tetik,talha

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Elif_Gibi

Well-known member
Bediüzzaman'ın çokkı ymetli bir eseri olan Uhuvvet yani Kardeşlik risalesinden bir takım satırları içinde bulunduğumuz şu durumda paylaşmak çok doğru olur diye düşünüyorum..

Uhuvvet risalesinin en daha başında şunlar yazar:

Müminlerde nifak ve şikak,kin ve adavete sebebiyet veren tarafgirlik ve inad ve hased;hakikatça ve hikmetçe ve insaniyet-i kübra olan İslamiyetçe ve hayat-ı şahsiyece ve hayat--ı içtimaiyece ve hayat-ı maneviyece çirkin ve merduddur,muzır ve zulümdür.iVe hayat-ı beşeriye için zehirdir

Buranın Türkçeleştirilmişi olarak şunları söyleyebiliriz:

Müminlerde inanmama ve ikilik,kin ve düşmalığa sebep olan taraf tutmak ve inatlaşmak ile haset etmek, şahsi,manevi ve sosyal hayat için zulümdür..Dünyevi hayat içinse zehirdir

"Ey insafsız adam!Şimdi bak ki mümin kardeşine adavet ne kadar zulümdür.Çünkü nasıl ki sen adi küçük taşları,Kabe'den daha ehemmiyetli ve Cebel-i Uhud'dan daha büyük desen,çirkin bir akılsızlık edersin.Aynen öyle de Kabe hürmetinde olan iman ve Cebel-i Uhud azametinde olan İslamiyet gibi çok evsaf-ı İslamiye,muhabbeti ve ittifakı istediği halde mümine karşı adavete(düşmanlık) sebebiyet veren ve adi taşlar hükmündeolan bazı kusuratı,iman ve İslamiyet'e tercih etmek,o derece akılsızlık,insafsızlık ve pek büyük bir zulüm olduğunu aklın varsa anlarsın"

Mesela her ikinizin,

Halık'ınız bir,Malik'iniz bir,mabudunuz bir,Razık'ınız bir bir,bine kadar bir

Hem Peygamberiniz bir,dininiz bir,kıbleniz bir bir bir,yüze kadar bir

Sonra köyünüz bir ,devletiniz bir,memleketiniz bir..ona kadar bir..

kolay gele kardeşim sana...

TaLHa

Nur-u Aynım
Yönetici
Kardeş sözü uzatmak istemiyorum yeterince vaktim yok. Ancak ben bir acizim genele açık olan bir yerde yöneticilere karşı bu şekilde davranışlara musade etmem.

Şikayetiniz veya yöneticilerle sorununuz varsa bunu aylar önce dile getirdiğim gibi gerek iletişim gerek şikayet bölümü ve gerekse de kişisel iletişim bilgilerimiz mevcut doğru olan yaklaşım bu adımları olması gerekdiği gibi tercih etmekdir.

tetik

Active member
talha abi siteye bugun girdim nerede ne sordunuz gormedim yoksa rabbim sahit cevap verirdim hakkinizi helal edin yazdigim mesaj silindigi icin saka babinda cocukca bir konu cocuk bolumune actim

neyse saka( ... )oldu

ahh ustadim ahhh daha cok yol almaliyiz su kadarcik seye dayamiyoruz senin hakkin nasil odenir ..

nuruahsen abim mihrimah abim rabbim bu ILIMLI halinizle ilerletsin sizi nurlar arasinda

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...