tanisma :) Selam sizin ve sevdiklerinizin Üzerine olsun..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

tahiri

New member
Selamunaleyküm.
Herkes bir tane vecize yazsın. yanlız tek bir tane yazılsın. orjinal cumle olsun. eger tam hatırlamıyorsak vecizeyi hatalı yazmamak için o cumleyi Risale-i Nur'dan mümkünse bulup yazsın. yani tekbir harfinin bile eksiksiz yazılmasına dikkat gösterelim inşaallah. Zira üstadımızın talebelerinden birisi tashihat yaparken bir kelime -ler ile biterken , ona anlamsız gelmiş ve -lar diye değiştirmiş.Üstadımız buyurmuşki; o harfi değiştirirken, titremeliydin.
ilk vecize benden. hemde tanışmış oluruz.

'İnsan fıtraten mükerrem olduğundan, hakkı arıyor. Bazan bâtıl eline gelir; hak zannederek koynunda saklar. Hakikatı kazarken, ihtiyarsız dalalet başına düşer; hakikat zannederek kafasına giydiriyor.' BEDİÜZZAMAN SAİD NURSİ

shacird

New member
Hakta ittifak, ehakta ihtilâf olduğundan, bazen hak, ehaktan ehaktır; hasen, ahsenden ahsendir. Herkes kendi mesleğine "Hüve hakkun" demeli, "Hüve'l-Hakku" dememeli. Veyahut "Hüve hasen" demeli, "Hüve'l-Hasen" dememeli... " Bediüzaman

karanfil313

Yeni Üye
selam kardeş.hoşgeldin ben de bu siteye yenice geldim ve çokk beğendim. raabbim böyle bir site hazırlayanlardan razi olsun amin :D :angel: :angel:

karanfil313

Yeni Üye
selam. siteye yenice bir arkadaşiımn tavsiyesiyle (Asr-i_Saadet ;)katıldım.çokk beğendim.bu siteyi tanıtmanızı istiyıorum. :) :) :)

Karanfil

New member
ve aleyküm selam adaşım hoşgeldin sefalar getirdin inşallah üyeligin hayırlı olur güzel paylaşımlar dilegiyle .....selam ve dua ile....

Garib

Talebe
Evet,bu zamanda hem iman ve din,hem hayat-ı ictimaiye ve şeriat,hem hukuk-u amme ve siyaset-i islamiye için gayet ehemmiyetli bir müceddid ister.Fakat en ehemmiyetlisi,hakaik-i imaniyeyi muhafaza noktasındaki tecdid,en mukaddes ve en büyüğüdür.
sikke-i tasdik-i gaybi
envar neş.sf:194
:))))

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...