Tavsiye edebileceğimiz kitapları yazalım mı?

ebrar172

Talebe
bikaç kişi kalmıştı, onlarada ben okuttum artık kalmadı:D

okumayanı karaelmas kardeşime yollarım artık...
her ne kadar okutma stilini bilmesemde...
icon10.gif
icon10.gif

Tarihci

Marmara Tarih
çok güzel bir konu Allah razı olsun..

"Kitabül Ezkiya" İbn ül Cevzi, üstün ve ince zeka örnekleri görmek istiyorsanız okuyun derim..

ebrar172

Talebe
son okuduğum kitap babam abdulhamid...
yazarı abdulhamid han'ın kızı ayşe sultan...

güzel detaylar var içinde...fakat okumayı sevmeyenlere sıkıcı gelebilir...

Gül kardeşim,güzel bir kitap.Otuzuncu sözüde kitabının sonunda okuyunca bi başka güzel oluyor dua ile

islenen zor ve karisik bir konu ama bu kadar yalin ve anlasilir, ancak risaleden istifade edilerek yapilabilirdi diye dusunuyorum, okurken risaleyi hazmetmis bir dusunce yapisi hissediliyor... mesela; okuyucu direk bir hitaba muhatab degil ama Nefsini (hasta olarak ve hatta bazen doktor olarak) orada goruyor, ve mesaji direk uzerine aliyor... sonra kullanilan ornekleme ve aciklama uslublari da etkileyici...

benim de aynen belirttiginiz gibi son kisim ozellikle hosuma gitti... Allah emegi gecenlerden razi olsun, dua ile...

camveelmaskapak-k.jpg

Sadık Yalsızuçanlar - Cam ve Elmas

okuyup bitirdigim degil, " okurken bittigim.. bittigim yerde; basladigim! " kitap, neler anlatmiyorki.... Mutlaka okuyun...

kitaptan;

düşümde sana, ''kalbin dille bir olduğunu nereden anlarız ?'' diye sordum...
''doğrudur, insanın dili kalbiyle bir olmalıdır... sözün dağınıklığı, kalbin perişanlığındandır...
gönül denizdir, dil kıyı; deniz dalgalanınca içindekileri sahile atar'' dedin...

.

AYBAROGLU

New member
Emine Şenlikoğlu'nun her kitabını öneririm ancak Çin İşkencesi ayrı bir güzeldir orada kominzmin ne demek olduğunu ve iki kardeşi nasıl birbirine kırdırdığını anlatan çok güzel bir kitap...

İlim-irfan

Well-known member
(Her şeyin dayandığı bir direk vardır. Dinin temel direği, fıkıh bilgisidir.) [Beyheki]
(Fıkıh öğrenmeden ibadet eden, gece karanlıkta bina yapıp, gündüz yıkana benzer.) [Deylemi]

Tasavvufu, yani tarikatı öğrenmeden önce, ilim öğrenmek gerekir. Hadis-i şerifte buyuruldu ki:
(Bir saat ilim öğrenmek veya öğretmek, sabaha kadar ibadet etmekten daha sevaptır.) [Ebu Nuaym]

İmam Malik Rh.A.:

“Kim tasavvufun öğrettiği ahlâk ve manevi hal ilmiyle yetinip fıkıh öğrenmezse, dinden çıkacak işler yapar, zındık olur. Kim de fıkıhla yetinir, ahlâk ve manevi halleri öğreten tasavvuf ilmini öğrenmezse büyük günahları işler, fasık olur. Her iki ilmi öğrenen kimse gerçek bir müslüman olur.” (Aliyyu’l-Kâri, Şerhu Ayni’l-İlim)

Bu manada İmam Şafii Rh.A. bir hikmet pınarı olan şiirinde şöyle der:

“Hem fakih, hem sufi ol, sakın birisiyle yetinme.
Bu sana hak için bir nasihattir dostum, incinme.
Sade fakihin kalbi katı olur, tadamaz takvayı,
Öbürü de cahil kalır, nasıl yapar ıslahı.” (Muhammed Afif, Divan-ı Şafii)

