/I] [I][B]Beni bırakıp giden insanların ne seslerini ne yüzlerini [/B][/I] [I][B]ne de sözlerini unutmadım.[/B][/I] [I][B]Ben, bana söylenilen güzel ya da kötü[/B][/I] [I][B]hiçbir cümleyi unutmadım ki.[/B][/I] [I][B]Beni unuttunuz mu diye sormadım ki onlara.[/B][/I] [I][B]Birikti şimdi beni bırakıp giden insanların [/B][/I] [I][B]yüzleri,[/B][/I] [I][B]sesleri,[/B][/I] [I][B]sözleri,[/B][/I] [I][B]Birikti beynimde...[/B][/I] [I][B]Susun lütfen,[/B][/I] [I][B]yalnızca insan olmak istedim ben,[/B][/I] [I][B]insan gibi yaşamak.[/B][/I] [I][B]şimdi lütfen susun...[/B][/I] [I][B]Artık herşey için çok geç...[/B][/I] [I][B]Alıp gideceğim söylemediğim sözlerimi,[/B][/I] [I][B]alıp gideceğim ölü doğmuş düşlerimi…[/B][/I] [I][B]adımı kimsenin bilmediği şehirlerde yaşayacağım..[/B][/I] [I][B]telefonumu kimse çaldırmayacak..[/B][/I] [I][B]yokluğumdan kederlenmeyecek kimse...[/B][/I] [I][B]sokak kedileriyle arkadaş olacağım yalnızca…[/B][/I] [I][B]onlar anlar benim kederimi...[/B][/I] [I][B]mahzun kedilerin gözlerinde kaybolacağım...[/B][/I] [I][B]kuşlara anlatacağım derdimi..[/B][/I] [I][B]BARDAĞIN İÇİNDE BİR damla su vardı.[/B][/I] [I][B]Bir aşağı bir yukarı gezdirdim onu. [/B][/I] [I][B]Sonra durup seyrettim. [/B][/I] [I][B]O damla,[/B][/I] [I][B]aczin ve fakrın en güzel ifadesi olan göz yaşını andırıyordu; [/B][/I] [I][B]muhtaç oluşun, [/B][/I] [I][B]isteyen oluşun,[/B][/I] [I][B]yalvarış hâlinin sözsüz ifadesi olan göz yaşını…[/B][/I] [I][B]su hayattı...[/B][/I] [I][B]adıma su deseler de [/B][/I] [I][B]ben hiç su olamadım ki dost... [/B][/I] [I][B]sus payı verilmiş bir hayatın hangi harfinden tutmalı insan ..[/B][/I] [I][B]Şu Koca İstanbul’un hangi tepesinden haykırmalıyım [/B][/I] [I][B]bir başka tepesine ki suskunluğum sana [/B][/I] [I][B]bürünüp çıkıp gelsin düşlerime ..[/B][/I] [I][B]Yazmıyorum ...[/B][/I] [I][B]ya da yazamıyorum ...[/B][/I] [I][B]ve artık;[/B][/I] [I][B]Kirletilmiş bir satır düştü yazgıma...[/B][/I] [I][B]kırmızı bir çay..[/B][/I] [I][B]yanık bir gül..[/B][/I] [I][B]kırık bir gönül..[/B][/I] [I][B]Ve muhabbetin sağnak sağnak yağdığı ;[/B][/I] [I][B]doyumsuz istanbul akşamlarında ;[/B][/I] [I][B]ney'imin deliklerinde isimsiz bir nota..[/B][/I] [I][B]Çile hanemde bir başına çürümeyi beceremediğim için [/B][/I] [I][B]bir topluluk arıyorum kendime.[/B][/I] [I][B]Kederleri ve kaderleri bana benzeyen.[/B][/I] [I][B]kelimelere gereksinim duymadan anlaşabileceğim birileri olmalı.[/B][/I] [I][B]Yüreğinden benimkine benzer trenlerin geçtiği,[/B][/I] [I][B]beyninde benim aktığım denize dökülen [/B][/I] [I][B]ırmakların aktığı birileri olmalı..............[/B][/I] [I][B]kağıtlardan gökkuşağı yap bana. [/B][/I] [I][B]Uzun mavi şiirler [/B][/I] [I][B]bir de gülücükler yap bana. [/B][/I] [I][B]Kapama perdeleri, [/B][/I] [I][B]bırak şiir süzülsün [/B][/I] [I][B]defterimden içeri. [/B][/I] [I][B]Beyaz kağıt, [/B][/I] [I][B]cümlelerle aydınlansın... [/B][/I] [I][B]Su'dan kule [/B][/I] [I][B]gökyüzünden kumlar... [/B][/I] [I][B]Şiirlerden oyunlar yap bana. [/B][/I] [I][B]Bir çocuğun şair misali [/B][/I] [I][B]çarpan kalbine [/B][/I] [I][B]şiir kokan edebi yalnızlıklar çiz.[/B][/I] [I][B]Yaşanmamış herşeyin vebalini aldımda geldim sana [/B][/I] [I][B]Uyunmamış uykuların huzurunu [/B][/I] [I][B]Söylenmemiş tüm sözlerin ağırlığını getirdim sana [/B][/I] [I][B]Al gece rengi saçlarımı [/B][/I] [I][B]Gözlerimde ki ışıltısı yitmiş yıldızları al [/B][/I] [I][B]Ellerimin çare diye sarıldığı kırgınlıklarımı getirdim sana [/B][/I] [I][B]Al kırgınlıkları[/B][/I] [I][B]Oyuncak bebekler yapardık çocukken [/B][/I] [I][B]İki tahtadan [/B][/I] [I][B]Giydirirdik sonra süslü elbiseler [/B][/I] [I][B]Bebeklerimi getirdim sana [/B][/I] [I][B]İster oyna ister yak [/B][/I] [I][B]Korkularla bölünürdü uykularım, [/B][/I] [I][B]Kâbuslarımı getirdim sana [/B][/I] [I][B]Yazılmamış öykülerimi [/B][/I] [I][B]üflenmemiş Ney'imi getrdim sana,[/B][/I] [I][B]yüküm çok fazla...[/B][/I] [I][B]Sana sevgiler getirmiştim oysa...[/B][/I] [I][B]Bu yaşamdan küçücük umutlar derlemiştim yüreğimde…[/B][/I] [I][B]Şimdilerde gönlümün yelkenlerini toplamaktayım...[/B][/I] [I][B]sevme...[/B][/I] [I][B]birdaha beni sevme...[/B][/I] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Şiirler
sevme...birdaha beni sevme...
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…