Siz hiç ZENGİN bir şehit duydunuz mu??????

illailayh

Active member
Haberi mutlaka sizler de okudunuz.
“Şehitlik sadece yoksulların kaderi mi” diye soruyordu, acılı baba.

Eminim empati yapıp, bu yüzü bir daha hiç gülmeyecek babanın yerine bıraktınız kendinizi.

Başınız döndü, değil mi.

Kalbiniz sıkıştı.

Nefes alamaz hale geldiniz.

Sadece yirmi genç yılın toplamı olan evlad kaybetmenin ağırlığını kafanızdan atmak için pencereye ya da balkona koştunuz.

Temiz hava almaya ihtiyacınız vardı.

Evladınızı öyle al kanlar içinde...

Ve hiç iyi gitmeyen beyaz kefenle görmeye dayanamayacağınızı bir kez daha duyumsadınız.

İnşaat işçisi baba oğlunun cenaze töreninde “hakkımı helal etmiyorum” dediğinde.

“vatan sağ olsun” klişesini bir iyilik olarak başlık atan medyaya; sakın benim oğlum için bu başlığı kullanmayın itirazını baştan yapıp, önlem alma gereğini duyuyor.

“Hakkımı helal etmiyorum” sözlerine açıklık getiren baba Cambaz, “Şehitlik sadece yoksulların kaderi mi? Duyarsız bir millete hakkımı helal etmiyorum. Belki duygusal konuşuyorum ama içimden gelenleri söylüyorum. Bir evladım daha olsa askere göndermem. Şehit babası olarak onur duyuyorum ama itirazımı söylüyorum” diyor.
Duyarsız bir millete hakkını helal etmeyen bu babanın sözlerinden kaç kişi üzerine alındı acaba?

Yoksa, aman canım bize ne umursamazlığı ile duymadık görmedik maymunluğu mu bir kez daha.

Fakat eminim içli yürekler acı acı düşündü ki, şimdiye kadar teröre kurban verdiğimiz son çeyrek yüzyılda; derde derman bile, bir zenginin çocuğu şehit olmadı.

Bir işadamının, para ağasının, ya da standart üstü yaşama sahip olanların çocukları yaşadı.

Ben bir profesörün, hakimin, paşanın, futbolcunun, sanatçının, hipermarketçinin oğlunun şehit düştüğünü hiç duymadım.

Devleti yöneten bunca başbakan ve bakan, milletvekili geldi geçti şu 25 yılda.

Binlerce bürokrat görev yaptı.

Hangi sihirli değnekle korudular çocuklarını.

Bu yoksul halk iyice merak etmekte.

Üstelik milliyetçilik ve muhafazakârlık hususunda mangalda kürek bırakmayanların, zengin dindarların da tek şehidi yok, ne ilginç değil mi?

Peki, bu babanın hakkını helal etmemesi kaç kişiyi rahatsız etti.

Bir ramazan sofrasına, evlad yitikliği ile oturan inşaat işçisi babanın bedduasının; bu duyarsız millete tutmayacağını mı sanıyorsunuz.

Binlerce yoksul halk çocuğu şehidin; annelerinin, kardeşlerinin, acılı aile ve yakınlarının feryadının bu millete huzur getireceğini mi sanıyorsunuz.

Ağlayanların gözyaşlarının, gülenlerden; bir gün mutlaka ilahi hesap olarak sorulmayacağını mı sanıyorsunuz.
14.09.2007 /Milli Gazete

FaKiR

Meþveret Bþk.
Ağlayanların gözyaşlarının, gülenlerden; bir gün mutlak a ilahi hesap olarak sorulm ayacağını mı sanıyorsunuz. ,
sorulacaktir elbet :s

T

Tarihci19

Misafir
şehitler neden hep yoksul veya orta gelirli vatandaşın evlatları? biraz fikir yürütelim.. adam zengin oğlunu kolejlerde okutmuş bu çocuk universite kazanmış ve askerliğini kısa dönem olarak yapmış veya çocuğun babası zengin ama çocuk o kadar başarılı değil hakkıyla kazanamamış olsun bu da sorun değil barajı gecmişya yeter,, özel unive göndermiş babası öyle veya böyle kala gece bi şekilde okulu bitirmiş ve yine askerde kısa dönem olmuşş.. veya kısa dönem kendisine çıkmamış uzun dönem yapacak ama okumuş adamın uzun dönemi de paralı askerlik asteymenlik,, rütbe sahibi bu askerde cepheye pek gitmiyor ekseriyetle asker yetişiriyor masa başı işler yapıyor o nedenle cepheye gidenler bunların dşında kalan insanlar oluyor şehit olanlarda haliyle onlar oluyor.. bunda çok kasıt aramamak lazım, yani askeriya zengin birini doğudaki cepheye göndermiyor diye bişey demek ne kadar doğru bilemiyorum ha bazı hatır gönül meselelerinden ötürü kayırılan insanlar vardır ama onların sayısı çok azdır.. askeriya sıcak bölgeye zengin askeride gönderiyor ama okumuş adam olduğu için bu asker ya masabaşında oluyor yada şehirdeki karakollarda oluyor arada bir kışlaya gidiyor veya kışlada kalıyorsa da masasının başından sıcak cepheye gitmiyor çünkü vazifesi masabaşında çalışmak.. haliyle şehit olanda gazi olanda ekseriyette okuyamamış dolayısıyla fakir insanlar oluyor...

illailayh

Active member
bi noktada katılıyorum abi fakat burda gene özellikle dogudaki egitim eksikligini görüyoruz çükü sehıt olanların ekseri gene dogudaki okuyamamıs gencler malesef bir dengesizlik var..tabiki biz olaya manevi cihetiyle bakıp yorumlamıyoruz suan zahırde maddi tarafını ele alıyoruz yanlış anlaşılmasın..

T

Tarihci19

Misafir
evet,

eğitim eksikliği _____ düşük gelirli işler = fakirlik
l___ uzun dönem rütbesiz askerlik cephe görevi = şehitlik

iyi eğitim__________ iyi gelirli işler = zenginlik
l________ kısa dönem veya masabaşı askerlik = --

illailayh

Active member
Tarihci ' Alıntı:
evet,

aynen fazla söze ne hacett..

FaKiR

Meþveret Bþk.
Tarihci ' Alıntı:
evet,

bi tanede ben ekleyivereyim
egitim eksikligi------------------>>fakirlik--------->>avrupaya kacis------>>zenginlik------->>>40 yasina varinca 2 ay askerlik