YUKARDAKİ PAYLAŞIMLARIMDANDA ANLAŞILACAĞI GİBİ BEN HER SEVDİĞİM KİŞİLERe İLK ÖNCE BİR İSLAM İLMİHALİ VEYA FIKIH OKUMALARINI TAVSİYE EDİYORUM ÖZELLİKLE EN AZINDAN 1 CİLTLİK HERHANGİ BİR İSLAM İLMAHİLİ OKUNMASINI TAVSİYE EDİYORUM HANİ BİLİNMESİ GEREKLİ OLAN ŞEYLERİ ÖĞRENİYOR İLMİHAL VE FIKIH DAN SONRADA KİŞİ ARTIK HANGİ KİTABIN SAĞLIKLI VE FAYDALI HANGİ KİTABIN ZEHİRLİ VE ZARARLI OLDUĞUNU ANLAYA BİLİYOR

EN AZINDAN BEN BÖYLE DÜŞÜNÜYORUM VE BÖYLE TAVSİYEDE BULUNUYORUM VE BÖYLE YETİŞDİM SONRADA BİR ÇOK FAYDALI ESERLERLE TANIŞTIM EVİME KENDİME GÖRE KÜTÜPHANE KURDUM İŞTE BURAYA KÜTÜPHANEMDEN ZAMAN ZAMAN BEĞENDĞİM ESERLERDEN TAVSİYEDE BULUNACAM ŞİMDİ FIKIHLA BAŞLADIK O ZAMAN HERKESİN ANLIYABİLECEĞİ TÜRDE TERCÜME EDİLEN BELKİ YER YER LÜGAT KELİMELER AKIL KARIŞTIRIRSA LÜGAT KİTAPLARINA BAKABİLİRSİNİZ AMA ÇOK ANLIŞILIR BİR TERCÜME EDİLMİŞ VE BENİM VE KÜTÜPHANEMDEDE BULUNAN BİR FIKIH KİTABI

4 MezhebeGöreİslamFıkhı-AbdurrahmanCeziri

AYRICA ELİMDE BİR ÇOK İLMİHAL KİTABI MEVCUT AMA İSİM VERMEK İSTEMİYORUM YANLIŞ ANLAŞILMALARA SEBEB OLUYO GÜVENDİĞİNİZ KİŞİLERİN SİZE TAVSİYE ETTİKLERİ İLMİHALLERİ OKUYABİLİRSİNİZ

VE HER ZAMAN KÜTÜPHANEMDE ÇOK OLMASINI İSTEDİM AMA BİR TÜRLÜ DEK GETİREMEDİM BU AŞAĞIDAKİ ESERİ VEHBİ ZUHAYLİNİN İSLAM FIKHI ANSİKLOPEDİSİNİ BEN HEP SAĞDAN SOLDAN BULARAK VE GERİ TESLİM EDEREK GÖZ GEZDİRDİM MESELA YER YER AKRABAMDAN ALDIM YER YERDE CAMİİDE BAKTIM VS. HATTA YUKARDAKİ FIKIH KİTABINDANDA ÖNCE TAVSİYE EDERİM AMA BENİM KÜTÜPHANEMDE YOK VE BU SAATTEN SONRADA OLACAĞINI PEK ZANNETMİYOM

İslamFıkhıAnsiklopedisi-VehbiZuhayli

Selam ve dua ile...

Huseyni

Müdavim
165466_k_4434.jpg
Ahmed Günbay Yıldız, bu eserinde değişik bir kompozisyonla karşınıza çıkıyor. Yaratılışın tabii bir sonucu olarak, hiç karşılık beklemeyen, hep kendinden veren bir babanın sevgisi. Ve kendilerini büyütene kadar üzerlerine titreyen bu babaya, yüreklerindeki sevgiden yeterince pay ayıramayan evlatlar... Bir de, bir genç kızın sabrı nakış nakış işlediği, tertemiz sevgisi... Ahmed Günbay Yıldız'ın bu eseri bir sevgi mozağiyi... (Arka Kapak)

Tarihci

Marmara Tarih
Osmanlı tarihini birincil kaynaklardan sağlam ama bir o kadarda keyifli ve akıcı sıkılmadan okumak isteyenler için

Prof.Dr.Ahmet Şimşirgil in Kayı I ve Kayı II kitapları çok güzel devamı da gelecek inşallah.

ve yine aynı yazarın, çevirisi olan -kendisi benim hocam olur- Barbaros Hayreddin Paşa nın adamlarından Seyyid Muradi nin yazdığı Kaptan Paşanın Seyir Defteri adlı kitabını keyifle okuyacağınızı ve elinizden bırakamayacağınızı düşünüyorum..

