Cevap: Ümmeti Yıkan Hastalık; IRKÇILIK
Tairhçi, basit bir cevap vermişsin bana. Yalnız burası dikkatimi çekti.
miş, müş, mış...
Yahu utanmadan, sıkılmadan nasıl böyle bir iddiayı gerçekmiş gibi sunabiliyorsunuz? Dinimize göre yalan söylemek, insanaları kandırmak, insanları olmayan birşeye varmış gibi inandırmak ne anlama geliyor.
Selahaddin Eyyubi'nin soyu hakkında kesin bir bilgi olmamasına rağmen ona kürt demek ne kadar tarihçi olduğunuzu da gösteriyor!
Selahaddin Eyyubi'nin ağabeyinin adı Turanşah, kardeşlerinin adı da, Tuğtekin ve böridir. kürtlerin bu isimleri kullandığını bilmiyordum doğrusu!!! Annesi nedir? Eşleri nedir? bunlara da bir zahmet ceva verin ama dürüstçe!
Selahaddin Eyyubi hangi dili konuşuyordu? Devletinin yönetim kademeleri neden o zamanki Türk devletleri ile birebir aynı idi?
Suni bir tarih oluşturarak olmayan bir milleti bu tarihe dayandırma gayretlerinizi çok iyi anlıyorum. Bunu aşkla yaptığınızı da biliyorum. Fakat boşuna uğraştır bunlar!
Çanakkalede kürtlerle beraber savaştık yalanı da bugnlerin en opüler yalan listesinde bir numaradaki yerini almış vaziyette.
Çanakkalede verilen şehitlerin listesi var. Doğu illerinde verilen toplam şehit sayısı 200'ü bulmuyor. Ben Kahramanmaraşlıyım, benim memleketimin Çanakkalede verdiği şehit sayısı bütün doğu illerinin toplamından daha fazladır 213 tanedir.
Zaten şuan 13 milyon nfusu olan kürtlerin sayısı 90lı yıllarda özalın ırakta saddamdan kaçan kürtlere kapıyı açmasıyla 600 bin kürdün içeri girmesiyle önemli bir artış göstermiştir.
İkincisi, Cumhuriyet döneminnin başlamasından sonraki yıllarda, batı ve orta anadoludaki aileler çocuk yama sayısı iyice dşerken krt ailelerin çocuk yama sayısı batıdakilere oranla kat kat fazlalaşmıştır.
yani, bu lkede 40 milyon Türk 13 milyon da kürt varsa, yani Türkler krtlerin üç katı ise kurtuluş savaşı yıllarında bu oran aynı değildi. Iraktan gelenleri saymazsak ve aile planlaması saçmalığı da o zamanlar olmadığına göre, Türklerin oranı en az 6-7 kat fazlaydı kürtlere göre. Hesap ortadadır ve bu bir iddia değil, basit bir gerçektir. Kısacası uyduruktan tarihi saçmalıkları gerçek diye sunmaktan vazgeçin. İnşallah bu millet eskisine göre daha da akıllanacaktır ve böyle sinsilikleri kolayca savacaktır!
Size yine de uyduruk bir millet yaratma çalışmalarınızda başarılar dilerim. Uyduruk tarih yazma konusunda bazı taktikler de benden olsun. Örn. Selahaddin Eyyubi gibi babasının ailesi hakkında kesin bilgi olmayan ve ortadoğuda yaşayan kişilere her ne kadar da kürtçe konuşmasa da, isimleri Türk ismi olsa da veyahut kürt ismine rastlanmasa da kürt diyebilirsiniz. Çünkü yalanın bu dünyada kanunen bir cezası yok, vergisi yok. Yalandan kim ölmüş ki canım!
Evet siz, yalanlarınızla hazmedemediğiniz şeylerin üstünü örtemeye çalışan, bilimsellikten uzak ve bir o kadarda acizsiniz malesef.
Sizin mış, muş, müş, dediğiniz şeyleri benim de sizin de devletimiz olan T.C nin Marmara Üniversitesinin -bazıları da Türk milliyetçisi olan- hocaları anlatıyor ve sizin yalan dediklerinizin hepsi resmi devletin öğrettiği bilgilerdir. Aslında bunlara yalan diyen biriyle daha fazla yazışmanın da manası yoktur çünkü anlaşılan siz kendinizi off moduna almışsınız.. ama burdaki kardeşlerimin yanlışları doğru sanmamaları için cevap vermek durumundayım..
Siz, onca yazılana cevap veremediğiniz için Selahattin eyyübi nin kürtlüğüne takılmışsınız.. ve bununla ilgili de nasıl böyle bir şey söylüyorsunuz demişsiniz..

ispat istemişsiniz..
Bu arada şunu söylemeden edemeyeceğim, birinin kardeşinin ismi türkçe diye o kişi türk sayılabilir mi Allah aşkına.. O zaman ahmet türk ün de adını bırakın soy adı türk..

bu, o adamın türk olduğunu değil, ulus devlet çalışmaları sırasında türklerin yaptıkları asimilasyon hareketlerinin nerelere vardığını gösterir.. adam pkk yanlısı dtp başkanı kürt oğlu kürt ama soy adı türk.. sizin isimle soy bulma mantığınızla gidersek bu adam soy isminden dolayı orjinal türk dememiz lazım.. işte bu da sizin içinde olduğunuz yanlışı gösteriyor ancak görebilenlere..
Şimdi sizin bu Selahattin Eyyübi nin kürtlüğüne ispat istemeniz o kadar trajikomik bir şey ki aynı, Oğuz Kaan ın türk olduğuna ispat istemek gibi birşey..
