Türk anneler itaatkâr, Avrupalı anneler bağımsız çocuk yetiştiriyor

HaberRss

Haber Robotu
anne-cocuk.jpg
Yaşar Üniversitesi (YÜ) Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Elif Durgel Jagtap, Hollanda'da tamamladığı doktora teziyle kültürler arası bir araştırmaya imza attı. Türk, Alman ve Hollandalı annelerin çocuk yetiştirme davranışlarını inceleyen Jagtap, Türk annelerin itaatkâr, Avrupalı annelerinse bağımsız fertler yetiştirdiğini söyledi.Yrd. Doç. Dr. Jagtap, Tilburg Üniversitesi'nde yaptığı araştırmada 3-6 yaş grubu çocuk sahibi bine yakın Türk, Alman ve Hollandalı annenin yetiştirme davranışlarını inceledi. Dört yıllık araştırması için Hollanda Eğitim Bakanlığı'ndan mali destek gören Jagtap, Almanya ve Holanda'da yaşayan Türk göçmen»»

Devami...

TaLHa

Nur-u Aynım
Yönetici
Avrupalıların Bağımsızlıktan anladıkları birey başkasına zararı olmadığı herşeyi yapabilir. Ancak öncelikle bunlardaki bağımsızlık hürriyet yani özgürlük kavramının hakkaniyeti anlaşılmasıdır ki nitekim bağımsızlık sadece kendisinden başka değil nefsinede zulmetmemek kendinede zarar vermemek olmalıdır. Bu bağlamda biz ehli iman evladlarımızı ölene kadar sahipleniriz onlar ise bir kedi köpeğe değişirler, onlar için evlad bir hevesden öte geçemiyor nitekim ahiret inancı farklılığından mı bilemiyorum..