Bu kitap, Kanuni Sultan Süleymanın emriyle yazılmış olup, Barbaros Hayreddin Paşanın deniz seferleri anlatılmaktadır. Seferlere bizzat katılan Seyyid Muradi kendi katılmadıklarını da bizzat Barbarostan ve katılan diğer askerlerden dinleyerek yazmıştır. Bu kitap Kurtlar Vadisi dizisinde iskender büyük ün hapisanede okuduğu kitaptır.. iki kez dizide görnmüştür bu da duyurulur yani :)

nurhadimi

üye Sorumlusu
Tarih üzerine bi kitap ta bendeniz tavsiye edeyim bari tarihimizi doğru okumak adına Prof.Dr. Ahmet Akgündüz'ün Bilinmeyen Osmanlı adlı tek ciltlik kitabı var. Osmanlı adına merak ettiğiniz hemen herşey mevcut hemde en doğru şekliyle. Şiddetle tavsiye edilir:)

ewt bunu ben de okumuştum vakt-i zamanında

şiddetli tavsiyenize uyup bir daha mı okusak ne yapsak ?

Eyvàh!

Talebe
golge1.gif
99 İNCİ ALLAH´IN GÜZEL İSİMLERİ / KÜBRA KULAKLIKAYA / NESİL YAYINLARI

golge3.gif
KB_9789752694750.JPG
golge6.gif
golge8.gif

Kitap açıklaması

Merhaba! Eğilir misin biraz? Evet, sana diyorum. Eğil, eğil... Sana küçük bir sırrımı söyleyeceğim. Biliyor musun benim içimde tam 99 tane inci var. Hey dur! Ters çevirme beni öyle; başım dönüyor. İncileri bu şekilde çıkaramazsın? Hem daha bitmedi ki söyleyeceklerim. Önemli bir görevim daha var. Bak çok heyecanlandım şimdi. İlk defa bana bir görev verdiler de. Dur sabırsızlanma, söyleyeceğim işte. Görevim sana bu incileri vermek. Bu inciler o kadar değerli ki! Tamam tamam, derin bir nefes alıyorum. Anlatacağım. Ama sen de biraz sabırlı ol lütfen! Merak ettin değil mi, nedir bu 99 inci diye. Hemen söyleyeyim o zaman... Her incide Allah´ın 99 isminden biri saklı. Şişşşt sallama kitabı! Dedim ya, bu inciler öyle dökülmezler. Ama eğer kitabı okursan, bütün inciler senin kalbine dökülecekler. Ve orada sonsuza kadar kalacaklar

hulusi

Well-known member
165466_k_4434.jpg
Ahmed Günbay Yıldız, bu eserinde değişik bir kompozisyonla karşınıza çıkıyor. Yaratılışın tabii bir sonucu olarak, hiç karşılık beklemeyen, hep kendinden veren bir babanın sevgisi. Ve kendilerini büyütene kadar üzerlerine titreyen bu babaya, yüreklerindeki sevgiden yeterince pay ayıramayan evlatlar... Bir de, bir genç kızın sabrı nakış nakış işlediği, tertemiz sevgisi... Ahmed Günbay Yıldız'ın bu eseri bir sevgi mozağiyi... (Arka Kapak)
Yıllar öncesine gittim geldim..Çoçukluk çağlarımda okumuştum bir gecede bitirmiştim ve çok ağlamıştım..Bakalım bizlerin akıbeti nasıl olur..
Rabbim İbrahimvari bir şekilde bizi ve neslimizi namaz kılan salihlerden eylesin
Hak razı olsun