Siz şayet roma, mısır, bizans kaynaklarını biraz okumuş olsaydınız(ben de okumadım ancak okuyan hocalarımız derste söylediler) Selahattinin kürt olduğunu zaten biliyor olacaktınız.. Özellikle haçlı seferlerini anlatan yabancı kaynaklarda bile çokça geçmektedir bu bilgiler.. her neyse ben yalnızca Selahattin Eyyübinin kendi günlüğünden buraya bir kısım aktarmakla iktifa edeceğim...
""""Orijinali
İskenderiye Kütüphanesinde bulunan Selahattin Eyyubi’nin el yazması günlüğünün,
Fransız Gazetesi Genevieve Chauvel tarafından romanlaştırılmış,
“Ben Selahattin” isimli kitapta şöyle diyor:
“Bunları yazmaya başlamadan önce kendimi tanıtayım.” Evet, Selahattin’in ağzından hep birlikte Selahattin’i tanıyalım.
“Önce, ben Kürdüm. Ramadi aşiretindenim. Bu aşiret, Kürdlerin en eski ve asil aşiretlerinden biridir. Aşiretin yerleşik yeri, Batı Azerbeycandır. Dedem Şadinin babası Mervandan önceki soyumuz üzerine fazla bilgim yoktur...""""
""""...Artık babam benim atlara binmeme ve savaş oyunlarını öğrenmeme izin vermişti. Ama şunu unutmamam gerekiyordu:
‘Ben bir Kürdüm ve Başkomutanın oğluyum.’ Artık ince bedenim ata binmeme çok uygundu. Bu da beni sevindiriyordu..."""""
Selahaddin Eyyübi nin kürt olduğu kendi günlüğünde bile varken siz ve sizin gibilerin onun kürtlüğünü hazmedemeyip onu da türkleştirme çabalarına girişmeniz çok tuhaftır.. sizin gibi düşünenlere bu çok değildir gerçi zaten size göre dünya da iki millet var, bir Türkler iki Türk olduğunu bilmeyen Türkler.. bu anlayıştan bekleyebileceğim fazla bir şey de yoktur zaten.. siz bunlara da yalan der işin içinden çıkarsınız ne de olsa.. ben kürt milliyetçisi değilim, ancak kürt milliyetçileri de zaten herhangi bir ırk üstünlüğü sevdasıyla kürt milliyetçisi olmamışlar.. ırkının adının dilinin yok sayılmasıdır kürt milliyetçiliğini gündeme getiren..
Çanakkale savaşı bir zaman dilimini kapsar, o tarihte ülkenin her yönünde savaşlar vardır, en önemlisi çanakkaledir çünkü başkente en yakın olan cephedir.. yani son dönemde yapılan ve bizi et tırnak haline getiren omuz omuza çarpıştğımız savaşları bile türk milliyetçiliği uğruna yalnızca türklere mal etmeye çalışmanız sizin ne kadar tefrikaya düştüğünüzün açık göstergesidir. Siz de 1789 un etkilerinden hala kurtulamamış insanlardansınız malesef..
Siz uyduruk millet diye durun, 11. yy kaynaklarından bu yana adları haçlı seferlerini anlatan kaynaklarda geçen kürtleri görmezden gelmek için kafanızı kuma göme durun dünya bunun böyle olmadığını biliyor.. size bunları öğretenler her ne kadar bunları ört bas etmeye üstünü örtmeye çalışsa da yalnızca kendilerine ve size gece yaparlar, ancak sizler gözlerinizi kapatmakla yalnızca kendinize gece yaparsınız..
Burda önemli olan Selahaddin kürttür türktür araptır değil.. ben bunu yalnızca İslama hizmet edenlerin sadece türkler olmadığını bildirmek için örnek olsun diye söyledim.. ama siz bunu kabullenmediniz.. siz kendi doğrunuzu doğru kabul etmeye devam edebilirsiniz..
İslama mensup olmuş milletleri birbirinden ayırmanın en güzel ve kolay yolu işte bu milliyetçilik nifakını sokmakır.. bakın bizi bile tartışmaya çekmeye yetiyor. İşte bizler bu oyuna düşmemeliyiz, bizler bir yumruğun parmaklarıyız, birlikte olduğumuz sürece kuvvetliyiz, nihayetinde Osmanlı bunu başarabildiği için sırtını yere getiren olmadı.. bir sürü farklı ırk ama hepsi İslam çatısı altında tek yumruk.. düşman baktı böyle alt edemeyecek bölme yoluna gitti ve malesef başardı.
saraya alınan devlet görevlilerinin çoğu devşirmedir, arnavuttur, sırptır, boşnaktır, kürttür, vs vs vsss.. bunlar iç sarayda yükselerek sadrazamlığa kadar çıkarlar.. ve büyük savaşları komuta edilmesinde devlet işlerinin görülmesinde üstün başarıları vardır, ama bizler bu başarıyı arnavuda boşnağa yüklemiyoruz değilmi Osmanlının başarısı diyoruz.. yani ırka takılmıyoruz, eğer ırka takılırsak bu devlet adamlarının hiçbiri türk kanından değil.. burda çıkmaza girersiniz.. demekki ırka kavme takılmamamız lazım..
takılırsak işte böyle birbirimizle cebelleşiriz.. Zaten bu milliyetçilik nifakını aramıza sokanların istediği de bu..
Velhasılkelam, hepimiz Adem in çocuklarıyız ve hepimiz Rabbimize döndürüleceğiz...